2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανατροπή πρόκρισης με Κέιν η Μπάγερν, άνετα στους «8» με Εμπαπέ κι η Παρί (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανατροπή πρόκρισης με Κέιν η Μπάγερν, άνετα στους «8» με Εμπαπέ κι η Παρί (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/3/2024 23:56
Η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι δύο πρώτες ομάδες που πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Βαυαρούς να επικρατούν με 3-0 της Λάτσιο ενώ τους Γάλλους να παίρνουν δεύτερη νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Ρώμη και έψαχνε την ανατροπή. Ήταν βέβαια απόλυτα κυρίαρχη στην αναμέτρηση και με γκολ των Κέιν (38',66') και Μίλερ (45+2') έφτασε σε μία δίκαιη νίκη απέναντι σε μία Λάτσιο που δεν μπόρεσε στην ουσία να φανεί απειλητική.

Στο άλλο παιχνίδι το σύνολο του Λουίς Ενρίκε δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, κέρδισε για δεύτερη φορά τους Ισπανούς χάρη σε δύο γκολ του Εμπαπέ (15', 56') και «τσέκαρε» το εισιτήριο της για τους «8». Οι Βάσκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Μερίνο στο 89'.

Μπάγερν Μονάχου-Λάτσιο 3-0

Η Μπάγερν ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι έψαξε ένα γρήγορο γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Βγήκε μπροστά, είχε τελικές με τους Σανέ και Μουσιάλα και έφτασε κοντά στο 1-0 στο 19' αλλά το σουτ του Κέιν κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ.

Οι Βαυαροί είχαν την υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στην εστία του Προβεντέλ, με τους Ρωμαίους να έχουν παθητικό ρόλο αλλά να χάνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 37' όταν ο Ιμόμπιλε από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά μετά η πίεση της Μπάγερν απέδωσε καρπούς. Οι παίκτης της κυκλοφόρησαν την μπάλα εκτός περιοχής, ο Πάβλοβιτς με μία ψηλή μπαλιά βρήκε τον Μίλερ στα πλάγια, με τον Γερμανό να κάνει τη σέντρα τον Γκερέιρο να μην βρίσκει όπως θέλει το σουτ αλλά τον Κέιν να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να τη στέλνει στα δίχτυα.



Αμέσως μετά οι παίκτες του Τούχελ βρέθηκαν και πάλι μπροστά αλλά ο Μουσιάλα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Η Μπάγερν είχε σαφώς ψυχολογία και στις καθυστερήσεις πέτυχε και δεύτερο γκολ πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Ντε Λιχτ πήρε το ριμπάουντ κι έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον Μίλερ να βάζει το κεφάλι του και να σκοράρει για το 2-0.



Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν παρόμοιο, με την Μπάγερν να έχει πάλι την μπάλα στα πόδια της και να επιτίθεται. Η Λάτσιο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Νόιερ και οι γηπεδούχοι στο 55' πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Ο Σανέ συνέκλινε από τα δεξιά και έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Προβεντέλ απέκρουσε αλλά ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 3-0.



Η Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, ο Μίλερ είχε δοκάρι στο 71' και αμέσως μετά ο Σανέ «άγγιξε» το τέταρτο γκολ. Η Λάτσιο έκανε αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τον Λουίς Αλμπέρτο στο 72', από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε και οι Βαυαροί πανηγύρισαν μία δίκαιη πρόκριση.

Μπάγερν Μονάχου (Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Γκερέιρο (78' Ντέιβις), Πάβλοβιτς, Γκορέτσκα, Σανέ (89' Λάιμερ), Μίλερ (78' Τελ), Μουσιάλα (90+1' Γκνάμπρι), Κέιν

Λάτσιο (Σάρι): Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Φουέντες, Ρομανιόλι, Πελεγκρίνι, Γκουεντουζί, Βεσίνο (61' Κατάλντι), Λουις Αλμπέρτο (80' Καμάντα), Φελίπε Άντερσον (75' Πέδρο), Τζακάνι (61' Ίσακσεν), Ιμόμπιλε (61' Καστεγιάνος)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε «φουριόζα» στην αναμέτρηση και έδειξε πως δεν έχει όρεξη να αμφισβητήσει κανείς το φαβοριτισμό της. Μπορεί η νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι να της έδινε σαφές προβάδισμα, όμως από τα πρώτα λεπτά έψαξε το γκολ, με τον Εμπαπέ να είναι αρκετά δραστήριος και τον Μπαρκολά να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 10. Πέντε λεπτά μετά ωστόσο ο Εμπαπέ υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από πάσα του Ντεμπελέ και με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια την μπάλα στα δίχτυα.



Οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, βρήκαν και το τέρμα που έδιωξε όποια πίεση θα μπορούσε να υπάρξει κι οι γηπεδούχοι ήξεραν πλέον πως πολύ δύσκολα θα πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Στο 45' βέβαια είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή όταν ο Κούμπο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η Παρί δεν έριξε το ρυθμό της ούτε στο δεύτερο μέρος και στο 56' ο Εμπαπέ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ρεμίρο και σημάδεψε σωστά για το 2-0. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα βέβαια ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν την ίδια ενέργεια και τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ της τιμής.



Το βρήκαν στο 63' με τον Μπαρενετσέα αλλά έπειτα κι από υπόδειξη του VAR αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ στο 79΄ ο Ντοναρούμα της αρνήθηκε το γκολ. Ο Ιταλός ήταν αυτός που απέκρουσε το γύρισμα του Τουριέντες στο 89' αλλά ο Μερίνο πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό στο παιχνίδι.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπελδία (76' Πατσέκο), Λε Νορμάν, Γκαλάν, Μέντεθ (61' Τουριέντες), Θουμπιμέντι (83' Ολασαγκάστι), Μερίνο, Μπέκερ (61' Μπαρενετσέα), Κούμπο, Οϊαρθάμπαλ (77' Αντρέ Σίλβα)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι (83' Σολέρ), Μπεράλντο, Ερνάντες, Μέντες (61΄Μουκιέλε), Ζαϊρ Εμερί, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (77' Ουγκάρτε), Ντεμπελέ (82' Κολό Μουανί), Μπαρκολά (46' Λι), Εμπαπέ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες