3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Έφεραν… τούμπα το ντέρμπι οι «πράσινοι» και φούντωσαν τη μάχη του τίτλου (video)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Έφεραν… τούμπα το ντέρμπι οι «πράσινοι» και φούντωσαν τη μάχη του τίτλου (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/4/2024 23:01
Ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ σ’ ένα δίλεπτο (32’ Μπακασέτας, 34’ Ιωαννίδης) νίκησε με ανατροπή (2-1) την ΑΕΚ στην Λεωφόρο, έβαλε τέλος στο αήττητο της «Ένωσης» στα ντέρμπι και την γκρέμισε από την κορυφή, βάζοντας… φωτιά στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκαν με Βίντα (5’) οι «κιτρινόμαυροι» αλλά «λύγισαν» στην πίεση του πρώτου μέρους και στην επανάληψη αναλώθηκαν σε φλύαρη κατοχή.

Σ’ ένα συναρπαστικό αθηναϊκό ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έπαιζε τα… ρέστα του για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου και παρότι βρέθηκε πίσω μόλις στο 5ο λεπτό από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, δε «λύγισε». Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ με μπροστάρηδες και σκόρερ τους Μπακασέτα και Ιωαννίδη, έφερε… τούμπα το ντέρμπι σε δύο λεπτά στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη σωστά το υπέρ της 2-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Βίντα σε φάση που προέκυψε από λάθος του Χουάνκαρ και είχαν μία σημαντική ευκαιρία με τον Τσούμπερ στο 12’ για να κάνουν δύο τα τέρματα τους. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι στο 10’ με τον Μπερνάρ και μετά το πρώτο τέταρτο πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Ο σεληνιασμένος Ιωαννίδης έκανε άνω-κάτω την άμυνα της «Ένωσης» και από δύο δικά του κλεψίματα στον Μουκουντί δημιούργησε τα γκολ της ανατροπής, το πρώτο από μακρινό σουτ του Μπακασέτα στο 32’ και το δεύτερο στο 34’ από τον ίδιο, νικώντας σε τετ-α-τετ τον Αθανασιάδη.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ παρά τις μαζικές αλλαγές του Αλμέιδα είχε κατοχή στο 70% αλλά δεν μπόρεσε να βρει καθαρές ευκαιρίες, μην καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί και το αριθμητικό πλεονέκτημα στη μεσαία γραμμή από τη στιγμή που ο Αραό έπαιζε ως τρίτος στόπερ σε θέση άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε εξαιρετικά, υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα σε ντέρμπι μετά από 17 παιχνίδια και τη «γκρέμισε» από την κορυφή. Εκεί βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 66 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 65, ο Παναθηναϊκός τρίτος με 62 και ο Ολυμπιακός τέταρτος με 60, σε μία κούρσα τίτλου που κόβει την ανάσα.

Την Κυριακή (7/4) για την 4η αγωνιστική των πλει-οφ της Stoiximan Superleague η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ ενώ ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-1-2-3. Ο Ντραγκόφσκι ήταν στην εστία και οι Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Ο Αράο ήταν ο αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα, οι Βέρμπιτς και Μπερνάρ ήταν στα δύο άκρα και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

H AEK από την πλευρά της κατέβηκε με σύστημα 4-4-1-1. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ ενώ η τετράδα της άμυνας απαρτιζόταν από Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί. Στο κέντρο, Γιόνσον και Σιμάνσκι ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι με τους Ελίασον-Τσούμπερ στα άκρα, και τον Μάνταλο πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα με κιτρινόμαυρο προβάδισμα και μια κλασσική ευκαιρία για την κάθε ομάδα

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό μετά από γκάφα του Χουάνκαρ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και γέμισμα του Γιόνσον στο δεύτερο δοκάρι, ο άσος του Παναθηναϊκού επιχείρησε να καλύψει τη μπάλα ώστε αυτή να περάσει άουτ, αλλά δεν το έκανε σωστά, ο Ελίασον έκανε το κλέψιμο και «σέρβιρε» στον Βίντα, ο οποίος ανενόχλητος «έγραψε» το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».



Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να «αγγίζει» το 1-1 στο 10ο λεπτό. Ο Μπακασέτας έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Ιωαννίδη, αυτός απέφυγε έξοχα τον Βίντα, πάτησε περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπερνάρ ο οποίος όμως από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι.



Η «Ένωση» γλίτωσε το γκολ και δύο λεπτά μετά σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της. Μετά από όμορφη αντεπίθεση ο Γκαρσία έδωσε στον Τσούμπερ, αυτός ντρίπλαρε τον Αράο στην περιοχή αλλά του πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.



Πήρε τα ηνία ο Παναθηναϊκός και το έφερε… τούμπα σ’ ένα δίλεπτο με Μπακασέτα-Ιωαννίδη

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός πήρε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, πίεζε ασφυχτικά την ΑΕΚ και στο 24’ κατάφερε να βρει δίχτυα με κοντινή κεφαλιά του Μπακασέτα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ του Αράο που έκανε την ασίστ.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του αλλά αυτό συνέβη οχτώ λεπτά μετά. Η φάση ξεκίνησε από πίεση ψηλά και κλέψιμο του Ιωαννίδη από τον Μουκουντί, όμως ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη στην κλειστή του γωνία. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν απομάκρυναν τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Μπακασέτα ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Έλληνα γκολκίπερ, που δεν αντέδρασε σωστά. Η φάση τσεκαρίστηκε και για οφσάιντ του Τσέριν για το αν εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Αθανασιάδη αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο τρομερός Ιωαννίδης έκλεψε ξανά τη μπάλα από τον Μουκουντί, βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη και με εξαιρετική λόμπα «κρέμασε» τον Έλληνα γκολκίπερ «γράφοντας το 2-1 στο 34! Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ είχε την υπεροχή αλλά δεν έκανε καλές επιλογές στην τελική ενέργεια και το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού έμεινε ως το ημίχρονο.



Πρώτη ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό μετά την ανάπαυλα και τετραπλή αλλαγή από Αλμέιδα

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να περιμένει την ΑΕΚ αλλά είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 55’ μετά από νέα συνεργασία Μπακασέτα-Ιωαννίδη αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ.



Ο Αλμέιδα βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή στο 57’ με την είσοδο των Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Πόνσε αντί των Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Γκαρσία και Μάνταλου αντίστοιχα. Ο Τερίμ απάντησε από την πλευρά του με τους Μλαντένοβιτς και Μαντσίνι αντί των Χουάνκαρ και Βέρμπιτς.



«Κιτρινόμαυρη» υπεροχή χωρίς ουσία

Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε τη μπάλα ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του «τριφυλλιού» και αυτό συνέβη στο 63’ αλλά ο Γεντβάι έκανε σωτήριο κόψιμο προ του Πόνσε ο οποίος ήταν έτοιμος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε τη μη καλή απομάκρυνση του Αραό και έκανε το σουτ με τον Ντραγκόφσκι να πέφτει και να μπλοκάρει.



Με εξαίρεση αυτή τη φάση, οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά να πατήσουν με αξιώσεις στα καρέ του Παναθηναϊκού, αδυνατόντας να εκμεταλλευτούν και το αριθμητικό πλεονέκτημα στον άξονα από τη στιγμή που ο Αραό έπαιζε ως τρίτος στόπερ σε θέση άμυνας.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 70’ με την είσοδο του Άμραμπατ αντί του Γιόνσον, με την ΑΕΚ να είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να φανεί ιδιαίτερα απειλητική. Από την πλευρά του ο προπονητής του «τριφυλλιού» έκανε αναγκαστική αλλαγή στο 79’ με την είσοδο του Λημνιού αντί του Μπερνάρ και ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στο 88’ περνώντας τους Ρούμπεν και Βιλένα αντί των καταπονημένων Μπακασέτα και Τσέριν.

Η ΑΕΚ κέρδισε ακόμα περισσότερα μέτρα στα τελευταία λεπτά αλλά έγινε απειλητική μονάχα από στατικές φάσεις, πλησιάζοντας στο 2-2 με απευθείας χτύπημα φάουλ του Τσούμπερ στο 90+2’ όμως ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.



Ακολούθησε ένταση μεταξύ Βιλένα και Μάνταλου πριν από μια εκτέλεση πλαγίου όπου υπήρξε κίνδυνος να δημιουργηθεί σύρραξη. Εν τέλει τα πνεύματα ηρέμισαν και στο 90+7’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με κεφαλιά του Πόνσε εντός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγο πριν τη λήξη, ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση με τον Ιωαννίδη αλλά ο Έλληνας άσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη και να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα.



Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ, με τους «πράσινους» να βάζουν τέλος στο αήττητο 17 αγώνων της ΑΕΚ σε ντέρμπι και να φουντώνουν για τα καλά τη μάχη του τίτλου.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61' Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88' Βιλένα), Μπακασέτας (88' Ρούμπεν), Βέρμπιτς (61' Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Μπερνάρ (79' Λημνιός).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον, Σιμάνσκι (57' Πινέδα), Γιόνσον (70' Άμραμπατ), Τσούμπερ (57' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57' Αραούχο), Γκαρσία (57' Πόνσε).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες