4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 2-1: Άντεξαν οι «ροχιμπλάνκος», ελπίζουν οι Βεστφαλοί (videos)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 2-1: Άντεξαν οι «ροχιμπλάνκος», ελπίζουν οι Βεστφαλοί (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
10/4/2024 23:56
Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε προβάδισμα πρόκρισης επικρατώντας 2-1 της Ντόρτμουντ στο «Μετροπολιτάνο» στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ροχιμπλάνκος» εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι και «τιμώρησαν» κάθε λάθος των Βεστφαλών, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο μέρος με τους Ντε Πολ (4') και Λίνο (32'), αλλά στο δεύτερο μέρος δέχθηκαν μεγάλη πίεση, ενώ και οι ίδιοι φάνηκαν αναποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με τον Αλέ τελικά να μειώνει για τη Ντόρτμουντ στο 81', η οποία είχε και δύο δοκάρια (87', 90'+5') στο φινάλε «αγγίζοντας» την ισοφάριση που τελικά δεν ήρθε αλλά δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» σε μία εβδομάδα.«Παιδική χαρά» η άμυνα των Βεστφαλών, «κυνικοί» οι «ροχιμπλάνκος»

Η ορμή της Ατλέτικο στο ξεκίνημα βρήκε απροετοίμαστη τη Ντορτμουντ και κυρίως την άμυνα αυτής, αφού μπορεί στο 2' ο Μάατσεν να πρόλαβε με «σωτήρια» προβολή τον Μοράτα πριν εκτελέσει, μετά από γρήγορη αντεπίθεση, αλλά στο 4' ο Κόμπελ έδωσε στον Μάατσεν ενώ αυτός δεχόταν πίεση και η μπάλα χάθηκε στα όρια της περιοχής των Βεστφαλών, με τον Ντε Πολ να πλασάρει εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.



Οι γηπεδούχοι έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ προσπάθησαν να «χτίσουν» πάνω σε αυτό και στο 7' ο Γκριεζμάν έκανε τη σέντρα με τον Βίτσελ να κάνει το τακουνάκι στην κίνηση, αλλά τον Κόμπελ να αποσοβεί ένα δεύτερο τέρμα με μεγάλη επέμβαση.



Στο 13' ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ ήταν ξανά στη σωστή θέση μπλοκάροντας την προσπάθεια του Λίνο, που επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι, ενώ στο 17' άλλο ένα σουτ του Γκριεζμάν αυτή τη φορά, κόντρα στα σώματα.

Η Ντόρτμουντ μετά από ένα πρώτο 20λεπτο που ήταν πραγματικά... τρικύμια, προσπάθησε να ισορροπήσει και μάλιστα πήγε σε πιο σκληρό παιχνίδι προσπαθώντας να περιορίσει την κυκλοφορία των παικτών του Σιμεόνε και τελικά να τα καταφέρνει «παγώνοντας» αρχικά τον ρυθμό και καταφέρνοντας να πάρει μέτρα στη συνέχεια.

Στο 31' μάλσιτα απείλησε πρώτη φορά, με την κεφαλιά του Ενμέτσα μετά από κόρνερ του Σάντσπο, να περνάει άουτ, αλλά ένα λεπτό αργότερα, μετά από εκτέλεση πλαγίου τα στόπερ της Ντόρτμουντ «τράκαραν» μεταξύ τους, με τη μπάλα να φτάνει τον Γκριεζμάν, που μπήκε στην περιοχή και έστρωσε για τον επερχόμενο Λίνο, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.



Οι Βεστφαλοί πάντως βγήκαν μπροστά άμεσα προσπαθώντας να μειώσουν πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και στο 43' ο Μάατσεν ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Όμπλακ μετά από μακρινό σουτ, ενώ στο 45'+1' ΄συτερα από γρήγορη αντεπίθεση ο Σάντσο βρέθηκε σε πολύ ευνοϊκή θέση εντός περιοχής, αλλά σούταρε ψηλά άουτ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δευτερόλεπτα αργότερα.


Έπαιξε τα... ρέστα της κι έμεινε «ζωντανή» η Ντόρτμουντ, «σώθηκε» από τα δοκάρια η Ατλέτικο

Ο Τέρζιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας τον Μπραντ στον αγωνιστικό χώρο, με τη Ντόρτμουντ να ξεκινά με διάθεση να πιέσει πολύ ψηλά και απείλησε στο 52' με τον Φίλκουργκ να βρίσκει όμως τον Όμπλακ σε ετοιμότητα, ενώ στο 53' αντίστοιχα ο Κόμπελ μπλόκαρε προσπάθεια του Λίνο.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο όσο περνούσε η ώρα, με το παιχνίδι να πηγαίνει ακριβώς εκεί που ήθελαν, αφού φημίζονται για την αμυντική τους λειτουργία και το πόσο «φονικοί» είναι στις αντεπιθέσεις. Στο 70' εξάλλου ο Γιορέντε δεν πρόλαβε για χλιοστά να βρει τη μπάλα σε γύρισμα του Λίνο, με το σουτ του Μπάριος στη συνέχεια να κοντράρει και να απομακρύνεται.

Η Ντόρτμουντ ρίσκαρε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα και στο 75' χρειάστηκε τεράστια εξ επαφής απόκρουση του Κόμπελ σε σουτ του Λίνο, αλλά τελικά βρήκε αυτό που έψαχνε, με τον Αλέ να της δίνει το «φιλί της ζωής» στο 81' , όταν ο Μολίνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει επιτυχώς την πάσα του Μπραντ και η μπάλα στρώθηκε στον Αλέ -που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα- και σκόραρε από κοντά μειώνοντας.



Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως ο Χούμελς, που απόψε συμπλήρωσε 500 συμμετοχές με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, έκανε παρ'ολίγον ολέθριο λάθος, επιτρέποντας στον Κορέα να φύγει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, αλλά ο ίδιος πρόλαβε και έβαλε την κόντρα στο σουτ του τελευταίου, επιτρέποντας στον Κόμπελ να μπλοκάρει με άνεση την αλλοιωμένη προσπάθεια.



Το φινάλε πάντως βρήκε τους Βεστφαλούς στην επίθεση και στο 87' ο Μπάινο-Γκίτενς, που επίσης είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, εξαπέλυσε σουτ από τα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει και στο κεφάλι του Βίτσελ και να αλλάξει πορεία καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ πριν καταλήξει κόρνερ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων μάλιστα συνεχίστηκε και στις καθυστερήσεις, με τον Μπραντ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης στο 90'+5' να «σημαδεύει» με κεφαλιά το δοκάρι και να μην μπορεί τελικά να ισοφαρίσει και την Ατλέτικο να φεύγει ανακουφισμένη και με ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία.



Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βίτσελ (90’ Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (90’ Σαούλ), Λίνο (90’ Ρικέλμε), Κόκε, Γιορέντε, Ντε Πολ (80’ Άνχελ Κορέα), Γκριεζμάν, Μοράτα (64’ Μπάριος).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Μάατσεν, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Ρίερσον, Εμρέ Τσαν (84’ Οζκάν), Ζάμπιτσερ (84’ Ρόις), Ν’Μέτσα (46’ Μπραντ), Σάντσο, Αντεγιέμι (73’ Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60’ Αλε).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες