8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μεντιλίμπαρ: «Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας»

Μεντιλίμπαρ: «Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
18/6/2024 12:35
Συνέντευξη στην ισπανική «AS» παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος μεταξύ άλλων δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ομάδα των «ερυθρόλευκων» ως τη Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ και φυσικά στα πλάνα του για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ:

Για το πώς αισθάνεται ένας προπονητής όταν κατακτά δύο ευρωπαϊκά μετά τα 60 του: «Νιώθω το ίδιο, δεν το σκέφτομαι έτσι. Είναι αλήθεια ότι το λέει ο κόσμος και τότε μόνο λέω στον εαυτό μου ότι πέτυχα κάτι δύσκολο, κάτι που λίγοι προπονητές έχουν καταφέρει».Για την υποδοχή της οποίας έτυχε στο χωριό του, το Ζαλντιμπάρ: «Είναι αλήθεια ότι μετά την κατάκτηση του Γιουρόπα με τη Σεβίλλη και τώρα του Κόνφερενς με τον Ολυμπιακό, ο κόσμος με βλέπει διαφορετικά, μου ζητούν φωτογραφίες και αυτόγραφα. Αλλά θα προτιμούσα να με αντιμετωπίζουν όπως πριν. Μου είπαν ότι θέλουν να μου κάνουν και κάποια τιμητική εκδήλωση τον Ιούλιο».

Για τους λόγους που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό: «Όταν ήμασταν στη Σεβίλλη δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση. Είχαμε προτάσεις, αλλά τις απορρίψαμε. Όταν ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, εκτός της κατάστασης στην οποία βρισκόταν έχοντας αλλάξει τρεις προπονητές, σκεφτήκαμε ότι θα υπήρχε καλό υλικό για να πετύχουμε. Είχαμε τον στόχο της Ευρώπης, αλλά και την πρόκληση να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα στο εξωτερικό, κάτι που δεν πετύχαμε».

Για το αν είχε θέματα προσαρμογής: «Όχι, καθόλου. Είναι μια κουλτούρα πολύ κοντά στην ισπανική, επίσης έχουμε αρκετούς στην ομάδα που μιλούν ισπανικά. Τον πρώτο μήνα μείναμε σε ξενοδοχείο και κατόπιν σε διαμέρισμα. Μένουμε πολύ κοντά τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και αυτό βοηθάει. Περνάμε πολλές ώρες στον σύλλογο».

Για το τι του είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν υπέγραψε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλή σχέση μαζί του, κυρίως λόγω της γλώσσας. Όταν υπογράψαμε, μας μετέφερε την εμπιστοσύνη του, μας είπε για τις απαιτήσεις που υπάρχουν, ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Μας άφησε ελευθερία να κάνουμε τη δουλειά μας. Τον μήνα που φτάσαμε, μετά την ήττα με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήθελε να μας ανανεώσει. Του είπα να περιμένει, ότι ήταν νωρίς. Επέμενε και τελικά υπογράψαμε λίγο αργότερα».

Για την κατάκτηση του Κόνφερενς: «Νομίζω ότι το σημείο-κλειδί ήταν ο αποκλεισμός της Μακάμπι. Χάσαμε 4-1 εντός έδρας και μετά νικήσαμε με 6-1. Τότε σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Επιβεβαιώθηκε στον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, όπου όλος ο κόσμος πίστευε λογικά ότι ήταν το φαβορί».

Για τη νέα σεζόν: «Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας και στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι εύκολο να το λες. Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλό ρόστερ, να μείνουν οι παίκτες που ήταν σημαντικοί για εμάς και μετά να δουλέψουμε για να υπάρχει η ομαλότητα που χρειάζεται για να πετύχουμε τον στόχο».

Για το αν θα φέρει παίκτες από την Ισπανία στον Ολυμπιακό: «Μπορεί να γίνει. Με το Euro οι κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο θα είναι πιο αργές και αυτό είναι το χειρότερο για τους προπονητές. Εμείς αρχίζουμε στις 10 Ιουλίου και η διοργάνωση δεν θα έχει τελειώσει. Θα πρέπει να περιμένουμε για τις μεταγραφές. Περιμένω ότι πριν από τις 15 Ιουλίου θα έχουμε κλείσει το 80-90% του ρόστερ».

Σχόλια

doctorpro 18/6/2024 14:07

Σωστά τα λέει...Αφού και οι δυο πληρώνουν καλά τους διαιτητες

niksemertz 18/6/2024 15:42

Ο τριτοτεταρτος είναι η Ρεαλ..

blackkostas 18/6/2024 21:55

Γλύψε γλύψε, κάνε μια δυο πατάτες και θα έχεις την τύχη των προηγουμένων.......

KYRVOG_1 20/6/2024 10:27

Του Κ@λου τα εννιαμερα, και τοΜ@υνι της Χαιδως...!!! Καλα Σαραντα..!! Σου εκατσε προς στιγμη, αλλα και εσυ Νυχτα θα φυγεις...!!!

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες