1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινος» θρίαμβος στο Φάληρο και «τριάρα» προσπέρασης με εκτελεστή τον Ιωαννίδη

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινος» θρίαμβος στο Φάληρο και «τριάρα» προσπέρασης με εκτελεστή τον Ιωαννίδη

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/3/2024 22:31
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό της πρεμιέρας των πλέι οφ της Stoiximan Super League, καθώς θριάμβευσε με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή, έχοντας πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπερνάρ, με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση.

Οι «πράσινοι» με αυτό το αποτέλεσμα ξεκίνησαν ιδανικά την προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τον τίτλο και το «διπλό» τους ανέβασε πάνω από τους «ερυθρόλευκους», καθώς πλέον έχουν 59 βαθμούς, έναντι 57 των ηττημένων.Συνολικά η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του ματς με φοβερό γκολ του Ποντένσε στο 24'.

Ωστόσο το «τριφύλλι» ανέτρεψε την κατάσταση χάρη σε γκολ του Μπακασέτα στο 41' και του Ιωαννίδη στο 45+4'.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 70' με τον Ιωαννίδη να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στο ντέρμπι και το συνολικά 20ο στη σεζόν.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προβάδισμα με γκολάρα του Ποντένσε για τον Ολυμπιακό, το... γύρισε με Μπακασέτα και Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός

Όσον αφορά την εξέλιξη του ντέρμπι, στο δεύτερο λεπτό ο Ιωαννίδης δοκίμασε ένα ξαφνικό σουτ στο 2', αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σωστά τοποθετημένος κι απέκρουσε εύκολα και σταθερά.

Δύο λεπτά μετά ο γκολκίπερ των «πράσινων» Ντραγκόφσκι τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και ο Λοντίγκιν τον αντικατέστησε στο 7' για να συνεχιστεί το ματς.

Στο 13' οι φιλοξενούμενοι είχαν μία υποψία φάσης όταν ο Παλάσιος γύρισε στον Ιωαννίδη και το σουτ του διεθνούς στράικερ κόντραρε και πέρασε κόρνερ, με το «τριφύλλι» να κερδίζει διαδοχικές στατικές φάσεις αλλά να μην τις εκμεταλλεύεται, πιέζοντας για περίπου ένα πεντάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο 24', στην πρώτη φορά που «επισκέφτηκε» την εστία των αντιπάλων του. Μετά από σέντρα του Ελ Κααμπί από δεξιά, ο Παλάσιος έκανε τραγικό διώξιμο και ο Ποντένσε με υπέροχο σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Πορτογάλος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν ο οποίος μπλόκαρε εύκολα.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε χάσει το καθαρό μυαλό του και στο 41' έφτασε δικαίως στην ισοφάριση. Ο Ιωαννίδης έστρωσε στον Μπερνάρ κι αυτός ντρίμπλαρε τον Μπιανκόν πλασάροντας ωραία τον Πασχαλάκη, με τον Έσε να διώχνει πάνω στη γραμμή όμως ο Μπακασέτας πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό σουτ ισοφάρισε 1-1.

Ο ρυθμός ήταν «τρελός» και στο 45+2' οι «ερυθρόλευκοι»... άγγιξαν ένα δεύτερο γκολ, με τον Ναβάρο να αστοχεί αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Ορτέγκα.

Δύο λεπτά αργότερα όμως οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία μέσω της οποίας μπήκαν στην περιοχή με πολλές γρήγορες πάσες, το σουτ του Μπακασέτα κόντραρε και ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα, με τον Ιωαννίδη να παίρνει το «ριμπάουντ» και να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Ιωαννίδης... υπέγραψε τον «πράσινο» θρίαμβο

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παλάσιος βρέθηκε στο χορτάρι μετά από μαρκάρισμα του Κάρμο αλλά ο διαιτητής Σλάγκερ και το VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση και το ματς συνεχίστηκε.

Στο 56' ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα σουτ με το δεξί πόδι που ήταν συρτό, αδύναμο και άστοχο, χωρίς να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη.

Με τη συμπλήρωση της μίας ώρας στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή με καθαρό χέρι, ο διαιτητής Σλάγκερ όμως δεν καταλόγισε το φάουλ και ο Ελ Κααμπί στη συνέχεια της φάσης σούταρε, αναγκάζοντας τον Λοντίγκιν σε σπουδαία επέμβαση κρατώντας το 1-2.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν αφόρητη αδυνατώντας όμως να φτιάξουν κλασικές ευκαιρίες, με τον Ποντένσε να αστοχεί στο 69' μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που βρήκε τρίτο γκολ. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα και ο Μπερνάρ γύρισε ψύχραιμα στον Ιωαννίδη ο οποίος μέσα από την περιοχή τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-3.

Στο 78' ο Φορτούνης δοκίμασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ το οποίο όμως ήταν αρκετά άστοχο χωρίς να ενοχλήσει τον Λοντίγκιν.

Όλα είχαν κριθεί καθώς ο Ολυμπιακός προσπαθούσε μόνο με μεγάλες μπαλιές να απειλήσει και δίχως σημαντικές φάσεις έως το φινάλε, το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού ρέφερι βρήκε θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό με 3-1.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (80' Ιμπόρα), Όρτα (59' Τσικίνιο), Μασούρας (59' Φορτούνης), Ποντένσε (80' Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί, Ναβάρο (73' Ελ Αραμπί)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7' Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (84' Μαντσίνι), Παλάσιος (76' Ούγκο), Μπερνάρ (83' Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (83' Τζούρισιτς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες