2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Με σόου Ντεσπόντοφ έμεινε μόνος του στην κορυφή!

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Με σόου Ντεσπόντοφ έμεινε μόνος του στην κορυφή!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/1/2024 22:33
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίριλ Ντεσπόντοφ ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και βρίσκεται πλέον μόνος του στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος βέβαια το παιχνίδι δεν είχε ωραίο ρυθμό, με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» στη μοναδική του ευκαιρία άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις με τον Βούλγαρο εξτρέμ.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης ήταν εντελώς διαφορετική, με τους «πράσινους» να ισοφαρίζουν άμεσα με τον Μπακασέτα στο 51' όμως πέντε λεπτά μετά και πάλι ο Ντεσπόντοφ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ έδειξε καλύτερος στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, εκμεταλλεύτηκε τα περισσότερα λάθη του Παναθηναϊκού που είχε κακές επιστροφές στην άμυνα του και έδειξε κουρασμένος και ασύνδετος.

Οι Θεσσαλονικείς έτσι έφτασαν τους 47 βαθμούς και πλέον είναι μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έπεσαν στην τρίτη θέση στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -1 από την ΑΕΚ.

Μέτριος ρυθμός, «μίλησε» η ποιότητα Τάισον-Ντεσπόντοφ

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να πάρει την πρωτοβουλία όμως δυσκολευόταν να φτιάξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε γρήγορα το ρυθμό και ήταν αυτός που είχε την πρώτη τελική προσπάθεια στο 19' όμως του σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, είχαν αρκετές μονομαχίες ειδικά στο χώρο του κέντρου και τα πάντα ήταν ισορροπημένα. Οι Αράο και Μεϊτέ βρισκόντουσαν σε καλή μέρα και κέρδιζαν αρκετές μονομαχίες για τους φιλοξενούμενους και τους γηπεδούχους αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ στο 37' βρήκε ένα γκολ με τον Κουλιεράκη το οποίο ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ όμως έξι λεπτά μετά άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι έφυγαν πολύ ωραία στην αντεπίθεση, ο Τάισον βρήκε τον Ντεσπόντοφ την κατάλληλη στιγμή και αυτός μπήκε στην περιοχή και με πολύ καλό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις θέλησε να αντιδράσει και είχε την καλύτερη του στιγμή με ένα σουτ του Αράο που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Ούγκο δεν ανησύχησε τον Κροάτη τερματοφύλακα.

Γρήγορη ισοφάριση, άμεση αντίδραση και υπεροχή για ΠΑΟΚ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός θέλησε να επιτεθεί και στα πρώτα λεπτά ο Τάισον ανέτρεψε τον Μπακασέτα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έπειτα από την υπόδειξη και του VAR καταλόγισε την παράβαση. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κοτάρσκι και έφερε το παιχνίδι στα ίσα ανοίγοντας και ο ίδιος λογαριασμό με τη νέα του ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε όμως άμεσα και πέντε λεπτά μετά πήρε και πάλι το προβάδισμα. Οι παίκτες του κέρδισαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, άλλαξαν υπέροχα την μπάλα με τον Τάισον να βγαίνει στα αριστερά να περνάει εύκολα τον Βαγιαννίδη και να σεντράρει μέσα στην περιοχή. Ο Σάστρε άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Ντεσπόντοφ έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας και με άλλο ένα καλό τελείωμα έκανε το 2-1.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου με καλή ψυχολογία και πάλι έφτιαξαν άλλη μία ευκαιρία αυτή τη φορά με τον Μουργκ όμως ο Ντραγκόφσκι έδιωξε σωστά. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει εκ νέου στο 70' και πάλι με τον Μπακασέτα αλλά ο Κοτάρσκι έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά, κέρδιζε αρκετές φορές την μπάλα και προσπαθούσε να το εκμεταλλευτεί. Στο 74' ο Κωνσνταντέλιας έκλεψε την μπάλα από τον Κώτσιρα και με προσωπική ενέργεια θέλησε να σκοράρει αλλά το πλασέ του έφυγε αρκετά άουτ.

O «Δικέφαλος του Βορρά» πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έδειχνε να έχει περισσότερη ενέργεια. Στο 80' και πάλι ο Κωνσταντέλιας βρήκε χώρο για να «εκτελέσει» μέσα από την περιοχή, αυτή τη φορά βρήκε στόχο αλλά ο Ντραγκόφσκι έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός φαινόταν τελείως αποσυντονισμένος μέσα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει όλες τις μονομαχίες και να είναι αυτός που να δείχνει ικανός να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 83' μάλιστα ο Μάρκος Αντόνιο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι όμως κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση.

Ο Μλαντένοβιτς έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κοτάρσκι, πλάσαρε με το δεξί του πόδι και ο Κοτάρσκι με εκπληκτική απόκρουση κράτησε όρθια την ομάδα του.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ισοφάριση, είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Γεντβάι στο 90+5' όμως ο Κροάτης έστειλε μέσα από την περιοχή την μπάλα λίγο άουτ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη που τους αφήνει μόνους στην κορυφή.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (88' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72' Ζίβκοβιτς), Μουργκ (78' Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (71' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (88' Τζίμας)

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γενβτάι, Ούγκο (46' Τσέριν), Βαγιαννίδης (64' Λημνιός), Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (89' Βιλένα), Αϊτόρ (46' Μπερνάρ), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (46' Τζούρισιτς).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες