4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – Λαμία 1-1: Σώθηκε από ιστορικό κάζο η Ένωση που προβλημάτισε εξαιρετικά (video)

ΑΕΚ – Λαμία 1-1: Σώθηκε από ιστορικό κάζο η Ένωση που προβλημάτισε εξαιρετικά (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
24/8/2024 23:33
ΑΕΚ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τον «Δικέφαλο» να αποφεύγει στα τελευταία λεπτά ένα ιστορικό κάζο, μιας και δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τους Φθιώτες σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η Ένωση ήταν από την αρχή του αγώνα νωθρή και δυσκολευόταν πολύ στην παραγωγή φάσεων, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σατσιά να ξεθαρρεύει όσο περνούσαν τα λεπτά και να διεκδικεί τις πιθανότητές της να σκοράρει.Έτσι, στο 39’ βρήκε το πολυπόθητο γκολ με την εκπληκτική εκτέλεση του Φουρτάδο, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, ωστόσο στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ανέβασε «στροφές» και ισοφάρισε με τον Μουκουντί στο 87, ενώ «άγγιξε» την ανατροπή, έχοντας δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις, με το 1-1 όμως να μην αλλάζει και τους «κιτρινόμαυρους» πάντως να χάνουν πολύ γρήγορα «έδαφος» στη μάχη που θα δώσουν και φέτος για τον τίτλο.

«Άνευρη» η Ένωση, έκαναν τη «ζημιά» οι Φθιώτες

Με την ΑΕΚ στην επίθεση και τη Λαμία σε παθητικό ρόλο ξεκίνησε το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρ’ όλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί, και είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική ευκαιρία που είχε στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, ήταν η καρφωτή κεφαλιά του Μουκουντί από το κόρνερ του Άμραμπατ, με τον Κόστις όμως να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει.

Στο 19’ οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν «ζημιά», αλλά ο Μπίκοβ δεν πρόλαβε τη μπάλα όπως θα ήθελε ύστερα από την κάθετη που δέχθηκε στην περιοχή της Ένωσης, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται από τα καρέ του «Δικεφάλου».

Οι παίκτες του Αλμέιδα δυσκολεύονταν αρκετά στην παραγωγή φάσεων, ωστόσο απείλησαν εκ νέου στο 25’ με το τεχνικό σουτ του Κοϊτά από τα όρια της περιοχής της Λαμίας, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο των Φθιωτών.



Με τον χρόνο να περνάει και την ΑΕΚ να μην «τρομάζει», η ομάδα του Σατσιά άρχισε να ξεθαρρεύει, και τελικά ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 39’ με το υπέροχο σουτ του Φουρτάδο από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή της Ένωσης, αφήνοντας «άγαλμα» τον Στρακόσα.



Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ό,τι καλύτερο κατάφεραν μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ήταν μια εντελώς άστοχη κεφαλιά του Γκαρσία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αν και ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είχε τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο.

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος ο «Δικέφαλος»

Η Ένωση επανήλθε στην επανάληψη με σκοπό να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και προσπάθησε αρχικά με τα σουτ από Κοϊτά και Γκαρσία στο 47’ και το 49’ αντίστοιχα, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ όταν ύστερα από το πλάγιο του Άμραμπατ ο Γκαρσία μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της Λαμίας και κερδίζοντας τις κόντρες προσπάθησε να εκτελέσει, όμως το πλασέ του έκοψε την τελευταία στιγμή ο Κορνέζος.

Οι παίκτες του Αλμέιδα πίεζαν διαρκώς, ενόσω η Λαμία βρισκόταν σε εντελώς παθητικό ρόλο, και στο 61’ η ΑΕΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της μέχρι τότε στο παιχνίδι, όταν ο Λαμέλα βρήκε με έξυπνη κάθετη πάσα τον Γκαρσία, εκείνος βγήκε απέναντι από τον Κόστιτς, ωστόσο το πλασάρισμά του πήγε πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο που αποσόβησε και πάλι την ισοφάριση.



Ακολούθησαν κάποια επιπλέον σουτ από τους Κοϊτά, Λαμέλα και Οντουμπάτζο στο διάστημα 67’-71’, παρ’ όλα αυτά δεν είχαν τύχη, με τον Κόστιτς να μην ανησυχεί ιδιαίτερα σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις και κάπου εκεί, η «κλεψύδρα» άρχισε να αδειάζει βασανιστικά εις βάρος της ομάδας του Αλμέιδα, η οποία δεν έδειχνε να έχει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο για την ανατροπή.



Παρ’ όλα αυτά, η είσοδος του Λαμέλα είχε φέρει μια «φρεσκάδα» στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι τελικά στο 87’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά από κοντά κάνοντας το 1-1.



Η ΑΕΚ μάλιστα «αγκάλιασε» την ανατροπή στο 92’, όταν μετά από μπάσιμο του Ελίασον από τα δεξιά, το γύρισμα του Σουηδού κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Κόστιτς από τις κόντρες, ενώ το απίθανο σουτ του Κοϊτά στο 96’ είχε την ίδια κατάληξη, με το 1-1 να μένει έως το τέλος.





ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (68’ Οντουμπάτζο), Μουκουντί, Βίντα, Πήλιος, Σιμάνσκι (68’ Μάνταλος), Πινέδα (58’ Λαμέλα), Άμραμπατ (58’ Ελίασον), Κοϊτά, Λιούμπιτσιτς (78’ Τσούμπερ), Γκαρσία

Λαμία (Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (77’ Ντεντάκης), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε (76’ Σάντμπεργκ), Ρινγκ (84’ Τερεζίου), Μέκιτς (90’ Σιμόνι), Φουρτάδο, Μπίκοβ, Δοϊρανλής (90’ Αθανασακόπουλος), Βλαχομήτρος

Σχόλια

FORME111 25/8/2024 10:44

ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ----ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΟΙ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες