5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Euro - Σκωτία: Αουτσάιντερ με πυγμή

Euro - Σκωτία: Αουτσάιντερ με πυγμή

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/6/2024 19:31
Η Σκωτία κάνει την εμφάνιση της για δεύτερη σερί φορά και τέταρτη συνολικά σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελπίζοντας για πρώτη φορά σε μία πρόκριση από τη φάση των ομίλων.

Θεωρείται ως το αουτσάιντερ του ομίλου αλλά με την εικόνα που έδειξε στα προκριματικά έχει δημιουργήσει προσδοκίες στους φιλάθλους της. Στο προηγούμενο Nations League μάλιστα πήρε την πρώτη θέση του ομίλου της απέναντι σε Ουκρανία, Ιρλανδία και Αρμενία κι μαζί και την άνοδο.

Της έχει μείνει μία πικρή γεύση από τον αποκλεισμό της στα πλέι οφ για το Μουντιάλ του Κατάρ όταν και έχασε από την Ουκρανία αλλά πηγαίνει στα γήπεδα της Γερμανίας με ανεβασμένη ψυχολογία.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι Τartan Army, το παρατσούκλι των οπαδών της, θα βρεθούν στην τελική φάση ενός Euro. Η πρώτη τους παρουσία ήταν το 1992, ακολούθησε αυτή το 1996 ενώ τελευταία φορά εμφανίστηκαν στην προηγούμενη διοργάνωση.

Σε καμία δεν έχουν καταφέρει να περάσουν τη φάση των ομίλων, ενώ το 2021 τερμάτισαν στην τελευταία θέση με 2 ήττες και 1 ισοπαλία, αυτή απέναντι στην Αγγλία. Έτσι έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης από το 1996 όταν είχαν επικρατήσει με 1-0 της Ελβετίας αλλά αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία από την Ολλανδία. Συνολικά μετράει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες στα παιχνίδια που έχει δώσει.

Πώς προκρίθηκε


Η εικόνα της στα προκριματικά ήταν εντυπωσιακή απέναντι σε Ισπανία, Νορβηγία, Γεωργία και Κύπρο καθώς έφτασε να διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση από τους «φούριος ρόχας».

Στα πρώτα πέντε παιχνίδια σημείωσε ισάριθμες νίκες, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νορβηγία και στην ουσία «κλείδωσε» την πρόκριση της. Ακολούθησε η πρώτη και μοναδική ήττα της από την Ισπανία κι έπειτα δύο ισοπαλίες με Γεωργία και Νορβηγία.

Ούτε η ίδια ίσως δεν περίμενε μία τέτοια πορεία στα προκριματικά και γι’ αυτό πλέον οι προσδοκίες για μία καλή παρουσία στο Euro είναι αυξημένες.

Ο προπονητής: Στιβ Κλαρκ

Euro - Σκωτία: Αουτσάιντερ με πυγμή


Ο Στιβ Κλαρκ ανέλαβε την ομάδα τον Μάιο του 2019 κι από τότε η πορεία του είναι επιτυχημένη. Η Σκωτία κάνει βήματα προς τα μπροστά, έχει πάρει την πρόκριση για δύο σερί Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έφτασε πολύ κοντά στο να βρεθεί σε ένα Μουντιάλ ενώ πήρε και την άνοδο για την πρώτη κατηγορία του Nations League.

O Σκωτσέζος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σφιχτό και σκληροτράχηλο σύνολο και βασίζεται αρκετά στη φυσική κατάσταση των παικτών του. Έχει υπάρξει βοηθός προπονητών όπως ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, ο Μουρίνιο, ο Μπενίτθε, ο Σκολάρι και ο Χόντσον ενώ έχει κάτσει στους πάγκους των Γουέστ Μπρομ, Ρέντινγ και Κιλμάρνοκ χωρίς να έχει όμως κάποια διάκριση.

Το ρόστερ:

Euro - Σκωτία: Αουτσάιντερ με πυγμή


Η Σκωτία βασίζεται αρκετά στην ομαδικότητα της, έχει παίκτες με μεγάλες παραστάσεις αλλά όχι κάποιο τεράστιο «αστέρι». Σίγουρα ο αρχηγός Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ δεσπόζει σαν όνομα και είναι αυτός που ακολουθούν άπαντες, όμως μεσοεπιθετικά λείπει ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ στο χώρο του κέντρου μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, ο μέσος της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ προωθείται αρκετά και έχει επαφή με τα δίχτυα, ενώ στην επίθεση ξεχωρίζει το όνομα του Τσε Άνταμς που πέτυχε 15 γκολ στην Τσάμπιονσιπ και συνέβαλε κι αυτός στην επιστροφή της Σαουθάμπτον στην Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα οι Σκωτσέζοι περιμένουν πολλά και από τον Λόρενς Σάνκλαντ της Χαρτς, που με 24 γκολ αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ωστόσο οι Σκωτσέζοι δεν πηγαίνουν «πάνοπλοι» στη διοργάνωση καθώς ο επιθετικός της Μπολόνια, Λιούις Φέργκιουσον αλλά και ο φορ της ΚΠΡ, Λίντον Ντάικς τραυματίστηκαν και θα απουσιάσουν.

Στόχος


Όταν σε τρεις παρουσίες σε Euro δεν έχεις καταφέρει να προκριθείς από τον όμιλο τότε οι στόχοι σου δεν μπορεί να είναι υψηλότεροι. Η Γερμανία είναι το μεγάλο φαβορί αλλά η Ελβετία και η Ουγγαρία δεν είναι αντίπαλοι που μπορούν να την τρομάξουν, με βάση και την εικόνα που έχει δείξει το τελευταίο διάστημα.

Έτσι θα κυνηγήσει την πρόκριση και η αλήθεια είναι πως έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για να τα καταφέρει. Στα προκριματικά «κοίταξε» στα μάτια την Ισπανία οπότε μπορεί να κοντράρει όλους τους αντιπάλους. Θεωρώ πως είναι ικανή να πάρει μία νίκη και να θέσει υποψηφιότητα τουλάχιστον για καλύτερη τρίτη στους ομίλους.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ζάντερ Κλαρκ (Χαρτς), Κρεγκ Γκόρντον (Χαρτς), Άνγκους Γκουν (Νόριτς), Λίαμ Κέλι (Μάδεργουελ)

Αμυντικοί: Λίαμ Κούπερ (Λιντς), Γκραντ Χάνλεϊ (Νόριτς), Τζακ Χέντρι (Αλ Ετιφάκ), Ρος ΜακΚρόρι (Μπρίστολ Σίτι), Σκοτ ΜακΚένα (Νότιγχαμ Φόρεστ0, Ράιαν Πόρτεους (Γουότφορντ), Άντονι Ράλστον (Σέλτικ), Άντι Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Τζον Σούταρ (Ρέιντζερς), Γκρεγκ Τέιλορ (Σέλτικ), Κιεράν Τίρνεϊ (Άρσνεαλ)

Μέσοι: Στούαρτ Άρμστρονγκ (Σαουθάμπτον), Ράιαν Κρίστι (Μπόρνμουθ), Μπίλι Γκίλμοουρ (Μπράιτον), Τζον ΜακΓκιν (Άστον Βίλα), Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ (Σέλτικ), Κένι ΜακΛιν (Νόριτς), Σκοτ ΜακΤόμινεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Επιθετικοί: Τσε Άνταμς (Σαουθάμπτον), Μπεν Ντόακ (Λίβερπουλ), Λίντον Ντάικς (ΚΠΡ), Τζέιμς Φόρεστ (Σέλτικ), Λόρενς Σάνκλαντ (Χαρτς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες