5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: «Άλωσε» την Φθιώτιδα με σούπερ Ελ Κααμπί (video)

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: «Άλωσε» την Φθιώτιδα με σούπερ Ελ Κααμπί (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/8/2024 21:21
Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Καμπί (δύο γκολ, μία ασίστ), νίκησε με 3-0 την Λαμία στην Φθιώτιδα και έκανε το 3x3 στο πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς το άλλο γκολ, επανεμφάνιση Κάρμο στο δεύτερο μέρος.

Με τον Ελ Κααμπί να ανοίγει λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Λαμίας στην Φθιώτιδα και πήρε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς στη φετινή Stoiximan Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση, δημιούργησαν αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και έλυσαν το γόρδιο δεσμό στο 41’ με όμορφο γκολ του Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός φορ έδωσε ξανά τη λύση στο δεύτερο μέρος «γράφοντας» το 2-0 στο 79’ προτού μοιράσει την ασίστ στον Μαρτίνς ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 81ο λεπτό.

Ήταν η πρώτη ήττα για την Λαμία η οποία άντεξε στο πρώτο ημίχρονο χάρη στις επεμβάσεις του Κόστιτς και είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 31ο λεπτό όμως ο Φουρτάδο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη. Ο Έλληνας γκολκίπερ προχώρησε σε άλλη μια επέμβαση στο ξεκίνημα της επανάληψης και η συνέχεια άνηκε στους Πειραιώτες, οι οποίοι «κλείδωσαν» τη νίκη λίγο πριν το φινάλε.Οι δύο γκολκίπερ πρωταγωνιστές στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα την υπεροχή του παιχνιδιού και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας. Η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα σημειώθηκε στο 6ο λεπτό με τον Βέλντε να επιχειρεί ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Κόστιτς με τρομερή εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ.



Ο γκολκίπερ της Λαμίας προχώρησε σε νέα μεγάλη επέμβαση στο 16’ όταν μετά από όμορφη ενέργεια και πάσα του Τσικίνιο, ο Μαρτίνς βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε με κακή ισορροπία και είδε τον Σέρβο πορτιέρε να του λέει «όχι».



Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Λαμία επιχείρησε να ανέβει μέτρα στο γήπεδο και στο 31’ είχε την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα. Μετά από βαθιά μπαλιά του Αντράντε, ο Φουρτάδο έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τζολάκη που έδιωξε σε κόρνερ.



Από την εκτέλεση του, ο Ολυμπιακός έφυγε στην κόντρα επίθεση με τον Μαρτίνς ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κόστιτς αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας βγήκε νικητής στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.



Ο Ελ Κααμπί έλυσε το γόρδιο δεσμό λίγο πριν το ημίχρονο

Εν τέλει το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 41’ με τον περσινό πρώτο σκόρερ του Ελ Καμπί. Ο Τσικίνιο έβγαλε εκπληκτική βαθιά μπαλιά για τον Μαροκινό ο οποίος έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και «κρέμασε» τον Κόστιτς για το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου καθώς στο 44’ ο Αντράντε από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τζολάκη, με τη φάση να ακυρώνεται για οφσάιντ (θα εξεταζόταν στο VAR αν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα).



Η Λαμία πήγε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της επανάληψης αλλά η συνέχεια ήταν «ερυθρόλευκη»

Η Λαμία λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της επανάληψης καθώς στο 46’ ο Βλαχοδήμος βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδιωξε με το γόνατο σε κόρνερ.



Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 52’ με τον Μαρτίνς να γυρίσει έξοχα στον Τσικίνιο αλλά ο Ρινγκ τον πρόλαβε πριν αυτός πλασάρει από κοντά. Οι Πειραιώτες πατούσαν καλύτερα πιέζοντας για δεύτερο γκολ και στο 61’ είχαν διπλή μεγάλη ευκαιρία με Έσε και Βέλντε. Το σουτ του πρώτου από το ημικύκλιο αποκρούστηκε από τον Κόστιτς ενώ στη συνέχεια αυτό του Νορβηγού μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.



Ελ Κααμπί και Μαρτίνς «κλείδωσαν» τη νίκη

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στη συνέχεια με τους «ερυθρόλευκους» να είχαν την υπεροχή ψάχνοντας με υπομονή ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 79ο λεπτό ξανά με τον Ελ Καμπί, ο οποίος εκτέλεσε με δυνατό σουτ εντός περιοχής ύστερα από πάσα του Ροντινέϊ.



Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο τέρμα. Στο 81’ μετά από ελεύθερο του Τζολάκη, ο Μασούρας έπιασε κεφαλιά στο κέντρο και έβγαλε τον Ελ Καμπί στην πλάτη της άμυνας, ο Μαροκινός έδωσε δεξιά στον Μαρτίνς και αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.



Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 3x3 στο πρωτάθλημα υποχρεώνοντας την Λαμία στην πρώτη της φετινή ήττα. Αξιοσημείωτη η επανεμφάνιση του Κάρμο μετά την επιστροφή του στους Πειραιώτες, μπαίνοντας στο ματς στο 54' μετά τον τραυματισμό του Πιρόλα.

Λαμία: Κόστιτς, Κορνέζος, Αντράντε, Γιαννούτσος (76' Σάντμπεργκ), Σαραμαντάς (65' Ραντόνια), Μπίκοβ, Νούνιες (76' Δοϊρανλής), Ρινγκ, Μέκιτς (65' Γκουίντο), Φουρτάδο και Βλαχομήτρος (83' Σιμόνι).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Πιρόλα (54' λ.τρ. Κάρμο), Ντόι, Ορτέγα, Ροντινέι (85' Κοστίνια), Εσε, Στάμενιτς (85' Γκαρθία), Τσικίνιο, Βέλντε (76' Μασούρας), Ζέλσον Μαρτίνς και Ελ Καμπί (85' Γιάρεμτσουκ).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες