8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Άλμα παραμονής για τους Θεσσαλούς με ασύλληπτη γκολάρα του Ασενχούν (video)

Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Άλμα παραμονής για τους Θεσσαλούς με ασύλληπτη γκολάρα του Ασενχούν (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
6/4/2024 21:30
Ο Βόλος «δραπέτευσε» ένα τεράστιο «διπλό» (0-1) στην έδρα του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη πανηγύρισε μία τρίτη διαδοχική επιτυχία και συνεχίζει την εντυπωσιακή αντεπίθεσή της, έχοντας πλέον ανέβει στους 28 βαθμούς και ανεβαίνει στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στη διαδικασία έπειτα από μία ισοπαλία κι ένα «τρίποντο» και πλέον «κατρακύλησαν» στην προτελευταία θέση της κατάταξης, πάνω μόνο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τη συγκομιδή των 24 πόντων να μην αποδεικνύεται αρκετή.Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Ασενχούν με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή στο 29' κι αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει στους Θεσσαλούς ένα μεγάλο «τρίποντο».

Προβάδισμα για τον Βόλο με γκολάρα του Ασενχούν, δοκάρι ο Παναιτωλικός με τον Πέρες

Ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος στο πρώτο δεκάλεπτο, έστω κι αν οι δύο αντίπαλοι έκαναν αναγνωριστικές κινήσεις πάνω στο χορτάρι. Στο 8' ο Καλογερόπουλος πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα πάντως να φεύγει πάνω από την εστία του Τσάβες.

Στο 11' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με αντίστοιχο τρόπο, με την κεφαλιά του προωθημένου Οικονόμου να φεύγει επίσης άουτ δίχως να ανησυχήσει καθόλου τον Κόβατς.

Οι δύο ομάδες έμοιαζαν να θέλουν αλλά να μην μπορούν μέχρι λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Στο 29' οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία καλά οργανωμένη επίθεση και ο Ασενχούν δοκίμασε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και νίκησε τον Τσάβες «γράφοντας» το 0-1.



Οι γηπεδούχοι ήταν πλέον υποχρεωμένοι να ανεβάσουν την απόδοσή τους και το έκαναν πιέζοντας χωρίς πάντως μεγάλες στιγμές. Η επόμενη άξια αναφοράς φάση καταγράφηκε στο 40' με τον Ντίας να φτάνει λίγο έξω από την περιοχή του Κόβατς και να σουτάρει, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την εστία των Θεσσαλών.

Δύο λεπτά αργότερα οι παίκτες του Χρήστου Κόντη «άγγιξαν» το 0-2. Ο Άλχο έβγαλε μία «γλυκιά» σέντρα και ο Γκαρσία αμαρκάριστος με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Το παιχνίδι είχε πάρει «φωτιά» και στο 43' ήταν η σειρά των «καναρινιών» να φτάσουν μία «ανάσα» από το 1-1. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Τορεχόν έκανε την κεφαλιά πάσα στον Οικονόμου, όμως ο έμπειρος στόπερ αστόχησε από τη μικρή περιοχή σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία.

Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη πίεζε αφόρητα και στο 44' είχε δοκάρι με τον Πέρες να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κόβατς από τη μικρή περιοχή.



Αυτή ήταν η και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Πίεσαν οι γηπεδούχοι αλλά άντεξαν οι Βολιώτες

Οι Αγρινιώτες θέλησαν να μπουν δυνατά στην επανάληψη και στο 47' ο Χουάνπι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κόβατς.

Η πίεση από πλευράς Παναιτωλικού ήταν συνεχής αλλά δίχως μεγάλες ευκαιρίες και στο 59' ο Χουάνπι δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Κόβατς ήταν σε σωστή θέση κι απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο χρόνος κυλούσε και το άγχος διαρκώς μεγάλωνε για τους γηπεδούχους οι οποίοι πλέον ήταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουν, καθώς η κλεψύδρα άδειαζε εις βάρος τους και δεν υπήρχαν περιθώρια.

Χρειάστηκε το ρολόι να δείξει το 80ο λεπτό για να καταγραφεί η επόμενη μεγάλη ευκαιρία. Έπειτα από σέντρα που έκανε ο Μαυρίας από δεξιά, ο προωθημένος Τορεχόν με διπλή προσπάθεια δεν βρήκε εστία.

Στο 88' ο Λομόνακο βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ όμως στο τετ α τετ με τον Κόβατς αστόχησε, σε μία πάντως οριακή φάση.

Ένα λεπτό μετά ο Άλχο άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα «εγκληματικό» μαρκάρισμα στο «ύψος» της μεσαίας γραμμής.

Στο 92' ο Λομόνακο δοκίμασε να ισοφαρίσει μέσα από την περιοχή αλλά η προσπάθειά του κόντραρε και ο Κόβατς μπλόκαρε.



Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οικονόμου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Κόβατς απέκρουσε εντυπωσιακά και αμέσως μετά ο Μλάντεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες.

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατοίκου που βρήκε νικητή τον Βόλο ο οποίος καλπάζει στα πλέι οφ και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.



Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς (46' Χατζηθεοδωρίδης), Μαυρίας (86' Μπ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Πέρες, Φρ. Ντουάρτε, Χουάνπι (78' Λιάβας), Καρέλης (54' Λομόνακο), Ντίας (78' Μπουζούκης)

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος (63' Τρουιγιέ), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (85' Μπερτόλιο), Μύγας, Ασεχνούν (85' Ποπέσκου), Γκαρσία (76' Μωραΐτης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες