3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός - Ναντ 0-0 (3-1 πεν):  Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Youth League για τους Νέους (video)

Ολυμπιακός - Ναντ 0-0 (3-1 πεν): Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Youth League για τους Νέους (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
19/4/2024 17:17
H K19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία καθώς επικράτησε 3-1 της Ναντ στα πέναλτι μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας στο ημιτελικό του Youth League στη Νιόν και θα διεκδικήσει το να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τελικό της Δευτέρα (22/4, 19:00) κόντρα σε Πόρτο ή Mίλαν.

Μετά από ένα ισορροπημένο ματς, όπου οι Πειραιώτες είχαν τις στιγμές τους, ένα ακυρωθέν γκολ του Μπ. Κωστούλα (45'+1') αλλά και τον Σίνα σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε, αφού η Ναντ ανέβασε... στροφές όσο περνούσε η ώρα, το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η αστοχία των Γάλλων σε συνδυασμό με το, Σίνα που ντύθηκε... Τζολάκης και το «ψυχρό» αίμα των πιτσιρικάδων του Ολυμπιακού έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρόκριση, τρίτη στη «ρώσικη» ρουλέτα μετά από αυτές επί των Λανς και Ίντερ στη τρομερή φετίνη πορεία.Ισορροπία με ευκαιρίες για τα «καναρίνια» και ακυρωθέν γκολ για τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς απειλώντας 40" μετά τη σέντρα με σουτ του Μουζακίτη που πέρασε άουτ, αλλά και ατομική ενέργεια του Κωστούλα που ανακόπηκε τελευταία στιγμή, ενώ συνολικά πίεζε πολύ ψηλά τη Ναντ, που αιφνιδιάστηκε και μέχρι το 14' που ο Ενζιτά έκανε αδύναμο σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Σίνα, δεν είχε περάσει το κέντρο.

Σταδιακά πάντως οι Γάλλοι, που υπερείχαν σε επίπεδο φυσικών προσόντων, ισορρόπησαν το ματς και στο 22' μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Σίνα βγήκε και πρόλαβε τον Μαφουμπί που βγήκε σε τετ-α-τετ.

Οι παίκτες του Μαυρογενίδη που βρισκόταν στον πάγκο αντί του τιμωρημένου Συλαϊδόπουλου, υπηρετούσαν σωστά το τακτικό πλάνο, αλλά πλέον είχαν χάσει τον έλεγχο του ρυθμού και μέτρα στο γήπεδο.

Στο 34' παρ' όλα αυτά ο Παπακανέλλος έκανε εξαιρετική πάσα στον Κωστούλα, που βγήκε σε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Μαμπό στην πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς.



Η Ναντ «απάντησε» στο 38' όταν μετά από στημένη μπάλα ο Σίνα έχασε εντελώς τη φάση με τον Ντιγκάρ όμως να μην μπορεί σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αφού η κεφαλιά του ήταν άστοχη.



Με το πρώτο μέρος να οδεύει προς το τέλος του οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να «παγώσουν» τον ρυθμό και στο 45'+1' μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά-πάσα του Κουτσίδη η μπάλα έφτασε στον Κωστούλα που σούταρε άμεσα από το ύψος του πέναλτι και σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε καθώς σύμφωνα με το VAR η μπάλα είχε βρει στο χέρι του αδερφού του σκόρερ, Χρ. Κωστούλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.



«Μονομαχίες», ελάχιστες ευκαιρίες και... πέναλτι

Όπως και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έτσι και στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιέζοντας πολύ ψηλά, αλλά η Ναντ αυτή τη φορά ήταν πιο έτοιμη να «σπάσει» τη πίεση και να φύγει πιο γρήγορα στον κενό χώρο.

Στο 50' εξάλλου ο Σίνα βγήκε από την εστία του και πρόλαβε τον Γκιρασί, ενώ στο 56' σταμάτησε σε δύο χρόνους τον Μαφουμπί που βρισκόταν σε εξαιρετική θέση. Μέχρι το 67' όταν ο Μαμπό απέκρουσε ασταθώς φάουλ του Μουζακίτη και κατόπιν σταμάτησε και τον Παπακανέλλο, που είχε πάρει το «ριμπάουντ«, εξ επαφής, ο Ολυμπιακός βρισκόταν σταθερά σε θέση άμυνας, με τον Κωστούλα κυνηγά «χαμένες» μπαλιές δίνοντας μόνος του «μάχες» στην επίθεση.



Όσο περνούσε η ώρα η κόπωση γινόταν φανερή και στις δύο ομάδες, με πολλούς χώρους και καλές προϋποθέσεις να δημιουργούνται, αλλά όλες να πηγαίνουν χαμένες για αμφότερες, καθώς «καθαρή» ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε και έτσι το παιχνίδια ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

«Διαβασμένος» Σίνα, άστοχα «καναρίνια» και στον τελικό ο Ολυμπιακός

Η πρώτη εκτέλεση ήταν για τη Ναντ και ήταν άστοχη, με τον Λετού να στέλνει τη μπάλα άουτ στη γωνία που διάλεξε πάντως ο Σίνα, αλλά ο Μουζακίτης που εκτέλεσε πρώτο για τον Ολυμπιακό νικήθηκε από τον Μαμπό και το 0-0 παρέμεινε. Ο Σίνα όμως έπεσε σωστά, αυτή τη φορά στα δεξιά του και απέκρουσε την εκτέλεση του Ακαπαντί, με τον Μπάκουλα κατόπιν να ευστοχεί.... περιπετειωδώς δίνοντας προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Ο Τουρέ ισοφάρισε για τη Ναντ και ο Κωστούλας ευστόχησε στο τρίτο «ερυθρόλευκο» πέναλτι, με τον Λερού να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι για τη Ναντ και τον Λιτσικούρα να μη χάνει τη ευκαιρία και να ευστοχεί στη συνέχεια δίνοντας αφορμή για ξέφρενα πανηγύρια στους παίκτες και αρκετούς φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο, αφού οι Πειραιώτες «σφράγισαν» την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.





Ολυμπιακός (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+2΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (79΄ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

Ναντ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Μουαμπά, Ντιγκάρ, Γκοτιέ (69΄ Κουμούς), Ασουμανί (82΄ Λε Του), Γκόμες, Λε Ρου, Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί, Νζιτά (69΄ Σοβέν).

Σχόλια

akis 19/4/2024 17:58

πολλα μπραβο

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες