2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Ξεκούραστη επιστροφή στις νίκες και τώρα… Φερεντσβάρος (video)

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Ξεκούραστη επιστροφή στις νίκες και τώρα… Φερεντσβάρος (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
10/2/2024 19:24
Υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού του προπονητή, Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και υπό το βλέμμα του νέου του τεχνικού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΟΦΗ με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα ξεκούραστο Σαββατιάτικο απόγευμα και μπαίνοντας δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενοι και τα ολέθρια λάθη των Κρητικών, άνοιξαν το σκορ με τον Μασούρα στο 6’, ενώ ο Ελ Κααμπί έκανε το 2-0 τέσσερα λεπτά αργότερα, επιστρέφοντας στα γκολ μετά τις αρχές Δεκεμβρίου. Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη ένα γκολ για τους Πειραιώτες, με τον Ποντένσε να βρίσκει δίχτυα στο 34’ ύστερα από ένα ακόμη τραγικό σφάλμα από πλευράς ΟΦΗ.Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς κρατώντας δυνάμεις και για τη Φερεντσβάρος την Πέμπτη, ωστόσο δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, με τον Φορτούνη στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης να «γράφει» το τελικό 4-0 για τους Πειραιώτες με μια υπέροχη λόμπα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 44 βαθμούς και είναι στο -6 από την κορυφή, ενώ περιμένει αύριο να δει από ποια ομάδα εκ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή ακόμη και Παναθηναϊκού, θα μειώσει τη διαφορά, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα τα πλάνα του ενόψει του ματς με τη Φερεντσβάρος την ερχόμενη Πέμπτη για τα πλέι οφ του Conference League.

Δεν του συγχώρησε τα λάθη

Με διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, πιέζοντας ασφυκτικά στο αμυντικό τρίτο του ΟΦΗ. Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν «προειδοποιητική βολή» με τον Ποντένσε να σουτάρει ψηλά στο 5ο λεπτό, ωστόσο λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ.

Ο Ποντένσε έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Μασούρα στην «πλάτη» της άμυνας των Κρητικών, ο Μπάουμαν έδειξε να ελέγχει σε πρώτη φάση, όμως βγαίνοντας από την περιοχή του επιχείρησε να απομακρύνει αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μασούρα, ο οποίος ευνοήθηκε από την κόντρα και βρίσκοντας μπροστά του τη μπάλα με κενή εστία «έγραψε» το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Συλαϊδόπουλου συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και αφού εκμεταλλεύτηκε νέα απίθανη αδράνεια στην άμυνα του ΟΦΗ με απανωτά λάθη από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, έκανε το 2-0 στο 10ο λεπτό, με τον Ελ Κααμπί να χρίζεται σκόρερ ως τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από διαδοχικές κόντρες.

Ακολούθησε μία αναμενόμενη πτώση ρυθμού στο παιχνίδι αφού οι Πειραιώτες έπαιρναν και με το παραπάνω αυτό που ήθελαν και μάλιστα από πολύ νωρίς, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» φόρτσαραν και πάλι μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και στο 34’, ο Ποντένσε έβαλε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, εκμεταλλευόμενος νέο οδυνηρό λάθος, αυτή τη φορά από τον Γκαγέγκος και αφού έγινε κάτοχος της μπάλας, κινήθηκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, προσποιήθηκε και πολύ εύκολα πέτυχε το 3-0.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μασούρας «άγγιξε» το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, όταν μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Ποντένσε, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και σούταρε προς το δεξί «παραθυράκι» του Μπάουμαν, ο οποίος απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου, λίγο έλειψε να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Κάρμο, που επιχείρησε έναν «κεραυνό» σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κρητικών.

Η τελευταία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι από πλευράς Ολυμπιακού, όταν στο 43’ ο Τσικίνιο έπιασε ένα βολέ από γύρισμα του Μασούρα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 45+1’ ο Μασούρας απείλησε και πάλι τον Μπάουμαν με ένα δυνατό αριστερό, συρτό σουτ, όμως ο πορτιέρο του ΟΦΗ μπλόκαρε σταθερά. Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να κάνει επίδειξη δύναμης και τον ΟΦΗ να αρκείται σε έναν παθητικό ρόλο δίχως επί της ουσίας να «ενοχλήσει» καθόλου επί 45 λεπτά τον Πασχαλάκη.

Απλά… συντήρηση δυνάμεων ενόψει Φερεντσβάρος

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρέδωσαν φυσικά τα «κλειδιά» του αγώνα κατεβάζοντας ωστόσο «ταχύτητα» ενόψει και του αγώνα με τη Φερεντσβάρος.

Στο 58’, η ομάδα του Συλαϊδόπουλου βρήκε κι άλλο γκολ, όταν ο Τσικίνιο έβγαλε τον Φορτούνη τετ α τετ με τον Μπάουμαν βγάζοντας μια ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να τελειώνει τη φάση με μια θαυμάσια λόμπα σημειώνοντας το 4-0.

Ελέω των απανωτών αλλαγών που ακολούθησαν, οι ρυθμοί έπεσαν ακόμη περισσότερο, με τον Ολυμπιακό πάντως να διατηρεί τον έλεγχο του ματς και στο 72’ οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 5-0 όταν ο Αλεξανδρόπουλος ευνοήθηκε από το λάθος του Βούρου, έκανε εν συνεχεία τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καμπράλ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ υπέγραψε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Μπάκιτς, η οποία βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Στην τελευταία σημαντική στιγμή του ματς, ο Φραν Ναβάρο στο 90ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανησύχησε τον Μπάουμαν ο οποίος έπεσε και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια άνετη νίκη με 4-0, η οποία του δίνει ψυχολογία ενόψει Φερεντσβάρος.

Ολυμπιακός (Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (71’ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (61’ Καμπράλ), Μασούρας (76’ Ναβάρο), Ποντένσε (46’ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (61’ Γιόβετιτς)

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46’ Θοράρινσον), Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγκος (46’ Μοσκέρα), Μπάκιτς, Μπάκου (81’ Μπάκου), Αποστολάκης (62’ Χιμένεθ), Ισέκα (62’ Φελίπε)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες