3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1 (1-2 παρ.) (6-5 πεν.): «Πράσινη» πρόκριση στον τελικό με «μυθικό» Ντραγκόφσκι σε ΜΑΤΣΑΡΑ άνευ προηγουμένου (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1 (1-2 παρ.) (6-5 πεν.): «Πράσινη» πρόκριση στον τελικό με «μυθικό» Ντραγκόφσκι σε ΜΑΤΣΑΡΑ άνευ προηγουμένου (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
21/2/2024 22:16
Σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αμέτρητες φορές με την πλάτη στον τοίχο αλλά κατάφερε να πάρει σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 2-1 στη Λεωφόρο έπειτα από παράταση, στην οποία κρατούσε «σφιχτά» την πρόκριση αλλά στα πέναλτι έπεσε πάνω στον απίστευτο Ντραγκόφσκι που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις παικτών του και με μοιραίο τον Σαμάτα στο φινάλε, «λύγισε» με 6-5.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλύτερη εικόνα στο 90λεπτο και προηγήθηκε στο 72’ με τον Ζίβκοβιτς στέλνοντας το ματς στην παράταση, όπου ο Κεντζιόρα έκανε το 0-2 στο 105'+1' και φάνηκε να δίνει το «εισιτήριο» για τον τελικό στον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μπάμπα όμως στο 116' άφησε με παίκτη λιγότερο τους Θεσσαλονικείς στα τελευταία λεπτά όπου φάνηκε να χάνουν εντελώς τη συγκέντρωσή τους κι έτσι ο Λημνιός με buzzer beater στο 120'+9' της παράτασης μείωσε σε 1-2 κι έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι, όπου ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε τρεις εκτελέσεις αρνούμενος να αφήσει τον Παναθηναϊκό να ηττηθεί, παρά την αστοχία που επέδειξαν Σπόραρ, Λημνιός και Αράο και μετά από την άστοχη εκτέλεση του Σαματά για τον ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου όπου θα αντιμετωπίσουν τον Άρη ή τον Παναιτωλικό. «Μπλοκαρισμένοι» οι «πράσινοι», «φλύαροι» οι «ασπρόμαυροι»

Το ματς ξεκίνησε με μία ατυχία για κάθε ομάδα, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε με τραυματισμό τον Τσέριν από το ζέσταμα με τον Τερίμ να αναγκάζεται να αλλάξει τα πλάνα του, τοποθετώντας τον Βιλένα στη μεσαία γραμμή, ενώ αντίστοιχα ο Λουτσέσκου μόλις στο 4' προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Κουλιεράκη να περνά στο ματς αντί του Μιχαηλίδη που τραυματίστηκε.



Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο πάντως, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έδειχνε πιο κινητικός, ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, κερδίζοντας μάλιστα δύο μαζεμένα κόρνερ, από τα οποία πάντως δεν προέκυψε κάτι. Στο 14' όμως ο Μλαντένοβιτς έκανε λάθος και η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που βγήκε γρήγορα στην κόντρα και σέντραρε βρίσκοντας τον Σβαμπ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Αυστριακό να επιχειρεί κεφαλιά «ψαράκι», αλλά τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει ενστικτωδώς, αφού ήταν σε ετοιμότητα.



Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει να δυσκολεύεται πολύ να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να κάνει εύκολα λάθη και να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καλό είτε με βαθιές μπαλιές μπαλιές προς τον Παλάσιος και τον Ιωαννίδης, είτε με πίεση στην πρώτη πάσα του «χτισίματος» της επίθεσης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως «έσπαγαν» εύκολα την πίεση και φαίνονταν πιο απειλητικοί στην κόντρα.

Στο 21' εξάλλου μετά από μία τέτοια φάση ο Κωνσταντέλιας ξέφυγε και «σέρβιρε» για τον Μπράντον που με κεφαλιά έστρωσε στον Σβαμπ, ο οποίος όμως βρήκε... αέρα στη προσπάθειά του να σουτάρει μέσα από την περιοχή.

Η πρώτη απόπειρα των γηπεδούχων για κάθετο παιχνίδι ήρθε στο 30', με τον Ιωαννίδη να βρίσκει πανέμορφα τον Παλάσιος, ο οποίος έφυγε μόνος του με την εστία, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.



Γενικώς το ματς δεν είχε πάντως ρυθμό, παρά μόνο εξάρσεις από τις δύο ομάδες και κυρίως από τον ΠΑΟΚ, που έψαχνε εξάλλου περισσότερο το γκολ. Ο «μπλοκαρισμένος» επιθετικά Παναθηναϊκός έκανε πάντως ξανά τη εμφάνισή του στην αντίπαλη περιοχή στο 36', όταν Κώτσιρας και Παλάσιος συνεργάστηκαν, με τη μπάλα να φτάνει στον ιωαννίδη που σούταρε με δύναμη αλλά ο Κεντζιόρα του έβαλε «στοπ» με προβολή, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Μπακασέτας δοκίμασε τα πόδια του από μακριά, με τον Κοτάρσκι να είναι σε καλή θέση όμως και να μπλοκάρει σταθερά.



Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο, με την εικόνα να παραμένει ίδια, αφού οι θεσσαλονικείς έδειχναν πολύ πιο άνετοι με τη μπάλα στα πόδια, παρ' όλα αυτά δεν μετουσίωσαν σε περεταίρω ευκαιρίες ή -πολύ περισσότερο- κάποιο γκολ την υπεροχή τους, την ώρα που το «τριφύλλι» δεν πατούσε μεν καλά, αλλά διατηρούσε σκορ πρόκρισης.


Κυρίαρχος ΠΑΟΚ και... παράταση

Oι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν με πολύ επιθετική διάθεση και τον Κωνσταντέλια να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και ατομικές ενέργειες. Στο 49' πάντως η μεγάλη ευκαιρία για αυτούς ήρθε από μία εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, που βρήκε τον Τόμας στο δεύτερο δοκάρι, αυτός σούταρε δυνατά με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει με τα πόδια και τη μπάλα να φτάνει στον Κωνσταντέλια που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γεντβάι βρέθηκε στην πορεία και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.



Στο 55' πάντως ξανά ο Κωνσταντέλιας βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Ζίβκοβιτς, που μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Μλαντένοβιτς τον έκλεισε σωστά και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε εύκολα το σουτ που επιχείρησε.



Ένα λεπτό αργότερα ο Τερίμ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Γεντβάι ένιωθε έντονες ενοχλήσεις κι έτσι στο ματς πέρασε ο Σένκεφελντ, που μάλιστα πήρε το περιβραχιόνιο από τον Ζέκα και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας.



Ο Παναθηναϊκός συνέχισε πάντως να έχει πολλά προβλήματα, με «αχίλλειο πτέρνα» τη μεσαία του γραμμή που δεν λειτουργούσε σωστά ούτε δημιουργικά ούτε και ανσταλτικά. Στο 59' πάντως απείλησε πρώτη φορά, με τον Μπακασέτα να προσπαθέι να νικήσει με απευθείας κόρνερ τον κοτάρσκι, που έδειξε να αιφνιδιάζεται αλλά τελικά κατάφερε να διώξει τη μπάλα.

Η ομάδα που συνέχισε πάντως να «φλερτάρει» πιο έντονα με το γκολ ήταν ο ΠΑΟΚ. Στο 64' μάλιστα προειδοποίησε για ακόμα μία φορά, όταν μετά από λάθος διώξιμο του Μλαντένοβιτς ο Μεϊτέ ήταν απελπιστικά άστοχος από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο στο 71' ο Τάισον πέρασε τη μπάλα για τον προωθημένο Ότο κι αυτός έκανε γύρισμα στην περιοχή όπου ο Ζίβκοβιτς με πλασέ στην κίνηση σκόραρε και έβαλε μπροστά στο σκορ τον «Δικέφαλο του Βορρά» ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στην Τούμπα.

Η εξέλιξη αυτή άγχωσε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του «τριφυλλιού», ενώ έδειξε να δίνει... φτερά σε αυτούς των «ασπρόμαυρων», που συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και στο 81' απείλησαν ξανά με σουτ του Κωνσταντέλια, λίγο έξω από την περιοχή, να περνάει άουτ, ενώ στο 86' ο νεαρός άσος μπήκε στην περιοχή, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και πάσαρε για τον Οζντόεφ, που στο τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι από πλάγια θέση ήταν όμως άστοχος στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.



Με τον Τερίμ να έχει ανακατέψει πολύ την... τράπουλα, έχοντας ρίξει στο ματς Λημνιό, Μαντσίνι, Σπόραρ, αλλά και τον Κώτσιρα ως χαφ, ενώ απέσυρε Ιωαννίδη, Ζέκα, Βιλένα και Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει μία επιθετική πνοή στα τελευταία λεπτά.. Στις καθυστερήσεις μάλιστα κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής, με τον Μπερνάρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά τη μπάλα να κοντράρει στο τείχος και λίγο μετά το ματς να λήγει και να οδηγείται στην παράταση.

Ο Κεντζιόρα «ντύθηκε» ξανά... ήρωας

Πλέον οι ισορροπίες ήταν ακόμα πιο... λεπτές αναφορικά με την πρόκριση, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινά πάντως εκ νέου δυνατά και στο εξτρά ημίωρο αφού η υπέροχη κάθετη πάσα του Ντεσπόντοφ έκοψε στα δύο την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Μουργκ που ήταν αποδέκτης της μπάλας ανακόπηκε λίγο πριν εκτελέσει από τον Μαντσίνι που γύρισε να δώσει βοήθεια.

Οι «πράσινοι» πάντως προσπάθησαν να βγάλουν περισσότερη ένταση, με την παρουσία του Κώτσιρα στη μεσαία γραμμή να τους βοηθάει να περιορίσουν τουλάχιστον τη δραστηριότητα των φιλοξενούμενων, ενώ ο Έλληνας άσος βοήθησε και δημιουργικά αφού με κάθετη πάσα στο 101' βρήκε τον Λημνιό που ανακόπηκε τελευταία στιγμή από τον Κοτάρσκι που έκανε έξοδο με τα πόδια.

Με την κόπωση να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της οι χώροι άνοιξαν περισσότερο και τα λάθη πλήθυναν. Έτσι στο 103' ο Κωνσταντέλιας εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα του Μπερνάρ κι έκλεψε τη μπάλα, φτάνοντας κοντά στην περιοχή και εξαπολύοντας σουτ το οποίο πέρασε όμως πάνω από τα δοκάρια.

Σto 105'+1' όμως ο Ντεσπόντοφ κέρδισε κόρνερ, που εκτέλεσε ο ίδιος στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Κεντζιόρα σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους παίρνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας τη μπάλα να σκάσει πρώτα στο έδαφος και εν συνεχεία να καταλήξει στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ με τη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης.



Ο Μπάμπα «πάγωσε» τους πάντες και ο Λημνιός έβαλε «φωτιά» στο ματς

Μην έχοντας άλλη επιλογή πλέον ο Παναθηναϊκός βγήκε μαζικά στην επίθεση, αφού έψαχνε πλέον γκολ για να μείνει «ζωντανός» στη «μάχη» της πρόκρισης. Ο Τερίμ έριξε και τον Γερεμέγεφ στο ματς, με τους «πράσινους» να απειλούν στο 108' όταν μετά από απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενούμενων σε σέντρα του Βαγιαννίδη, ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πλέον περίμενε προσπαθώντας να βγει γρήγορα σε κάποια κόντρα ώστε να «κλειδώσει» την πρόκριση και στο 114' ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ του Λημνιού. Στο 116' όμως όλοι στο γήπεδο «πάγωσαν».

Ο Μπάμπα συγκρούστηκε με τον Βαγιαννίδη σε εναέρια μονομαχία και έπεσε στο έδαφος αναίσθητος, με τα λεπτά που ακολούθησαν να είναι δραματικά. Τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησαν με κάθε τρόπο τον παίκτη να ανακτήσει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια αυτός αποχώρησε καταχειροκροτούμενος με ασθενοφόρο.



Η συνολική καθυστέρηση που υπέδειξε ο Γερμανός ρέφερι ήταν έξι λεπτά, στα οποία μάλιστα ο ΠΑΟΚ θα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, αφού δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές, με τη τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί στην παράταση όταν ο Μάρκος Αντόνιο πήρε τη θέση του Κωνσταντέλια.

Ο Παναθηναϊκός πλέον πίεζε με κάθε τρόπο και συνεχή γεμίσματα ενώ ο χρόνος στην κλεψύδρα... τέλειωνε. Στο 120'+6' μετά από σέντρα του Κώτσιρα και κακή έξοδο του Κοτάρσκι, ο Μαντσίνι έκανε τη κεφαλιά στην κενή εστία, αλλά ο Κουλιεράκης αποσόβησε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι και φάνηκε να χαρίζει την πρόκριση στον «Δικέφαλο του Βορρά».



Κι όμως το ματς δεν είχε τελειώσει... Στο 120'+9' και στη τελευταία φάση του ματς, ο Αράο πήρε τη μπάλα από τον Γερεμέγεφ κι έστρωσε στον Λημνιό, που «κεραυνοβόλησε» τον Κοτάρσκι από τα όρια της περιοχής, «σκοτώνοντας» σε «νεκρό» χρόνο την παλιά του ομάδα και στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.



«Μυθικός» Ντραγκόφσκι έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό

Εκεί ο Ντραγκόφσκι ήταν ο απόλυτος ήρωας του «τριφυλλιού» καθώς απέκρουσε τρία πέναλτι... ματς-μπολ των παικτών του ΠΑΟΚ νικώντας κατά σειρά τους Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Γιόνι Ότο, ενώ πριν είχαν αστοχήσει για τους «πράσινους» οι Σπόραρ, Λημνιός και Αράο πριν ο Σαμάτα στείλει άουτ τη μπάλα «γλιστρώντας, στην 9η και τελευταία εκτέλεση για τον «δικέφαλο του Βορρά», με τον Παναθηναϊκός να παίρνει τελικά την πρόκριση με 6-5 μέσα απ’ τη διαδικασία των πέναλτι.



Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ (57’ λ.τ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτας, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ), Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ λ.τ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (73’ Σαμάτα).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες