4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5: Πράσινο «πάρτι» με απίθανο Ιωαννίδη! (video)

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5: Πράσινο «πάρτι» με απίθανο Ιωαννίδη! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
21/4/2024 18:51
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 της Λαμίας στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League και πέρασε έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι Φώτης Ιωαννίδης και Τάσος Μπακασέτας οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ και μοίρασαν ισάριθμες ασίστ, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και να μοιάζει ασταμάτητος. Το σκορ βέβαια άνοιξε ο Βέρμπιτς στο 23' και έπειτα ακολούθησαν οι Μπακασέτας (45', 57') και Ιωαννίδης (54', 61'). Οι «πράσινοι» δεν άφησαν έτσι πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο τους, με τους γηπεδούχους να έχουν κάποιες καλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι αλλά να μην φτάνουν στο γκολ.

Έτσι με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 71 βαθμούς και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι στο +2 από την ΑΕΚ η οποία αγωνίζεται στην έδρα του Άρη σε λίγη ώρα.

Από την άλλη η Λαμία γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα της στα πλέι οφ αλλά και μόνο η συμμετοχή της σε αυτή τη διαδικασία είναι επιτυχία για την ίδια.

«Οδοστρωτήρας» και δημιουργός ο Ιωαννίδης

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που απειλεί μόλις στο 4', με τον Ιωαννίδη να κάνει ωραία ενέργεια και να δίνει στον Μπακασέτα το σουτ του οποίου έδιωξε με υπερένταση ο Κοσέλεφ.

Από την άλλη η Λαμία βγήκε στην επίθεση στο 9' με τον Τσιλούλη ο οποίος από πλάγια θέση προτίμησε να σουτάρει αντί να σπάσει την μπάλα και η προσπάθεια του έφυγε άουτ. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα κι έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, με τους γηπεδούχους όμως να κλείνουν καλά τους χώρους.

Στο 23' όμως ο Παναθηναϊκός χάρη σε άλλη μία υπέροχη ενέργεια του Φώτη Ιωαννίδη κατάφερε και άνοιξε το σκορ. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, άφησε πίσω του δύο αντιπάλους και λίγο πριν μπει στην περιοχή πάσαρε για τον Λημνιό. Αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ αλλά ο Βέρμπιτς πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στα δίχτυα.



Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή και έψαχναν ένα δεύτερο τέρμα. Στο 36' ο Μπακασέτας βρήκε με ωραία κάθετη τον Ιωαννίδη ο οποίος με την ταχύτητα του μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Λίγο μετά όμως οι δύο Έλληνες διεθνείς συνεργάστηκαν ξανά αλλά αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Ο Ιωαννίδης βγήκε και πάλι από τα αριστερά, ο Κορνέζος φάνηκε αρχικά να σταματάει τον αντίπαλο του αλλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επέμεινε, πήρε την μπάλα και αφού άφησε πίσω του τον αντίπαλο του τη γύρισε για τον Μπακασέτα και αυτός με το δεξί την έστειλε στα δίχτυα.



Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός κι εύκολη νίκη

O Παναθηναϊκός μπήκε με την ίδια διάθεση στο δεύτερο μέρος, ο Ιωαννίδης ήταν και πάλι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του. Οι παίκτες του Τερίμ είχαν την κατοχή, ο Βέρμπιτς απείλησε στο 52' αλλά το σουτ του έφυγε αρκετά άουτ.

Δύο λεπτά μετά όμως ο Ιωαννίδης από δημιουργός έγινε «εκτελεστής» και έτσι ήρθε το 3-0 για το «Τριφύλλι». Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ασταμάτητοι, ο Ιωαννίδης λίγο μετά πήγε να βάλει ένα απίθανο γκολ με τον Κορνέζο να τον σταματάει σωτήρια αλλά τελικά το 4-0 ήρθε στο 57'. Ο Βέρμπιτς με πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Λημνιό αλλά το σουτ του Έλληνα εξτρέμ κόπηκε από τους αμυντικούς. Ο Μπακασέτας όμως ακολούθησε τη φάση και με νέο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Η Λαμία φαινόταν να τα έχει «χαμένα», προσπάθησε να βρει ένα γκολ με τον Τσιλούλη στο 59' όμως ένα λεπτό μετά δέχθηκε και πέμπτο! Ο Ιωαννίδης κατέβασε για άλλη μία φορά ωραία την μπάλα, με τον Τζανετόπουλο να μην μπορεί να τον σταματήσει, μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.



Από εκεί κι έπειτα ο Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές θέλοντας να δώσει ανάσες στους παίκτες του, ο Παναθηναϊκός βέβαια συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να κυκλοφορεί την μπάλα. Η Λαμία βέβαια ήταν αυτή που έφτασε έπειτα κοντά στο γκολ, με τον Τσιλούλη να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή στο 83' αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε το σουτ του Βασιλαντωνόπουλο και κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε αρκετά καθώς το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να αλλάξει, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μία άνετη νίκη.

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (62' Κορνέζος), Αμαράλ (46' Σίντκλεϊ), Τζανδάρης (62' Κοντονίκος), Σλίβκα, Νιούνιες, Τσιλούλης, Λέικ (46' Μαρτίνεθ)), Μάλτσι (77' Τσούκαλος)

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63' Βιλένα), Γεντβάι, Χουάνκαρ (62' Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ (23' Βέρμπιτς), Λημνιός, Μπακασέτας (63' Μαντσίνι), Ιωαννίδης (71' Σπόραρ).

Σχόλια

seligos 21/4/2024 20:28

καλα παιζει ο ντομπαρισμενος

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες