10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μπόρατς Μπάνια Λούκα - ΠΑΟΚ 0-1: Επαγγελματική νίκη-πρόκριση και τώρα... Μάλμε για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Μπόρατς Μπάνια Λούκα - ΠΑΟΚ 0-1: Επαγγελματική νίκη-πρόκριση και τώρα... Μάλμε για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
1/8/2024 00:01
Ο ΠΑΟΚ με μία δεύτερη «σβηστή» -αυτή τη φορά- νίκη πέρασε με 1-0 από την έδρα της Μπόρατς Μπάνια Λούκα και με συνολικό σκορ 4-2 την απέκλεισε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας ο ίδιος την πρόκριση για τον 3ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αν και συνάντησε «καυτή» ατμόσφαιρα και πραγματοποίησε σχετικά «νωθρό» ξεκίνημα, κατάφερε και πήρε γρήγορα τα ηνία της αναμέτρησης και με ένα γκολ του Μουργκ στο 25' έβαλε... ταφόπλακα στις ελπίδες των Βόσνιων για ανατροπή, αφού διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του στη συνέχεια και έφτασε στη νίκη τη πρόκριση.Πλέον οι «ασπρόμαυροι» στρέφονται στο εκτός έδρας ματς με τη Μάλμε την προσεχή Τρίτη (6/8, 20:00) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισαν την παρουσία στους στο League Phase τουλάχιστον του Κόνφερενς Λιγκ και συνεχίζουν να ονειρεύονται και να στοχεύουν στα... αστέρια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δεν... μάσησαν από την ατμόσφαιρα οι «ασπρόμαυροι» και «χτύπησαν» με τον Μουργκ

Οι γηπεδούχοι παίρνοντας μεγάλη ώθηση από τους οπαδούς τους που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς, πατώντας δύο φορές στην περιοχή του «Δικεφάλου του Βορρά» στα πρώτα πε΄ντε λεπτά, χωρίς όμως να πραγματοποιήσουν τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ πάντως συνήλθε άμεσα, ηρέμησε τον ρυθμό και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας στο 8' με τον Μουργκ να μην προλαβαίνει να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας σε γύρισμα του Μπάμπα.

Η πίεση που άρχισαν να ασκούν σε πιο ψηλά μέτρα οι παίκτες του Λουτσέσκου έφερε αποτέλεσμα, καθώς οι Βόσνιοι δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και έκαναν λάθη, με τον ΠΑΟΚ να φαίνεται πιο απειλητικός.

Στο 14' μάλιστα «άγγιξε» το γκολ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κουλιεράκης σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους παίρνοντας την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι πιο κινητικοί και στο 20' ο Μπράντον πάσαρε για τον Τάισον μετά από γρήγορη αντεπίθεση, αλλά ο Βραζιλιάνος άργησε να εκτελέσει από τα όρια της περιοχής και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο 25' όμως από αυτόν ξεκίνησε μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, αφού η μπάλα έφτασε στον Οζντόεφ και αυτό βρήκε με τη μία τον Μουργκ, που με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλ στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους».

Το τέρμα αυτό, εκτός από μεγάλο προβάδισμα. απελευθέρωσε εντελώς τον ΠΑΟΚ, που ήλεγχε πλέον απόλυτα την κατάσταση καισ το 36' μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Μουργκ, έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, με τη μπάλα να περνάει όμως δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 41' ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια της Μπάνια Λούκα, αφού μετά από στημένη φάση ο Μέγιερς βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά προς την εστία και η ευκαιρία χάθηκε, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει λίγο αργότερα χωρίς κάτι άλλο άξιο αναφοράς.

Διαχείριση χωρίς προβλήματα και «κλείδωμα» της πρόκρισης

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να είναι πάλι αυτός που έχει τον έλεγχο.

Ο Τάισον, με «βολίδα» έξω από την περιοχή, στο 49ο λεπτό, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Μπόρατς να διώξει με ένταση σε κόρνερ, ενώ στο 53' μετά λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Βραζιλιάνος δεν πρόλαβε οριακά να «τσιμπήσει» προ του Σισκόφσκι που βγήκε έγκαιρα και τον πρόλαβε.

Η Μπάνια Λούκα το πάλεψε κάνοντας αλλεπάλληλα γεμίσματα προς την περιοχή του Κοτάρσκι και πιέζοντας με ανορθόδοξο τρόπο στη συνέχεια, χωρίς όμως να προκαλέσει ποτέ ουσιαστικά προβλήματα στην άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στο 87, κοντινό πλασέ του Κωνσταντέλια, μπλόκαρε ο Σισκόφσκι, ενώ στο 90’+4' το ίδιο έκανε ο Κοτάρσκι σε κεφαλιά του Τσάβιτς, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς, το οποίο με τη λήξη του βρήκε νικητές τους «ασπρόμαυρους» που συνεχίζουν την πορεία τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (68’ Τσάβιτς), Σκόρουπ (57’ Χρέλια ), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς (57’ Βράνιες), Κουλάσιν, Λούκιτς (79’ λ.τρ. Μάρτσετιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Ότο, Σβαμπ (80’ Βιεϊρίνια), Οζντόεφ, Τάισον (61’ Κουλιεράκης), Μουργκ (71’ Καμαρά), Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μπράντον (72’ Σαμάτα).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες