6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα 2-0: Τη διέλυσε ξανά και τώρα έμεινε μόνο η κούπα για τον «θρύλο» (video)

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα 2-0: Τη διέλυσε ξανά και τώρα έμεινε μόνο η κούπα για τον «θρύλο» (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
9/5/2024 23:56
Την πρόκρισή του στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, καθώς νίκησε και στη ρεβάνς των ημιτελικών της διοργάνωσης στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Άστον Βίλα με 2-0 και με συνολικό σκορ 6-2 έκλεισε ραντεβού με τη Φιορεντίνα στην «OPAP Arena» στις 29/5 για να διεκδικήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά και το πρώτο οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας βάλει τις βάσεις για τη θρυλική πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία όπου επικράτησαν με το εμφατικό 4-2, έπρεπε απλώς να το υπερασπιστούν και το έκαναν, τσεκάροντας το εισιτήριό τους για τον τελικό, εκεί όπου θα συγκρουστούν με τους «βιόλα» οι οποίοι απέκλεισαν δύσκολα την Κλαμπ Μπριζ.Πρόκειται αναμφίβολα για μία τεράστια επιτυχία της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο οποίος και πέρσι είχε φτάσει με τη Σεβίλλη μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο κι ευελπιστεί να κάνει πάλι το ίδιο αυτήν τη φορά στο Κόνφερενς Λιγκ με τους Πειραιώτες.

Ο ασταμάτητος Ελ Κααμπί ήταν εκείνος ο οποίος άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα στο 10' και ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε στο 78' το 2-0 τελειώνοντας οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση και... υπογράφοντας την ιστορική πρόκριση μέσα σε πανδαιμόνιο, φτάνοντας τα δέκα γκολ στη διοργάνωση, αποτελώντας αναμφίβολα τον κορυφαίο σκόρερ του Κόνφερενς Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δημιούργησε «εκρηκτική» ατμόσφαιρα βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φτάσει στη μυθική πρόκριση.



Γρήγορο προβάδισμα με Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό και βάσεις πρόκρισης

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός θέλησε να αιφνιδιάσει και στο 2' ο Τσικίνιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή κι από αριστερά, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο στη συνέχεια αλλά χωρίς να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία και με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου ήταν η ελληνική ομάδα εκείνη που άνοιξε το σκορ. Έπειτα από ωραία αντεπίθεση ο Ποντένσε έδωσε στον Κίνι, αυτός γύρισε σωστά και ο Ελ Κααμπί δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για να ανοίξει το σκορ βάζοντας ακόμα περισσότερη «φωτιά» στο «Γ. Καραϊσκάκης».



Οι «χωριάτες» είχαν τον έλεγχο αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που στην ουσία είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους καθώς περίμεναν σε χαμηλά μέτρα και έκαναν δύσκολο το έργο των Άγγλων. Στο 25' ο Ντάγκλας Λουίς δοκίμασε ένα σουτ και ο Τζολάκης μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπέιλι δεν ανησύχησε στο ελάχιστο τον Κρητικό γκολκίπερ.

Στο 29' ο Ντιαμπί βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε πλάγια θέση και πλάσαρε με τον Τζολάκη να αποκρούει, ωστόσο ο διαιτητής Τσβάιερ γύρισε τη φάση πίσω και καταλόγισε φάουλ λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής.



Η εκτέλεση του Ντάγκλας Λουίς όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη ο οποίος δεν είδε την εστία του να κινδυνεύει.

Η επόμενη καλή φάση που καταγράφηκε ήταν στο 37' και ήταν για τους Πειραιώτες, με τον Ποντένσε να στρώνει την μπάλα στον Φορτούνη και ο τελευταίος σούταρε, με τον Μαρτίνες να αποκρούει δύσκολα στην αριστερή του γωνία.



Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν δίχως να έχουν την ευχέρεια να φτιάξουν φάσεις και στο 45+3' ο Μπέιλι σούταρε, με τον Τζολάκη να αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το 1-0 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.



Ο Ελ Κααμπί «χτύπησε» ξανά και «σφράγισε» τον θρίαμβο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την εικόνα να μην αλλάζει ιδιαίτερα και τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στο 50' η κεφαλιά του Γουότκινς ήταν άστοχη και δύο λεπτά μετά το συρτό σουτ του Φορτούνη αποκρούστηκε αρκετά εύκολα από τον Μαρτίνες.

Οι Βρετανοί απείλησαν δύο φορές σ' ένα δίλεπτο με το σουτ του Ντουράν να αποκρούεται δύσκολα από τον Τζολάκη στο 59' και την κεφαλιά του Πάου Τόρες να φεύγει ψηλά πάνω από την εστία στο 61'.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε με κεφαλιά να τελειώσει σωστά τη φάση μετά από σέντρα του Φορτούνη, πλησιάζοντας στο 2-0.

Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο και δεν κινδύνευε καθόλου και στο 78' έφτασε δεύτερο γκολ με τον Τζολάκη να κάνει το βολέ και τον Ελ Κααμπί να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να μην συγχωρεί για το 2-0.



Αρχικά το τέρμα δεν μέτρησε για οφσάιντ αλλά μετά από χρήση VAR μέτρησε κανονικά μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» ο οποίος παραληρούσε στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο χρόνος που απέμενε είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να θριαμβεύει 2-0 και με συνολικό σκορ 6-2 να προκρίνεται στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στις 29/5.



Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77' Αποστολόπουλος), Ιμπόρα (73' Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (63' Μασούρας), Ελ Κααμπί

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κας (86' Μουνρό), Τόρες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (65' Ιροεγκμπουνάμ), Ντιίνιε (86' Κέσλερ-Χέιντεν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίς, Μπέιλι (87' Κέλιμαν), Ντιαμπί (58' Ντουράν), Γουότκινς

Σχόλια

Milan 10/5/2024 00:14

ferios 10/5/2024 02:12

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες