6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Ένα χαλαρό απόγευμα μπροστά στον κόσμο της (video)

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Ένα χαλαρό απόγευμα μπροστά στον κόσμο της (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
18/2/2024 21:00
Με γκολ και θέαμα αποζημίωσε τους οπαδούς της η ΑΕΚ μετά τη δίμηνη απαγόρευση, επικρατώντας της Κηφισιάς με 3-0 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Η Ένωση ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή, περιμένοντας να δει τι θα συμβεί στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββατοκύριακου στο γήπεδο της Τούμπας. Δύο γκολ από Γκαρσία στο 19’ και στο 24΄, σκόραρε στο 90’ και ο Λιούμπιτσιτς για πρώτη φορά με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Η ομάδα του Αλμέιδα μπήκε «φουριόζα» στην αναμέτρηση και η αποβολή του στόπερ της Κηφισιάς, Σπίνου, μόλις στο 5ο λεπτό, έκανε απλά τα πράγματα πιο εύκολα. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Γκαρσία στο 19’ αφού ο ίδιος απέτυχε να σκοράρει νωρίτερα από την «άσπρη βούλα» και στο 24’ πέτυχε το 2-0 για την ΑΕΚ, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.Στην επανάληψη οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν με την Ένωση βέβαια να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε τελικά από τον Λιούμπιτσιτς στο 90ο λεπτό, με το 3-0 να είναι το τελικό σκορ.

Δεν αστειευόταν η ΑΕΚ, «καθάρισε» πριν το μισάωρο

Με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση «νίκη» μπήκε στην αναμέτρηση η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με τον Γκαρσία να «προειδοποιεί» τον Αναγνωστόπουλο με τη συμπλήρωση ενός λεπτού, όταν ύστερα από ωραία σέντρα του Πήλιου από αριστερά, ο επιθετικός της Ένωσης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω.



Σχεδόν τρία λεπτά αργότερα, έλαβε χώρα η φάση που επί της ουσίας έκρινε το ματς, όταν και πάλι ο Γκαρσία βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας της Κηφισιάς, ο Σπίνος τον ανέτρεψε εντός περιοχής, με τον Γκορτσίλα να δίνει πέναλτι υπέρ των «κιτρινόμαυρων» αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον στόπερ των φιλοξενούμενων που υπέπεσε στην παράβαση. Ωστόσο, ο Λιβάι όντας ακόμα «κρύος» είδε τη μέτρια εκτέλεσή του να αποκρούεται από τον πορτιέρο της ομάδας των Βορείων Προαστίων και τον Σιντιμπέ στο ριμπάουντ να στέλνει τη μπάλα πολύ ψηλά, σχεδόν με κενή εστία.





Η ΑΕΚ φυσικά δεν πτοήθηκε από το χαμένο πέναλτι και συνέχιζε να «ψάχνει» μανιωδώς το γκολ. Ύστερα από κάποιες «προειδοποιητικές βολές» από Γκαρσία και Πινέδα στα επόμενα λεπτά, στο 19’ ο μοιραίος μέχρι εκείνη τη στιγμή, Λιβάι, άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο» με τρομερή κεφαλιά-ψαράκι μετά από σέντρα ακριβείας του Ελίασον από τα δεξιά, «γράφοντας» το 1-0 για την ομάδα του.



Πέντε λεπτά μετά και με την Ένωση να μην αφήνει το πόδι από το «γκάζι», ο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα στην αναμέτρηση, όταν μετά από χαμηλή μπαλιά του Πήλιου, σουτ του Γκατσίνοβιτς στην κίνηση και απόκρουση του Αναγνωστόπουλου σε πρώτο χρόνο, πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 2-0 «τελειώνοντας» εν πολλοίς τον αγώνα.



Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν πάτησαν «φρένο» και στο 28’ έφτασαν σε τρίτο γκολ ύστερα από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς και παρεμβολή του Τσάπαν ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως το αυτογκόλ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.



Στο 31’ ο Γκαρσία έφτασε μια «ανάσα» από το χατ-τρικ με τον Αναγνωστόπουλο ωστόσο να του λέει «όχι», ενώ στο 35’ ο κίπερ της Κηφισιάς απέκρουσε με υπερένταση και το δύσκολο πλασέ εκτός περιοχής από τον Ελίασον.



Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ «άγγιξε» και πάλι το 3-0 όταν ο Τσούμπερ βρήκε με έξυπνη πάσα τον Γκατσίνοβιτς που από πλεονεκτικότατη θέση έκανε κάτι πιο πολύ σαν πάσα προς τον διερχόμενο Γκαρσία αντί για σουτ, με την προσπάθειά του τελικά να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου.

Κάπως έτσι, με την Ένωση να παραμένει στην επίθεση, το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Έπεσαν οι ρυθμοί, πρώτο γκολ Λιούμπιτσιτς

Με τον ίδιο επιθετικό προσανατολισμό ξεκίνησε η ΑΕΚ και στην επανάληψη προσπαθώντας να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ ακόμα περισσότερο και στο 57’, ο Γκατσίνοβιτς απείλησε με σέντρα-σουτ αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Κάπου εκεί οι απανωτές αλλαγές που άρχισαν να γίνονται εκατέρωθεν μοιραία έριξαν τον ρυθμό, με τον Γκαρσία στο 63ο λεπτό να φτάνει και πάλι κοντά στο χατ-τρικ βγαίνοντας στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως αφού πέρασε και τον Αναγνωστόπουλο, ο Τσάπαν τον πρόλαβε προτού σκοράρει σε κενή εστία.

Στο 75’, ήρθε η πρώτη αξιόλογη φάση από πλευράς Κηφισιάς, όταν ο Τετέι που πέρασε ως αλλαγή ανανεώνοντας την επίθεση της ομάδας των Βορείων Προαστίων μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως πιεζόμενος, δεν μπόρεσε με το σουτ που επιχείρησε να βρει εστία και να ανησυχήσει σοβαρά τον Στάνκοβιτς.

Η Ένωση αντέδρασε και τρία λεπτά αργότερα ο Αραούχο ευρισκόμενος σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Κηφισιάς, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα σε κάποια γωνία, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Τελικά, το τρίτο γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» άργησε αλλά ήρθε στο 90ο λεπτό από το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, τον Λιούμπιτσιτς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ με δυνατή κεφαλιά ύστερα από ωραία σέντρα του Άμραμπατ, με τον Κροάτη να γράφει και τον επίλογο της αναμέτρησης.





ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (70’ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (77’ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (70’ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ (70’ Αραούχο), Γκαρσία (70’ Άμραμπατ)

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Τσάπαν (73’ Μποτία), Μιλίτσεβιτς, Σολόα (57’ Κλωναρίδης), Τσανάτζια, Μπιφουμά (57’ Πρίτσας), Σάντος, Μενέντεζ (10’ Βαφέας), Οζέγκοβιτς (73’ Τετέι)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες