3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Βέλγιο - Σλοβακία 0-1: Η πρώτη «βόμβα» είχε υπογραφή του Σρανζ και του... VAR (video)

Βέλγιο - Σλοβακία 0-1: Η πρώτη «βόμβα» είχε υπογραφή του Σρανζ και του... VAR (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
17/6/2024 20:57
Η Σλοβακία θριάμβευσε με 1-0 απέναντι στο Βέλγιο στη Φρανκφούρτη, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου του Euro που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν το φαβορί της αναμέτρησης αλλά δεν το απέδειξαν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και ξεκίνησαν με άσχημο τρόπο τις προσπάθειές τους για διάκριση στη διοργάνωση.

Από την άλλη οι «σόκολι» κατόρθωσαν να φτάσουν σ' ένα ανέλπιστο «τρίποντο» και να αλλάξουν τα δεδομένα, δημιουργώντας πλέον βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 7' από τον Στρανζ. Για τους ηττημένους στο 56' και το 86' ο Λουκάκου έστειλε την μπάλα στο δίχτυα αλλά στην πρώτη περίπτωση υπήρχε οφσάιντ, ενώ στη δεύτερη το τέρμα του ακυρώθηκε ξανά μέσω VAR για χέρι του Οπεντά στην αρχή της φάσης, σε μία τουλάχιστον αμφισβητούμενη απόφαση.

Στη δεύτερη «στροφή» του γκρουπ, το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία (22/6) και η Σλοβακία θα κληθεί να συγκρουστεί με την Ουκρανία την Παρασκευή (21/6).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Φρανκφούρτης ήταν πολύ όμορφη με τους ταξιδιώτες και των δύο αντιπάλων να τραγουδούν για τις εθνικές ομάδες των χωρών τους.





Μοιραίος ο Λουκάκου, ωραίος ο Σρανζ και προβάδισμα για τη Σλοβακία

Ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν καταιγιστικός. Μόλις στο 2' ο Ντοκού έκανε μία κούρσα περίπου εξήντα μέτρων και μπήκε στην περιοχή, ο Ντε Μπρόινε δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο Λουκάκου από τη μικρή περιοχή δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Ντουμπράβκα.



Τρία λεπτά μετά οι Βέλγοι είχαν και δεύτερη φάση, με τον Λουκάκου να προλαβαίνει τον Ντρουμπράβκα και η μπάλα έφυγε πλάγια εντός περιοχής, όμως ο Τροσάρ αντί να την γυρίσει στον έμπειρο φορ προτίμησε να κάνει σέντρα και ο Σλοβάκος γκολκίπερ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σχεδόν από το... πουθενά στο 7' οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ντοκού έκανε αδιανόητη γκάφα, ο Σρανζ έκανε τακουνάκι στον Κούτσκα, το σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε από τον Καστέλς αλλά ο Σρανζ πήρε το «ριμπάουντ» κι από πλάγια θέση «έγραψε» το 0-1.



Οι Βέλγοι χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να συνέλθουν από το σοκ και στο 21' είχαν τη μεγάλη φάση για την ισοφάριση. Ο Ντε Μπρόινε πίεσε τον Ντουμπράβκα κι αυτός έκανε λάθος, ωστόσο ο Τροσάρ αστόχησε έξω από την περιοχή, ενώ θα μπορούσε να δώσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Λουκάκου ο οποίος ήταν σε καλύτερη θέση.



Με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι Σλοβάκοι είχαν μία υποψία καλής στιγμής, με το σουτ του Μπόζενικ από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής, να μην δυσκολεύει καθόλου τον Καστέλς.

Ο χρόνος κυλούσε κι αντί να βελτιώνονται οι «κόκκινοι διάβολοι», έβλεπαν τους αντιπάλους τους να κυριαρχούν και στο 40' χρειάστηκαν μία μεγάλη επέμβαση του Καστέλς σε σουτ του Χαράσλιν, με το 0-1 να παραμένει.



Η τελευταία καλή φάση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου πάντως καταγράφηκε στο 42'. Ο Καράσκο με «μαγική» ψηλοκρεμαστή μπαλιά βρήκε τον Λουκάκου, ο τελευταίος όμως καθυστέρησε πάρα πολύ και στο τετ α τετ με τον Ντουμπράβκα, στην ουσία δεν τέλειωσε καν τη φάση.



Κάπως έτσι το ημίχρονο τελείωσε με το συγκρότημα του Φραντσέσκο Καλτσόνα να προηγείται και να «φλερτάρει» με μία μεγάλη έκπληξη.

Ο Λουκάκου τα... έβαζε, το VAR τα ακύρωνε

Η επανάληψη ξεκίνησε δίχως αλλαγές και οι πρώτες δύο υποψίες καλών στιγμών ήταν για τη Σλοβακία, όμως τα σουτ των Χαράσλιν και Βάβρο δεν ανησύχησαν πραγματικά τον Καστέλς.

Στο 56' το Βέλγιο έφτασε στην ισοφάριση όμως το γκολ δεν μέτρησε. Μετά από σέντρα του Τροσάρ, ο Ονανά με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Λουκάκου και ο τελευταίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα όμως μετά από χρήση VAR υποδείχθηκε οφσάιντ και το τέρμα του ακυρώθηκε.



Οι παίκτες του Ντομένικο Τεντέσκο ανέβασαν ρυθμούς και στο 58' έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Τροσάρ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Ντουμπράβκα απέκρουσε σωτήρια κρατώντας το 0-1.

Η πίεση των Βέλγων είχε αρχίσει να γίνεται αφόρητη και στο 61' ο Λουκάκου ξανά σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπακαγιόκο από τη μικρή περιοχή σούταρε, όμως πάνω στη γραμμή ο Χάντσκο απομάκρυνε σωτήρια. Ο τελευταίος μάλιστα τραυματίστηκε και υπήρξε μικρή διακοπή στη συνέχεια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



Μετά από αυτήν την «κατηφόρα», λίγο οι καθυστερήσεις που έκαναν σε κάθε ευκαιρία οι Σλοβάκοι, λίγο η έλλειψη καθαρού μυαλού των Βέλγων είχε ως αποτέλεσμα να αποσυμπιεστούν κάπως και στο 76' είχαν μία καλή φάση, με το τακουνάκι του Στρέλετς να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Ο χρόνος κυλούσε και το άγχος μεγάλωνε, με το Βέλγιο να κάνει πολλά και «φτηνά» λάθη και να αδυνατεί να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες.

Κι εκεί που έδειχναν οι «κόκκινοι διάβολοι» να είναι στα... σχοινιά, ο Οπεντά στο 86' έκανε πανέμορφη κίνηση και γύρισε την μπάλα, με τον Λουκάκου να μην συγχωρεί μέσα από την περιοχή και να ισοφαρίζει 1-1. Κι αυτό το γκολ όμως ακυρώθηκε για χέρι του Οπεντά στην αρχή της φάσης, σε μία τουλάχιστον αμφισβητούμε απόφαση του διαιτητή του Τούρκου διαιτητή Ουμούτε Μελέρ.



Το Βέλγιο πίεζε με όλες τις δυνάμεις του και στο 93' το σουτ του Ντε Μπρόινε μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε σωτήρια και σταθερά από τον Ντουμπράβκα.



Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους «σόκολι» να θριαμβεύουν.



Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν, Φαέ, Ντεμπάστ, Καράσκο (84' Λουκεμπάκιο), Μανγκαλά (57' Μπακαγιόκο), Ονανά, Τροσάρ (74' Τίλεμανς), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (84' Οπεντά), Λουκάκου

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (94' Όμπερτ), Σρανζ (81' Ντουρίς), Χαράσλιν (70' Σουσλόφ), Μπόζενικ (70' Στρέλετς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες