4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Κηφισιά-Παναιτωλικός 0-1: Διπλό σωτηρίας από τους «ψυχωμένους» Αγρινιώτες! (video)

Κηφισιά-Παναιτωλικός 0-1: Διπλό σωτηρίας από τους «ψυχωμένους» Αγρινιώτες! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
13/4/2024 21:53
Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 της Κηφισιάς στην Καισαριανή για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ με «χρυσό» σκόρερ τον Λομονάκο και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του.

Οι Αγρινιώτες σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να αμύνονται όμως σωστά και να ψάχνουν χώρο στην επίθεση με τον Οζέγκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε ένταση και περισσότερες ευκαιρίες, με τον Παναιτωλικό να είναι αυτός που βρήκε το γκολ με τον Λομόνακο στο 70'. Η Κηφισιά πίεσε έπειτα, είχε μία πολύ καλή στιγμή για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε και έφυγε απογοητευμένη από το γήπεδο. Με τη νίκη τους αυτή τα «καναρίνια» έφτασαν τους 27 βαθμούς, βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού και άφησαν δύο πόντους πίσω τους την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Αμφότερες πλέον οι ομάδες έχουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια και ένα εντός έως το τέλος της σεζόν και η μάχη για την παραμονή «φουντώνει».

Άγχος, μονομαχίες και λίγες φάσεις

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που στα πρώτα λεπτά θέλησε να πάρει την μπάλα στα πόδια του, η Κηφισιά όμως ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι. Ο Ματέους Σάντος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλά κι έτσι η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι δύο ομάδες έδειχναν νευρικές στα πρώτα λεπτά δεδομένου και της σημασίας του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερη διάθεση επιθετικά αλλά να μην μπορούν να ολοκληρώσουν κάποια προσπάθεια τους.

Στο 25' όμως ο Τορεχόν συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Λομόνακο, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του απομάκρυνε ο Αναγνωστόπουλος, με τον διαιτητή βέβαια να δείχνει άουτ. Στο 32' και πάλι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε, αυτή τη φορά με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι ο οποίος κέρδισε όμως απλά ένα κόρνερ.

Τα λάθη από τις δύο ομάδες διαδέχονταν το ένα το άλλο, από ένα τέτοιο ο Οζέγκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση και μπήκε μέσα στην περιοχή στο 44' αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.



Ο Λομονάκο «λύτρωσε» τους Αγρινιώτες

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Κηφισιά έδειξε διάθεση να γίνει λίγο πιο επιθετική και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Οζέγκοβιτς έψαξε το γκολ. Ο Σέρβος επιθετικός στο 56' βρήκε την μπάλα μπροστά του μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας όμως οι Αγρινιώτες πίεσαν ψηλά, κέρδισαν την μπάλα στα πλάγια της περιοχής με τον Λομόνακο να γίνεται αποδέκτης και να σουτάρει δυνατά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Αργεντινός ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση, όταν με εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή ελευθερώθηκε κι έκανε το σουτ, ο Βαφέας όμως έβαλε την κόντρα και έστειλε κόρνερ την μπάλα.



Ο Παναιτωλικός έδειχνε όμως πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει και έτσι στο 70' ο Ζοάο Πέδρο έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Λομόνακο ο οποίος αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και νίκησε τον Αναγνωστόπουλο.

Το παιχνίδι από εκεί κι έπειτα είχε μία «άγρια ομορφιά», η Κηφισιά ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οζέγκοβιτς λίγο μετά ενώ στο 77' και πάλι ο Σέρβος απείλησε με σουτ όμως ο Τσάβες μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Χουάνπι να φτιάξει ευκαιρία για τους Αγρινιώτες, με τον Αναγνωστόπουλο να μην έχει πρόβλημα στην απόκρουση του και στο 80' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Παπασσάβας πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Ταμπίτζε με το σώμα του έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.



Στις καθυστερήσεις η Κηφισιά είχε βγει όλη μπροστά και παραλίγο ο Παναιτωλικός να κάνει το 2-0 στο 90+4' αλλά ο Αναγνωστόπουλος σταμάτησε σωτήρια το ωραίο σουτ του Ζοάο Πέδρο.

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (82' Νίνης), Σναϊντερλάν Βαφέας, Κλωναρίδης (46' Παπασσάβας, 83' Τεττέι), Τσανάτζια, Σολόα, Ματέους Σάντος, Μιλίτσεβιτς, Μπιφουμά (82' Μενέντεζ)

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (90+3' Τσιγγάρας), Χουάνπι (84' Χατζηθεοδωρίδης), Λομόνακο (84' Ντουάρτε), Σέρχιο Ντίαζ (62' Ζοάο Πέδρο).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες