1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός vs Αγγλία

Ολυμπιακός vs Αγγλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2014 07:37
Ραντεβού με την ιστορία του έχει το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει το δικαίωμα να παλέψει για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ στον επαναληπτικό του «Όλντ Τράφορντ».

Αυτό θα είναι το 23ο επίσημο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» απέναντι σε ομάδα από το Νησί, με την παράδοση να είναι… τρομακτικά αρνητική γι’ αυτόν!

Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:Μόλις 5 νίκες σε 22 παιχνίδια είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού σε επίσημα παιχνίδια με αγγλικές ομάδες, ενώ η σημερινή αντίπαλος του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η αγγλική ομάδα με τις περισσότερες νίκες (4) εναντίον του, έχοντας σημειώσει μάλιστα και 12 γκολ σε βάρος του σε μόλις τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια!

Οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε παράλληλα 3 ισοπαλίες και 14 ήττες κόντρα σε αγγλικές ομάδες, ενώ δεν έχουν επιστρέψει ούτε με μία ισοπαλία στον Πειραιά από τα 11 ταξίδια τους στην Αγγλία!

Αναλυτικά οι αγώνες του Ολυμπιακού απέναντι σε αγγλικές ομάδες:


Κύπελλο Κυπελλούχων 1965: Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 4-0, ρεβάνς: Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-2

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο μακρινό 1965 για να βρούμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι σε αγγλική ομάδα! Ήταν στις 23 Νοεμβρίου στο «Άπτον Παρκ» του Λονδίνου, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την μεγάλη τότε Γουέστ Χαμ, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η Γουέστ Χαμ, κάτοχος του συγκεκριμένου τίτλου εκείνη τη χρονιά, είχε στη σύνθεση της τρεις παίκτες παγκοσμίου κλάσεως, οι οποίοι οκτώ μήνες μετά θα ήταν στην βασική ενδεκάδα της Εθνικής Αγγλίας που θα νικούσε στον τελικό του Μουντιάλ την Δ. Γερμανία!

Ο λόγος για τους Μάρτιν Πίτερς, Τζεφ Χέρστ και Μπόμπι Μουρ! Ο πρώτος θα πετύχαινε το πρώτο γκολ, ο δεύτερος θα σημείωνε χατ-τρικ και ο τρίτος, ως αρχηγός της Αγγλίας, θα σήκωνε το Ζιλ Ριμέ στον ουρανό του Γουέμπλει.

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το έργο του Ολυμπιακού μόνο βατό δεν ήταν... Μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες όταν μόλις στο 29ο λεπτό ο Γιώργος Σιδέρης τραυματίστηκε και αποχώρησε (δεν υπήρχαν αλλαγές).

Το τελικό σκορ; Ένα εμφατικό 4-0 των Λονδρέζων χάρη στα τέρματα των Χερστ (24’, 43’) , Μπράιν (56’) και Μπράμπρουκ (72’).

Η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» είχε φυσικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους «ερυθρόλευκους» να αποσπούν ισοπαλία 2-2.

Η Γουέστ Χαμ είχε πάρει προβάδισμα με δύο τέρματα του Πίτερς (28, 53’), όμως το αυτογκόλ του Μπόβινγκτον (56’) και το γκολ του Πολυχρονίου με πέναλτι (80’) χάρισαν την ισοπαλία στον Ολυμπιακό ο οποίος αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 6-2!

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1972: Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-0, ρεβάνς: Ολυμπιακός – Τότεναμ 1-0

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Ο Ολυμπιακός διασταύρωσε εκ νέου τα ξίφη του με αγγλική ομάδα το 1972 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με την Τότεναμ του Μπιλ Νίκολσον, που πέντε μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον αγγλικό «εμφύλιο» με τη Γουλβς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας αποκλείσει στον πρώτο γύρο και με δύο νίκες μάλιστα την Κάλιαρι του Λουίτζι Ρίβα, είχαν προσδοκίες για μια αξιόλογη πορεία στον θεσμό.

Ωστόσο, τα όνειρα της ομάδας για κάτι καλό στη διοργάνωση «έσβησαν» το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου στο Λονδίνο, εκεί όπου η Τότεναμ διέλυσε με 4-0 την ομάδα του Λάκη Πετρόπουλου, όπως ακριβώς είχε κάνει πριν 7 χρόνια η Γουέστ Χαμ λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Για την ιστορία, ο Πιρς (11’, 58’) και οι Τσίβερς (35’), Κόουτς (47’) είχαν παραβιάσει την εστία του Παναγιώτη Κελεσίδη, ο οποίος παρόλα αυτά έκλεψε τις εντυπώσεις αποκρούοντας δύο πέναλτι του Πίτερς μέσα σε ένα λεπτό (ο διαιτητής είχε δώσει επανάληψη μετά την πρώτη εκτέλεση).

Στον επαναληπτικό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια νίκη γοήτρου με 1-0 χάρη στο γκολ του Ρομέν Αργυρούδη στο 44ο λεπτό μετά από λάθος του Τζένιγκς.

Ήταν η πρώτη νίκη των «ερυθρόλευκων» απέναντι σε αγγλική ομάδα, με την Τότεναμ να φτάνει εκείνη τη σεζόν μέχρι τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, όπου και αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια του θεσμού Λίβερπουλ χάρη σε εκτός έδρας γκολ.



Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2000: Ολυμπιακός – Λίβερπουλ 2-2, ρεβάνς: Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 2-0

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Η Λίβερπουλ ήταν η νικήτρια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και το 2001, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό στην πορεία της προς τον τελικό.

Έπρεπε να περάσουν 28 χρόνια προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν ξανά στον δρόμο τους ομάδα από το Νησί, με τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ το 2000 να τους φέρνει αντιμέτωπους στον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Λίβερπουλ του Ζεράρ Ουγιέ.

Οι «κόκκινοι» που εκείνη τη σεζόν κατέκτησαν το τρόπαιο κόντρα στην Αλαβες, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Τάκη Λεμονή και πήραν την πρόκριση με συνολικό σκορ 4-2.

Μπάρμπι (38’) και Τζέραρντ (67’) έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στη Λίβερπουλ μέσα στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, ωστόσο ο Αλεξανδρής κατάφερε να κρατήσει ζωντανό τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της πρόκρισης, ισοφαρίζοντας δύο φορές (64’ και 90’) για το τελικό 2-2 στην Αθήνα.

Στη ρεβάνς του «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς επικράτησε με σκορ 2-0 (29’ Χέσκεϊ, 60’ Μπάρμπι) αν και ίσως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν ο διαιτητής, καταλόγιζε πέναλτι σε ανατροπή του Τζόρτζεβιτς από τον Βέστερφελντ στο 74’.



Τσάμπιονς Λιγκ 2001: Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2, ρεβάνς: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός 3-0

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Έναν χρόνο μετά ο Ολυμπιακός συνάντησε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κάνουν… περίπατο απέναντι στην ομάδα του Λεμονή, καθώς πήραν δύο νίκες με συνολικό σκορ 5-0.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την αγγλική ομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Οκτώβριο του 2001, χάνοντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπέκαμ (66’) και Άντι Κόουλ (86’).

Δύο εβδομάδες μετά η μεγαλειώδης εμφάνιση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν ήταν αρκετή να αποτρέψει νέα ήττα, αυτή τη φορά με 3-0 στο «Όλντ Τράφορντ».

Ο Έλληνας τερματοφύλακας έπιασε πέναλτι του Ρουντ φαν Νίστελροϊ στο 63', ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε καταλογίσει πέναλτι στο 24' σε ανατροπή του Αλέκου Αλεξανδρή από τον Λοράν Μπλαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» κράταγαν το μηδέν μέχρι το 79’ μέχρι που... κατέρρευσαν, με τους Σόλσκιερ (79’), Γκιγκς (88’) και Φαν Νίστελροϊ (89’) να διαμορφώνουν το τελικό 3-0 για τη Γιουνάιτεντ που συνέχισε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό αντίθετα να τερματίζει τέταρτος και να μένει εκτός Ευρώπης.



Τσάμπιονς Λιγκ 2002: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 4-0, ρεβάνς: Ολυμπιακός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Την επόμενη σεζόν, η κληρωτίδα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε τον Ολυμπιακό ξανά αντιμέτωπο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για… εκδίκηση.

Ωστόσο το βράδυ στο «Θέατρο των Ονείρων» ήταν… εφιαλτικό για την ελληνική ομάδα, καθώς το παιχνίδι των δύο ομάδων έληξε 4-0 υπέρ της Γιουνάιτεντ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μείνει για 18ο εκτός έδρας ματς στον θεσμό δίχως νίκη.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν συνάντησαν καμία δυσκολία, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 26’ με τους Γκιγκς και Βερόν, με τον πρώτο να ξαναβρίσκει δίχτυα στο 67’ και τον Σόλσκιερ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 77’ για το τελικό 4-0.

Ο επαναληπτικός στη Ριζούπολη επιφύλαζε ακόμα μια ήττα για τον Ολυμπιακό ο οποίος ηττήθηκε με 3-2 και τελικά τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου του.

Μάλιστα οι Μπλαν (21’) και Βερόν (59’) είχαν δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στη Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει -προσωρινά- το παιχνίδι στα ίσα σε τέσσερα λεπτά με τους Χούτο (70’) και Τζόρτζεβιτς (74’).

Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα δεν απέφυγε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της από την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Σκόουλς να διαμορφώνει το τελικό 3-2 στο 84ο λεπτό και τον Ολυμπιακό να μένει για 30 χρόνια χωρίς νίκη απέναντι σε αγγλική ομάδα.



Τσάμπιονς Λιγκ 2004: Ολυμπιακός – Λίβερπουλ 1-0, ρεβάνς: Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 3-1

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Η νίκη, ήρθε δύο χρόνια αργότερα, όταν ο Ολυμπιακός με πολύ καλή εμφάνιση υποχρέωσε τη Λίβερπουλ σε ήττα με 1-0 στο «Καραϊσκάκη» για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια!

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ο Ιεροκλής Στολτίδης ο οποίος χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», που έφτασαν μια «ανάσα» από το να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού. Ωστόσο ο Τζέραρντ είχε άλλη άποψη…

Στο δεύτερο, ιστορικό παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με ανατροπή (3-1) και προκρίθηκε αντί του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη συνέχεια να είναι γνωστή, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο στον αξέχαστο τελικό της Πόλης.

Όλα φάνταζαν ιδανικά όταν ο Ριβάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 26’ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό μέσα στην Αγγλία, με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να χρειαζόταν τρία γκολ στην επανάληψη για να μην μείνει εκτός συνέχειας.

Και τα… πέτυχε, με τους Πονγκόλ (47’) και Μέλορ (80’) να κάνουν το 2-1 για τους «κόκκινους», ενώ στο 87’ το άπιαστο σουτ του Τζέραρντ έστειλε τη Λίβερπουλ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό με 10 βαθμούς στο… ΟΥΕΦΑ.



Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2005: Ολυμπιακός – Νιούκαστλ 1-3, ρεβάνς: Νιούκαστλ – Ολυμπιακός 4-0

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός αφού απέκλεισε με δύο νίκες τη γαλλική Σοσό του Ζαιρί, ήρθε αντιμέτωπος στους «16» του θεσμού με την Νιούκαστλ του Άλαν Σίρερ.

Ωστόσο οι όποιες ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά χάθηκαν στο πρώτο αγώνα, καθώς η Νιούκαστλ πήρε τη νίκη με 3-1 στο «Καραϊσκάκη», με τους «ερυθρόλευκους» να τελειώνουν το παιχνίδι με 9 παίκτες!

Ο αγώνας για τους Πειραιώτες… χάλασε μόλις στο 12ο λεπτό όταν ο διαιτητής θεώρησε πως ο Γεωργάτος ανέτρεψε τον Ντάιερ σε προφανή θέση για γκολ, δίνοντας πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Έλληνα άσο.

Ο Σίρερ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0, ο Τζόρτζεβιτς ισοφάρισε τέσσερα λεπτά μετά με νέο πέναλτι, ωστόσο στο 34’ ο Ρομπέρ ξαναέδωσε το προβάδισμα στην αγγλική ομάδα.

Μάλιστα στο 44’ τον δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κωστούλας, με τον Κλαιφερτ να «σφραγίζει» στο 69’ τη νίκη για τις «καρακάξες» με 3-1.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η ρεβάνς, με την Νιούκαστλ ωστόσο να μην είχε διάθεση για… συντήρηση δυνάμεων, καθώς διέλυσε τον Ολυμπιακό με 4-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (18' Ντάιερ, 45', 70' Σίρερ, 54' Μπόγιερ) για να αποκλειστεί στην επόμενη φάση από τη Σπόρτινγκ.



Τσάμπιονς Λιγκ 2008: Ολυμπιακός – Τσέλσι 0-0, ρεβάνς: Τσέλσι – Ολυμπιακός 3-0

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Τη σεζόν 2007-08 ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει για δεύτερη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με την μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού, Τσέλσι.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή κατάφερε να μην δεχθεί εντός έδρας γκολ (0-0) από τους «μπλε» του Λονδίνου στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο στον επαναληπτικό υπέκυψε στην ανωτερότητα της αγγλικής ομάδας.

Η Τσέλσι κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0, «καθαρίζοντας» την πρόκριση πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας με τα γκολ των Μπάλακ (6’) και Λάμπαρντ (25’), ενώ ο Καλού στο 48’ «έγραψε» το τελικό 3-0.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απαντήσει, έχοντας ως μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή το μακρινό σουτ του Μπελούτσι που τράνταξε το δοκάρι του Κουντιτσίνι.

Ήταν η τρίτη ήττα του Ολυμπιακού σε ισάριθμες επισκέψεις του στο… καταραμένο γι’ αυτόν Λονδίνο, μετά τις βαριές ήττες με 4-0 από Γουέστ Χαμ και Τότεναμ.



Τσάμπιονς Λιγκ 2009: Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-0, ρεβάνς: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Έναμιση χρόνο μετά ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην αγγλική πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων διεξήχθη τον Σεπτέμβριο στο «Έμιρειτς», με την Άρσεναλ να επικρατεί με 2-0 των «ερυθρόλευκων», σκορ που θα μπορούσε να είχε πάρει εύκολα μεγαλύτερες διαστάσεις εάν ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν πραγματοποιούσε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε περισσότερες από 9 επεμβάσεις, μερικές εξ αυτών ιδιαίτερα εντυπωσιακές, με τον Ολυμπιακό να «λυγίζει» τελικά στα τελευταία λεπτά, καθώς Φαν Πέρσι (78’) και Αρσάβιν (86’) διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο επαναληπτικός είχε οριστεί στις 9 Δεκεμβρίου, με την Άρσεναλ να ταξιδεύει στην Αθήνα με αρκετές απουσίες, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος με γκολ του Λεονάρντο (47’) πήρε τη νίκη με 1-0 και παράλληλα την πρόκριση για τους «16» εκεί όπου αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη γαλλική Μπορντό.



Τσάμπιονς Λιγκ 2011: Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1, ρεβάνς: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Δύο χρόνια μετά οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν ήττα με 2-1 στο Λονδίνο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ωστόσο να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε, αν ήταν πιο τυχερή, να είχε φύγει για πρώτη φορά με ένα καλό αποτέλεσμα από την αγγλική πρωτεύουσα.

Βέβαια η αρχή μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν, καθώς όλα έδειχναν… συντριβή όταν οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν στο 20’ με 2-0 (8’ Τσάμπερλειν, 20’ Σαντος), πληρώνοντας τα λάθη των αμυντικών τους.

Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε, μείωσε στο 28’ με τον Φουστέρ για το τελικό 2-1, ενώ είχε ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και δοκάρι με τον Τοροσίδη, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στον επαναληπτικό στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του απέναντι σε αγγλική ομάδα αλλά παράλληλα ίσως μια από τις πιο… πικρές στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χρέος τους και κέρδισαν με 3-1 (16’ Τζεμπούρ, 36’ Φουστέρ, 89’ Μοντέστο – 57’ Μπεναγιούν) τους… αδιάφορους «κανονιέρηδες», ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους «16».

Και αυτό διότι στο άλλο παιχνίδι που διεξαγόταν ίδια ώρα, η Μαρσέιγ με ανατροπή στο φινάλε κέρδισε τη Ντόρτμουντ (3-2) και πήρε αυτή για ένα βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφήνοντας 3η και… απαρηγόρητη την ομάδα του Βαλβέρδε!



Τσάμπιονς Λιγκ 2011: Άρσεναλ – Ολυμπιακός 3-1, ρεβάνς: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1

Ολυμπιακός vs Αγγλία
Το 2012 η κληρωτίδα έφερε για ακόμα μια φορά την Άρσεναλ κόντρα στον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως και την περασμένη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα (3-1() στο «Έμιρειτς» και να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο.

Η ομάδα του Ζαρντίμ στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους «κανονιέρηδες» με τον Μήτρογλου να ισοφαρίζει στο 45+1’ το γκολ του Ζερβίνιο στο 42’.

Ωστόσο στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν τη νίκη με τα τέρματα των Ποντόλσκι (56’) και Ράμσει (90+4’).

Ο Ολυμπιακός είχε μείνει με μηδέν βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές, όμως οι δύο νίκες του απέναντι στην Μονπελιέ του επέτρεψαν να ελπίζει στην πρόκριση .

Παρόλα αυτά η νίκη του την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αγγλική ομάδα με 2-1 δεν ήταν αρκετή για τους Πειραιώτες οι οποίοι αρκέστηκαν στην 3η θέση και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ροζίτσκι έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ στο 38’ «παγώνοντας» το «Καραϊσκάκη», ωστόσο αρχικά ο Μανιάτης στο 64’ και ύστερα ο Μήτρογλου με τρομερό σουτ στο 73΄, ανέτρεψαν το σκορ και χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό, στο τελευταίο του παιχνίδι –μέχρι σήμερα- απέναντι σε αγγλική ομάδα.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:


1965-66 : Κύπελλο Κυπελλούχων, Γουέστ Χαμ 2-2 εντός, 0-4 εκτός

1972-73: Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Τότεναμ 1-0 εντός, 0-4 εκτός

2000-01: Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Λίβερπουλ 2-2 εντός, 0-2 εκτός

2001-02 Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 εντός, 0-3 εκτός

2002-03: Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2-3 εντός, 0-4 εκτός

2004-05: Τσάμπιονς Λιγκ, Λίβερπουλ 1-0 εντός, 1-3 εκτός

2004-05: Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Νιούκαστλ 1-3 εντός, 0-4 εκτός

2007-08: Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι 0-0 εντός, 0-3 εκτός

2009-10: Τσάμπιονς Λιγκ, Άρσεναλ 1-0 εντός, 0-2 εκτός

2011-12: Τσάμπιονς Λιγκ, Άρσεναλ 3-1 εντός, 1-2 εκτός

2012-13: Τσάμπιονς Λιγκ, Άρσεναλ, 2-1 εντός, 1-3 εκτός

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες