1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Φενερμπαχτσέ 73-57: Άμυνα από «γρανίτη», Γκραντ από άλλον πλανήτη και φουλ για το έβδομο!

Παναθηναϊκός - Φενερμπαχτσέ 73-57: Άμυνα από «γρανίτη», Γκραντ από άλλον πλανήτη και φουλ για το έβδομο!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
24/5/2024 21:23
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 73-57 τη Φενερμπαχτσέ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final 4 στο Βερολίνο και μετά από 13 χρόνια θα βρεθεί και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης!

Οι «πράσινοι» με μεγάλο «όπλο» τους την άμυνα και με τους Γκραντ και Λεσόρ να είναι οι πρωταγωνιστές, με τον Γάλλο μάλιστα να κάνει double-doublle με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, και τον Ναν να προσθέτει άλλους 14 δεν άφησαν πολλά περιθώρια στη Φενερμπαχτσέ που έκανε την αντεπίθεση της αλλά όλα αυτά μέχρι το 27' όταν και μείωσε σε 51-50.Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 22-7 κι έτσι την Κυριακή (26/5) θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεάλ Μαδρίτης.

Τρομερό ξεκίνημα, +12 και πλουραλισμός στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι με λάθη εκατέρωθεν αλλά ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που έβαλε τους πρώτους πόντους στην αναμέτρηση ενάμιση λεπτό περίπου μετά την έναρξη του ματς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άψογος στην άμυνα του στα πρώτα λεπτά, είχε σωστές επιλογές στην επίθεση τρέχοντας ένα σερί 12-0, με τον Γκραντ να είναι αυτός που φτάνει τους 5 πόντους στα πρώτα έξι λεπτά του παιχνιδιού, όπου οι «πράσινοι» είχαν ήδη τρία κλεψίματα.

Ο Γιασικεβίτσιους κάλεσε άμεσα τάιμ-άουτ, η Φενέρ είχε βέβαια και πάλι άστοχη επίθεση και πέτυχε τελικά τους πρώτους της πόντους στο 4:47 με ένα λέι απ του Χέιζ-Ντέιβις. Η Φενερμπαχτσέ είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις κυκλοφορώντας καλά την μπάλα, με τον Σλούκα να έχει μπει στο γήπεδο και να οργανώνει και τον Γκριγκόνις να έχει «συνδεθεί» με το καλάθι.

Στην τελευταία επίθεση του πρώτο δεκαλέπτου ο Σανλί νίκησε τους πάντες στον αέρα και «έγραψε» το 22-13 που ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στους πάγκους.

Αντεπίθεση από Φενέρ και το παιχνίδι ξανά από την αρχή

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο δεύτερο δεκάλεπτο και έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους με δύο βολές του Μπιμπέροβιτς στα 7:39 τρέχοντας ένα σερί 7-0. Ο Ναν «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό με τρίποντο και λίγο μετά ο Σλούκας ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους εννιά πόντους.

Η άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού έγινε και πάλι πιο δυναμική, ο Γκραντ στην επίθεση ήταν καταλυτικός και είχε απάντηση στις επιθέσεις και το σκοράρισμα της Φενερμπαχτσέ. Από ένα σημείο και έπειτα οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους «μπλόκαραν» αυτούς του Αταμάν, φέρνοντας και πάλι τη διαφορά στους δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθος στην τελευταία επίθεση και το σκορ να κλείνει στο 38-36 στο ημίχρονο.

Αργός ρυθμός και λάθη

O Παναθηναϊκός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο θέλοντας να παίξει δυνατά στην άμυνα, τα κατάφερε στην αρχή αλλά ο Καλάθης με πέντε σερί πόντους έφερε και πάλι τη διαφορά στους δύο πόντους από τους επτά που είχε ανέβει στο ξεκίνημα.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο μισό του δευτέρου μέρους ήταν δίπλα στο σκορ, ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει, με τον Γκραντ να κερδίζει ένα αντιαθλητικό στα 4:43 πριν το τέλος κι έτσι οι «πράσινοι» ανέβασαν τη διαφορά στους +6 με βολές των Γκραντ και Λεσόρ.

Η Φενερμπαχτσέ όμως με δύο σερί τρίποντα από Σέστινα και Ντόρσεϊ μείωσαν για πρώτη φορά στον πόντο στα 3:40 πριν το τέλος με τον Αταμάν να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Μετά από αυτό το τάιμ άουτ ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε καλάθι και με ένα μεγάλο τρίποντο του Καλαϊτζάκη «έκλεισε» το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 56-50.

Πράσινη κυριαρχία και επιμέρους σκορ 22-7

Οι «πράσινοι» με τον Καλαϊτζάκη να παραμένει στο παρκέ και να σκοράρει δύο βολές στα 9:04 για το φινάλε έφερε τη διαφορά γρήγορα στους δέκα πόντους. Το επόμενο βέβαια καλάθι του Παναθηναϊκού μπήκε μετά από δύο λεπτά αλλά με την άμυνα του το +10 δεν άλλαξε.

Ένα κλέψιμο του Ναν που οδήγησε στον αιφνιδιασμό και στο γκολ-φάουλ του Αμερικανού έφερε το +13 για τον Παναθηναϊκό στα 4:37 πριν τη λήξη, με την πλάστιγγα πλέον να γέρνει υπέρ του Εξάστερου.

Ο Παναθηναϊκός πλέον είχε τον έλεγχο του ματς και το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει όταν και στα 2:49 πριν το φινάλε ο Καλάθης εκτός φάσης χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ στον Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ με δύο εύστοχες βολές έκανε το 69-55.

Οι παίκτες του Αταμάν με όπλο τη μεγάλη τους άμυνα και τρέχοντας ένα τρομερό επιμέρους σκορ 22-7 από το 27' κι έπειτα, έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη και την Κυριακή θα διεκδικήσουν το 7ο τρόπαιο της ιστορίας τους!

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1) Σλούκας 4 Παπαπέτρου 9 (1), Γκραντ 13 (1), Ναν 14 (3)), Λεσόρ 17 (10 ριμπ.), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6 Χουάντσο 3 (1), Μήτογλου 2.

Φενερμπαχτσέ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μότλι, Γουίλμπεκιν 2, Σανλί 7 (1), Παπαγιάννης 3 (1), Χέιζ-Ντέιβις 14 (2), Μπιμπέροβιτς 4, Πιερ, Γκούντουριτς 10 (2), Ντόρσεϊ 2 , Καλάθης 5 (1), Σέστινα 10 (2).

<b<Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες