8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λαμία - ΑΕΚ 1-3: Επαγγελματική νίκη για την Ένωση που δεν αφήνει την κορυφή (video)

Λαμία - ΑΕΚ 1-3: Επαγγελματική νίκη για την Ένωση που δεν αφήνει την κορυφή (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
24/2/2024 20:57
H AEΚ επικράτησε 3-1 της Λαμίας στο ΔΑΚ για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ένωση έκανε ένα πολύ μεστό πρώτο ημίχρονο βάζοντας βάσεις νίκης με τα γκολ των Βίντα (17') και Ελίασον (41'), ενώ στο δεύτερο μέρος ο Τσούμπερ φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη στο 63'.

Η Λαμία όμως μείωσε με τον Σίντκλεϊ ένα λεπτό αργότερα και πίεσε με όλες της τις δυνάμεις για μία επική ανατροπή, αφού η Ένωση την ίδια στιγμή απέτυχε να διευρύνει περισσότερο το σκορ στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ωστόσο οι καίριες επεμβάσεις του Στάνκοβιτς όποτε χρειάστηκε και το γεγονός πως ξέμεινε από ενέργεια από ένα σημείο και ύστερα δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει το θαύμα και η ΑΕΚ «έσβησε» το ματς στο φινάλε παίρχοντας μία ακόμα σημαντική νίκη.Με 55 βαθμούς πλέον η Ένωση εξασφάλισε πως μετά το τέλος και αυτής της αγωνιστικής θα είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, ενώ η Λαμία στον αντίποδα είδε το αήττητο σερί των πέντε αγώνων που «έτρεχε» να φτάνει στο τέλος του και έμεινε στους 34 βαθμούς αλλά σταθερά στη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, περιμένοντας αύριο βαθμολογική απώλεια του Αστέρα Τρίπολης που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό.

Κυνική Ένωση με υπογραφή Αλμέιδα

Το ματς ξεκίνησε με τους «κιτρινόμαυρους» να ψάχνουν από νωρίς το γκολ που θα τους... έλυνε τα πόδια και απείλησαν μόλις στο 7' όταν ο Άμραμπατ «έσκαψε» πανέμορφα για τον Πινέδα, που κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα, αλλά το εν κινήσει σουτ του Ελίασον δεν βρήκε στόχο.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αμυνθούν πιο ψηλά στο γήπεδο, πιέζοντας την κυκλοφορία των παικτών της ΑΕΚ και κατάφεραν να κλέψουν μπάλες, αλλά τα χαλούσαν όταν προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν οι ίδιοι τη μπ΄άλα. Στο 16' ήχησε το δεύτερο «καμπανάκι» για τους Φθιώτες, αφού μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή τους, οι Τσούμπερ και Πόνσε δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν εξ επαφής και η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο, ωστόσο από αυτό ήρθε το γκολ της Ένωσης.

Ο Άμραμπατ εκτέλεση προς το σημείο του πέναλτι, οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν «κομπίνα» με διαδοχικά σκριν και ο Βίντα ερχόμενος από πίσω με πολύ δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.



Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι απελευθερώθηκαν και εδραίωσαν τον έλεγχό τους στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας ακόμα μία καλή στιγμή στο 27' με τον Τσούμπερ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση, έπειτα από πάσα του Ελίασον, αλλά να αστοχεί.

Η Λαμία πάντως προσπάθησε να πάρει μέτρα και να γίνει πιο επιθετική, αφού πλέον βρισκόταν πίσω στο σκορ, όμως ήταν φανερό πως οι απουσίες των Καρλίτος και Τσιλούλη ήταν πολύ κομβικές μεσοεπιθετικά. Στο 32' πάντως ο Τόσιτς έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε όμως εύκολα ο Στάνκοβιτς.

Η Ένωση «φλέρταρε» με ένα δεύτερο γκολ στο 35' όταν ο Σιντιμπέ εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ στα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών, με τη Λαμία εν συνεχεία να πατάει δύο φορές περιοχή.



Αρχικά στο 38' ο αμαρκάριστος Τζανετόπουλος βρήκε με την πλάτη τη μπάλα ύστερα από γέμισμα του Τόσιτς, ενώ στο 39' μετά από όμορφη συνεργασία ο Σιμόν έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά δεν υπήρχε κανείς συπμαίκτης του να μπει στην πορεία της.

Πάνω που οι γηπεδούχοι όμως έδειχναν να «ξεμυτίζουν», ήρθε μία φάση σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ, με την πίεση των Γιόνσον και Πινέδα να αναγκάζουν σε λάθος τους Φθιώτες στη μεσαία γραμμή και τη μπάλα να φτάνει στον Ελίασον που πλάσαρε υποδειγματικά στο 41' και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.



Το πάλεψαν οι Φθιώτες αλλά το... έσβησε η ΑΕΚ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Λαμία παρουσιάστηκε πολύ πιο επιθετική και έδειξε διάθεση να κάνει το παιχνίδι... ροντέο αφήνοντας χώρους και ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές της. Στο 48' μάλιστα χρειάστηκε σωτήρια προβολή του Βίντα ώστε να μπει «στοπ» στο σουτ του Σλίβκα μέσα από την περιοχή.



Στο 49' πάντως οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Πινέδα που ανάγκασε δύσκολη επέμβαση τον Κοσέλεφ, ο οποίος στο 55' σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ελίασον σε τετ-α-τετ, κρατώντας την ομάδα του «όρθια».



To παιχνίδι είχε αποκτήσει πλέον πολύ γρήγορο ρυθμό και στο 57' ήρθε νέα καλή στιγμή, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με υπερένταση τη μπάλα μετά από μακρινό σουτ του Τόσιτς.

Τα πάντα όμως φάνηκε να τελειώνουν στο 63' με τον τσούμπερ να σκοράρει με κεφαλιά, ύστερα από ασίστ του Άμραμπατ και τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει στο 3-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Ένα λεπτό αργότερα όμως Σλίβκα και Σίντκλεϊ συνεργάστηκαν υπέροχα και ο δεύτερος με δυνατό σουτ σκόραρε και μείωσε σε 3-1.





Η κατάσταση θύμιζε πλέον.... ροντέο, με τον Κοσέλεφ να σταματάει τον Ελίασον στο 66', ενώ στο 67' η κεφαλιά του Σουηδού εξτρέμ βρήκε στο δοκάρι, ενώ στο 75' ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Σίντκλεϊ κρατώντας το προβάδισμα των δύο γκολ για την ΑΕΚ.



Από εκείνο το σημείο κι έπειτα τα χαφ της Ένωσης ανέλαβαν δράση και κυκλοφόρησαν πολύ σωστά τη μπάλα «καλμάροντας» το τέμπο, με το ματς να κυλάει πολύ ήρεμα έως το φινάλε, με μοναδική αξιοσημείωτη φάση αυτή του 90'+4' όταν ο Πήλιος απέτυχε να σκοράρει από κοντά «σημαδεύοντας» το δοκάρι κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε, αλλά ούτε όμως και η ουσία με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια από τη Λαμία.



ΠΑΣ Λαμία (Λεωνίδα Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης (59' Σαντάνα), Νούνιες, Σίντκλεϊ, Τόσιτς (59' Λέικ), Σλίβκα, Μάλτσι (77' Τσούκαλος).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68' Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (68' Μάνταλος), Άμραμπατ (81' Πισάρο), Ελίασον (81' Π. Φερνάντες), Πόνσε (81' Αραούχο).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες