2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΟΦΗ - Βόλος 2-1: «Αγκάλιασαν» την παραμονή οι Κρητικοί (video)

ΟΦΗ - Βόλος 2-1: «Αγκάλιασαν» την παραμονή οι Κρητικοί (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/4/2024 20:22
O ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Βόλου στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και εξασφάλισαν κατά 99,9% την παρουσία τους στην κορυφαία κατηγορία και την επόμενη σεζόν.

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και έφτασαν σε μία δίκαιη νίκη με τα δύο τέρματα του Τοράλ (28', 49') που βρήκε πρώτη φορά δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα, ακόμα κι αν στο τέλος αγχώθηκε με τη μείωση στο 90'+1' αλλά κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά του. Συνεπώς ο ΟΦΗ έφτασε στους 34 βαθμούς και πλέον απέχουν 9 βαθμούς από τη Κηφισιά και τη ζώνη του υποβιβασμού, οπότε αν η ομάδα των Βορείων προαστίων δεν νικήσει σήμερα (20/4) τον Ατρόμητο, οι κρητικοί απόψε το βράδυ θα ξέρουν πως είναι και μαθηματικά στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη σεζόν.

Αντίθετα ο Βόλος έμεινε στους 29 βαθμούς και στο +4 από τη ζώνη, έχοντας μεν προβάδισμα για την παραμονή αλλά χωρίς να έχει «καθαρίσει» σε καμία περίπτωση.

Κυριαρχικοί και ουσιαστικοί οι Κρητικοί

Με πολύ επιθετική διάταξη και αντίστοιχο προσανατολισμό ξεκίνησαν το ματς οι γηπεδούχοι που από τα πρώτα λεπτά περιόρισαν πολύ τον Βόλο στο δικό του μισό του γηπέδου και απείλησαν πρώτη φορά στο 9' όταν ο Τσοκάνης σταμάτησε προ της γραμμής το επικίνδυνο γύρισμα του Τοράλ και ο Κόβατς μπλόκαρε.

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ πιο δραστήριος, κερδίζοντας και τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά παρά τις καλές προϋποθέσεις που δημιουργούσε, υπήρχε βιασύνη στην εκτέλεση και έτσι δεν ήταν όσο απειλητικό θα μπορούσε.

Τελικά στο 28' όμως μετά από φάση διαρκείας στα κερά των Θεσσαλών, η μπάλα έφτασε στον Τοράλ που πλάσαρε ψύχραιμα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.



Απελευθερωμένοι πλέον οι παίκτες του Δέλλα άρχισαν να κυκλοφορούν ακόμα πιο άνετα τη μπάλα ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό, με τον Μπάκιτς στο 42' να χάνει μάλιστα μία καλή ευκαιρία πλασάροντας αδύναμα πάνω στον Κόβατς.

Με το πρώτο μέρος να φτάνει στο τέλος του ο Βόλος παρέμενε ακίνδυνος και ένα «χλιαρό» σουτ του Γκλάβσιτς το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Χριστογεώργος ήταν η μοναδική άξια αναφοράς φάση του στο 44', με τις δύο ομάδες να οδηγούνται κατόπιν στην ανάπαυλα.

Τοράλ ξανά και τρεις βαθμοί στο... σακούλι

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και στο δεύτερο μέρος πολύ επιθετικά, ο Κόβατς έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Ισέκα στο 48΄ αλλά στο επόμενο δεν είχε απάντηση στο νέο εξαιρετικό τελείωμα του Τοράλ, ο οποίος διπλασίασε μέσα από την περιοχή.



Ο Βόλος φάνηκε στο παιχνίδι για πρώτη φορά στο 52΄, όταν σε ένα γύρισμα της μπάλας από την αριστερή πλευρά ο Βούρος έδιωξε με προβολή, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Χριστογεώργου.

Στο 63΄ απείλησε για δεύτερη φορά με το δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Ασεχνούν, την ώρα που οι γηπεδούχοι απλά έκαναν διαχείριση του προβαδίσματός τους.

Η μείωση του σκορ από το αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου στο 90'+1' τους άγχωσε κάπως, ωστόσο παρά τη μικρή πίεση που δέχθηκαν στα τρία λεπτά που απέμεναν, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και έφτασαν τελικά σε ένα πολύτιμο τρίποντο.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (72΄Λαμπρόπουλος), Βούρος, Λουκάο, Τοράρινσον, Μπάκιτς, Μεγιάδο (79΄Γκλάζερ), Μπάκου (72΄Μοσκέρα), Τοράλ (65΄Γκαγιέγκος), Ριέρα, Ισέκα (79΄Λουίζ Φελίπε).

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας (62΄Μπερτόγλιο), Καλογερόπουλος, Άλχο, Λούνα(85΄Κίτσος), Ντε Καμπς (62΄Τρουιγέ), Τσοκάνης, Κόμπα, Γκλάβτσιτς, Ασεχνούν (70΄Ποπέσκου), Μανουέλ Γκαρσία (70΄Μωραϊτης).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες