6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ελλάδα - Ιταλία 9-8: «Γαλανόλευκοι» μάγκες σε δραματικό ματς περιμένουν να μάθουν αντίπαλο στην οκτάδα (video)

Ελλάδα - Ιταλία 9-8: «Γαλανόλευκοι» μάγκες σε δραματικό ματς περιμένουν να μάθουν αντίπαλο στην οκτάδα (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
5/8/2024 17:22
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας που νίκησε 9-8 την Ιταλία στη τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και περιμένουν να μάθουν την αντίπαλό τους στα προημιτελικά.

Με κορυφαίους τον Στέλιο Αργυρόπουλο με τέσσερα γκολ και τον Μάνο Ζερδεβά με πολλές και σπουδαίες επεμβάσεις, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε μίνιμουμ τη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου, περιμένοντας πλέον ήττα της Κροατίας από τις ΗΠΑ -έστω και στα πέναλτι- για να πάρει την πρωτιά.Το ματς ξεκίνησε με την ιταλία να κερδίζει το πρώτο σπριντ, αλλά τον Ζερδεβά να σταματά τον Ντι Φούλβιο στο σουτ που επιχείρησε και κατόπιν ο Αργυρόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα ανοίγοντας το σκορ.

Οι Ιταλοί βρήκαν άμεσα την ισοφάριση με τον Κοντέμι, αλλά ο Παπαναστασίου με ωραίο σουτ από την περιφέρεια έβαλε ξανά τη «γαλανόλευκη» μπροστά στο σκορ, πριν ο Ετσενίκε ισοφαρίσει λίγο πριν τη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου.

Ένα γκολ του Μπρούνι, μετά από όμορφη συνεργασία της ιταλικής επίθεσης έδωσε για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα στη «σκουάντρα ατζούρα», αλλά η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχασε τη συνοχή και την ψυχραιμία της, αλλά με απαντήσεις από τους Φουντούλη και Αργυρόπουλο πέρασε ξανά μπροστά με 4-3.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με πόλο υψηλού επιπέδου να παίζεται, αλλά το ιταλικό γκολ της ισοφάρισης σε 4-4 ήρθε μετά από μία τρελή φάση όπου η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι.

Ο Καλογερόπουλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Κοντέμι ισοφάρισε, αλλά την τελευταία λέξη στο δεύτερο οκτάλεπτο την είπε ο Φουντούλης στέλνοντας την Εθνική στην ανάπαυλα με το υπέρ της 6-5.

Ο Μπρούνι ισοφάρισε ξανά για την Ιταλία στο ξεκίνημα του τρίτου οκτάλεπτου και εν συνεχεία Σκουμπάκης και Κάκκαρης έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το ελληνικό προβάδισμα, αφού ο Νικόζια τους σταμάτησε, με τον Γενηδουνιά να «σημαδεύει» το δοκάρι λίγο αργότερα.

Τα... φαντάσματα του ματς με την Κροατία επανήλθαν όταν ο Αργυρόπουλος νικήθηκε από τον Νικόζια σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά στην επόμενη φάση ο Ντι Φούλβιο αστόχησε επίσης σε πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με το σκορ να μην αλλάζει.



Ένα δεύτερο πέναλτι υπέρ της Ελλάδας έδωσε τη δυνατότητα στον Γενηδουνιά να κάνει το 7-6 μπαίνοντας στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο.

Ο Ζερδεβάς έκανε άλλη μία μεγάλη επέμβαση κρατώντας το ελληνικό προβάδισμα, αλλά σε δεύτερο χρόνο νικήθηκε από τον Κοντέμι για το 7-7. Ωστόσο ο Αργυρόπουλος με δυνατή εκτέλεση «έγραψε» το 8-7, με τους Ιταλούς να βρίσκουν πάλι όμως τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκράτα στον παίκτη παραπάνω.

Με το παιχνίδι να οδεύει προς το τέλος του και συγκεκριμένα 1:12 πριν το τέλος ο Φουντούλης σκόραρε ξανά, αυτό που αποδείχθηκε το καθοριστικό τέρμα, αφού η ελληνική άμυνα άντεξε στη συνέχεια ακόμα και όταν βρέθηκε στον παίκτη λιγότερο, με τον Ζερδεβά μάλιστα να αποκρούει δύο φορές -με τη βοήθεια του δοκαριού- προσπάθειες των Ιταλών στη λήξη, πριν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς για τη μεγάλη νίκη.



Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζανάτσα, Φοντέλι, Κοντέμι 3, Ρεντσούτο Ιόντιτσε, Ετσενίκε 1, Πρεσιούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες