2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι τίτλου στην Νέα Φιλαδέλφεια (video)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι τίτλου στην Νέα Φιλαδέλφεια (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/4/2024 22:23
Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας την πιο ολοκληρωμένη της εμφάνιση στα πλει-οφ, κέρδισε με το εμφατικό 3-0 τον αποκαρδιωτικό Παναθηναϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια για την 7η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, ξέφυγε με +4 στην κορυφή και σε συνδυασμό με τις απώλειες των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Ελίασον (7’, 69’) και Πόνσε (38’) τα γκολ, φωνές για πέναλτι στο 1-0 από τους «πράσινους» που δεν κατέγραψαν αξιόλογη φάση για γκολ!Και τώρα πιάστε την! Η ΑΕΚ έκανε φύλλο και φτερό τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής, πήρε άνετη νίκη με 3-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια και ξέφυγε με +4 από τους «πράσινους» στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος τρεις στροφές πριν το φινάλε της σεζόν. Όλα αυτά ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχασαν βαθμούς σε Φθιώτιδα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται ουσιαστικά μια νίκη στα δύο επόμενα ντέρμπι σε Τούμπα και Φάληρο για να στεφθούν πρωταθλητές.

Ελίασον με δύο γκολ (7’, 69’) και Πόνσε (38’) ήταν οι σκόρερ για την «Ένωση» σ’ ένα ματς που δεν υστέρησε κανείς για τους γηπεδούχους, μιας και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι, μπλόκαρε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου και είχε ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο στην επίθεση.

Κατώτερος των περιστάσεων ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, πλήρωσε τις επιλογές του Τερίμ αλλά και τα φθηνά ατομικά λάθη, ενώ Ιωαννίδης και Μπακασέτας εξουδετερώθηκαν πλήρως από την άμυνα της «Ένωσης». Φυσικά οι φιλοξενούμενοι δικαιούται να διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε με το σκορ στο 1-0, αλλά συνολικά η εικόνα τους ήταν απογοητευτική στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Χωρίς τον τραυματία Μπερνάρ ο Παναθηναϊκός

Ο Ματίας Αλμέιδα παράταξε την ΑΕΚ με Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα και Ρότα. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον με τους Πινέδα και Ελίασον στα άκρα ενώ ο Αραούχο έπαιζε λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Πόνσε.

Στον αντίποδα, ο Φατίχ Τερίμ άφησε εκτός αποστολής τον τραυματία Μπερνάρ μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την Λαμία. Ο Τούρκος τεχνικός επέλεξε τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρι του Παναθηναϊκού ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από Χουάνκαρ, Ακαϊντίν, Γεντβάι και Κώτσιρα. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Αραό και Τσέριν με τον Μπακασέτα πιο μπροστά τους. Στα εξτρέμ επιλέχθηκαν οι Παλάσιος και Λημνιός ενώ ο Ιωαννίδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ με το… καλημέρα η ΑΕΚ και απόλυτη κυριαρχία στον άξονα

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 5ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά, ο Πόνσε έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή αφού δύο λεπτά μετά η «Ένωση» άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι. Ο Ελίασον έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο από τον Αραό, ο Πινέδα ξεχύθηκε μπροστά και έδωσε στον Σουηδό, ο οποίος έκανε κάθετη κίνηση, απέφυγε τον Ακαϊντίν και με δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Ο Παναθηναϊκός καλούνταν να βγάλει αντίδραση αλλά δυσκολεύονταν να κρατήσει μπάλα, απόρροια της πίεσης των χαφ της ΑΕΚ που κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες και δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα. Είναι ενδεικτικό ότι οι «πράσινοι» επιχειρούσαν να βρουν τον Ιωαννίδη κυρίως με βαθιά γεμίσματα αλλά η άμυνα των γηπεδούχων «καθάριζε» εύκολα τις φάσεις.

«Πράσινες» φωνές για πέναλτι και πρώτη φάση στο 34’ για το «τριφύλλι»

Η «Ένωση» έλεγχε το ματς, κερδίζοντας τις δεύτερες μπάλες και στο 14’ πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ με σουτ του Πόνσε εντός περιοχής, υποχρεώνοντας τον Ντραγκόφσκι σε επέμβαση. Ο Αργεντινός φορ απείλησε ξανά στο 26’ μετά από αντεπίθεση, αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο.

Στο επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι σε ανατροπή του Κώτσιρα από τον Αραούχο στην περιοχή αλλά διαιτητής και VAR δεν καταλόγισαν παράβαση, «κιτρινίζοντας» τον Φατίχ Τερίμ και το προπονητικό του επιτελείο για έντονες διαμαρτυρίες.



Τραγικό λάθος του Ακαϊντίν, 2-0 με Πόνσε η «Ένωση»

Η πρώτη αξιόλογη φάση του «τριφυλλιού» σημειώθηκε στο 34’ όταν μετά από σέντρα του Μπακασέτα ο Ιωαννίδης πήρε τη γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τους παίκτες της ΑΕΚ να φτάνουν σε δεύτερο γκολ στο 38’ ύστερα από ανύποπτη φάση.

Ο Ακαϊντίν έκανε τσαφ και έχασε τη μπάλα από τον Πόνσε, ο οποίος πάτησε περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Ντραγκόφσκι κάνοντας δύο τα τέρματα της ομάδας του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να ήταν αυτοί που συνέχιζαν να πιέζουν ως την ανάπαυλα



Αλλαγή συστήματος από Τερίμ, φλύαρη κατοχή των «πρασίνων»

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές στο ημίχρονο, περνώντας δεύτερο φορ τον Σπόραρ και τον μέσο Βιλένα αντί των εξτρέμ Παλάσιος και Λημνιό γυρνώντας έτσι το σύστημα σε 3-5-2 με τον Αραό να παίζει ως τρίτος στόπερ. Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη τελική στο στόχο στο 47’ με δυνατό σουτ του Ιωαννίδη λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε σταθερά.

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή αλλά αυτή ήταν ανούσια, με τους παίκτες της ΑΕΚ να είχαν σωστή λειτουργία μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να πατήσουν στην περιοχή της. Στο 57’ ο Αλμέιδα προχώρησε στην πρώτη αλλαγή με την είσοδο του Γκατσίνοβιτς αντί του Αραούχο και δύο λεπτά μετά η «Ένωση» απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με ωραία ενέργεια και σουτ του Σιμάνσκι, αλλά ο Ντραγκόφσκι έπεσε σωστά.

Έχασε τη φάση της χρονιάς η ΑΕΚ αλλά το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου

Η ΑΕΚ με την αλλαγή συστήματος του Παναθηναϊκού έβρισκε περισσότερους χώρους στα άκρα και στο 61’ έχασε την φάση του πρωταθλήματος. Ο Πινέδα σύγκλινε από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Εν συνεχεία ο Ρότα επιχείρησε εντυπωσιακό βολ πλανέ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εξ επαφής στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή του δοκό.



Ακολούθησαν νέες αλλαγές από τον Τερίμ ο οποίος πέρασε τον Μλαντένοτιβτς αντί του Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο και απέσυρε τον αρνητικό Μπακασέτα για να βάλει τον Βέρμπιτς. Ωστόσο πέντε λεπτά μετά τις αλλαγές η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο τέρμα εκμεταλλευόμενη τους χώρους στις πτέρυγες. Ο Πινέδα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς έκανε την προβολή, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε αλλά ο Ελίασον πήρε το ριμπάουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.



Πέταξε λευκή πετσέτα ο Παναθηναϊκός

Το 3ο γκολ έριξε εντελώς τη ψυχολογία του Παναθηναϊκού που αδυνατούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα την ώρα που στις εξέδρες της «OPAP Arena» είχε στηθεί πάρτι. Στο 76’ ο Αλμέιδα προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Άμραμπατ, Λιβάι και Μήτογλου αντί των Ρότα, Πόνσε και Ελίασον, γυρνώντας το σύστημα με τριάδα στην άμυνα. Από την πλευρά του ο Τερίμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 77’ με την είσοδο του Βαγιαννίδη αντί του Κώτσιρα στο δεξί άκρο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο και στο 79’ η ΑΕΚ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Μετά από ελεύθερο του Αθανασιάδη, ο Λιβάι πήρε την κεφαλιά στο κέντρο και έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Πινέδα ο οποίος όμως αστόχησε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι. Λίγο μετά ο Μεξικανός έδωσε τη θέση του στον Μάνταλο.



Το παιχνίδι κύλησε δίχως κάτι αξιόλογο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει φάση της προκοπής σε όλο το παιχνίδι και η ΑΕΚ έφτασε σε μία απόλυτα δίκαιη νίκη που τη φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Ρότα (76' Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82' Μάνταλος), Ελίασον (76' Μήτογλου), Αραούχο (58' Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76' Λιβάι Γκαρσία)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (64' Μλαντένοβιτς), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Κώτσιρας (77' Βαγιαννίδης), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64' Βέρμπιτς), Παλάσιος (46' Βιλένα), Λημνιός (46' Σπόραρ), Ιωαννίδης

Σχόλια

Tifonas21 24/4/2024 22:33

Να τοι οι πρωταθλητές...μπράβο ΑΕΚαρα!!! Εκκωφαντικη εμφάνιση!!!

APOPSIS 24/4/2024 22:57

Ayto legetai bullying

billmaz 24/4/2024 23:24

εχει ακόμα δρόμο για τον τίτλο...

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες