3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Χρήστου για το μετάλλιο: «Πλέον είμαι γεμάτος απ’ όλα όσα έχω ζήσει αυτά τα χρόνια» (video)

Χρήστου για το μετάλλιο: «Πλέον είμαι γεμάτος απ’ όλα όσα έχω ζήσει αυτά τα χρόνια» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/8/2024 01:08
Ο Απόστολος Χρήστου δήλωσε ολοκληρωμένος στην επαγγελματική του καριέρα στην κολύμβηση μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 200μ. ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ τόνισε ότι είναι περήφανος που κατάφερε να αφήσει πίσω του την στεναχώρια από την 4η θέση στα 100μ.

Το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ελληνική κολύμβηση έγραψε ο Απόστολος Χρήστου ο οποίος κατέκτησε το ασημέρνιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λίγες μέρες μόνο μετά την τέταρτη θέση στα 100 μ. του ίδιου αγωνίσματος. Ο Έλληνας αθλητής είχε χάσει τότε το βάθρο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου και παραδέχτηκε ότι σκέφτεται να τα παρατήσει.Ωστόσο μερικές μέρες μετά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ., κάτι που δεν είχε ως στόχο, και βούρκωσε κατά την απονομή.

Ο ίδιος δήλωσε μετά την απονομή στην ΕΡΤ:

«Πραγματικά δεν έχω λόγια. Λίγο πάνω στο βάθρο άρχισα να συνειδητοποιώ τι συμβαίνει αλλά ακόμα δεν μπορεί να το δεχτεί το μυαλό μου όλο αυτό. Είναι μία τεράστια επιτυχία και ήρθε σε ένα αγώνισμα που κακά τα ψέματα δεν το πίστευα. Και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να παλεύουμε όποια ευκαιρία έχουμε».

Για τα συναισθήματα του στο βάθρο: «Το Ολυμπιακό μετάλλιο θεωρώ ότι είναι η ύψιστη επιτυχία για έναν αθλητή, τον ολοκληρώνει παντού. Είναι τεράστια επιτυχία και δεν έχω λόγια. Γι’ αυτό το φίλησα. Πλέον είμαι γεμάτος απ’ όλα όσα έχω ζήσει αυτά τα χρόνια».

Για το τι κρύβει αυτό το μετάλλιο: «Είναι πάρα πολλά χρόνια προσπάθειας με αποκορύφωμα αυτή τη διοργάνωση που είναι το όνειρο κάθε αθλητή να ανέβει στο βάθρο. Πραγματικά είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή να ανταπεξέλθεις την πίεση και να δώσεις το καλύτερο σου εαυτό. Έδειξα ότι μπορώ να το κάνω, γεγονός πως δείχνει πως πλέον είμαι πολύ έμπειρος και μπορώ να διαχειριστώ και κρίσιμες κούρσες όπως η σημερινή».

Για την διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε λίγα 24ωρα: «Ήταν πολύ γρήγορη διαδρομή. Την επόμενη μέρα από τα 100 ξύπνησα στεναχωρημένος και μετά συνειδητοποίησα γιατί είχα αυτό το συναίσθημα. Με απελευθέρωσε ότι τα 200 δεν ήταν ο βασικός μου στόχος, ήμουν ο εαυτός μου και φάνηκε μέσα στο νερό».

Για το δυνατό πρώτο 100ρι: «Είδα πολλές φορές τη χθεσινή κούρσα και κατάλαβα ότι πρέπει να κολυμπήσω πιο γρήγορα τα πρώτα 100 επειδή είχα δυνάμεις στο τέλος. Σήμερα πέρασα 1 δευτερόλεπτο και κάτι πιο γρήγορα, στο τέλος έμεινα από δυνάμεις αλλά ήμουν ήδη πάρα πολύ μπροστά οπότε κατάφερα να διατηρήσω το προβάδισμα που μου έδωσε το μετάλλιο».

Για το ποια είναι η μεγαλύτερη αίσθηση περηφάνειας σ’ αυτή τη διαδικασία: «Που κατάφερα να αντιστρέψω τη ψυχολογίας της 4ης θέσης που πραγματικά με στεναχώρησε πάρα πολύ. Σήμερα έδειξα ότι μπορείς να αντιστρέψεις κάθε άσχημο συναίσθημα και αναποδιά που μπορείς να συναντήσεις».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες