3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αστέρας – Ατρόμητος 3-1: Νίκη… εξάδας για τους Αρκάδες

Αστέρας – Ατρόμητος 3-1: Νίκη… εξάδας για τους Αρκάδες

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/1/2024 19:31
Ο Αστέρας επικράτησε με 3-1 του Ατρόμητου στην Τρίπολη και έκανε μεγάλο βήμα για την είσοδο στα πλει-οφ, περνώντας στην 6η θέση και στο +6 από τους Περιστεριώτες που παρέμειναν στην 8η και με την πλάτη στον τοίχο πλέον για την εξάδα. Ρεγκίς με δύο γκολ (19’, 35’) και Καλτσάς (77’) οι σκόρερ για τους Αρκάδες, μείωσαν με αυτογκόλ του Καστάνιο οι Περιστεριώτες, που είχαν χαμένο πέναλτι με τον Βέργο στο πρώτο μέρος αλλά και δοκάρι στο φινάλε.

Καθοριστική νίκη στη μάχη για την εξάδα πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας με 3-1 του Ατρόμητου στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης».

Οι Αρκάδες ήταν φωτιά στο επιθετικό τρανζίσιον και είχαν σε μεγάλη ημέρα τους Ρεγκίς και Καλτσά, με τον πρώτο να σκοράρει τα δύο πρώτα γκολ (19’, 53’) και τον δεύτερο να «κλειδώνει» το ματς στο 77’ ενώ ήταν δημιουργός στα άλλα δύο.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος είχε χαμένο πέναλτι στο 35’ με τον Βέργο για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ παρότι κατάφερε να μειώσει γρήγορα σε 2-1 στο δεύτερο μέρος με το αυτογκόλ του Καστάνιο (64’), δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να απειλήσει για την ισοφάριση. Οι Περιστεριώτες πληγώθηκαν από τους κενούς χώρους που άφηναν στα μετόπισθεν δεχόμενοι το τρίτο γκολ από αντεπίθεση ενώ στο φινάλε χρειάστηκαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Τσιντώτα για να αποφύγουν ένα τέταρτο τέρμα.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη του Αστέρα στην Τρίπολη, με την ομάδα του Ράσταβατς να προσπερνά ξανά την Λαμία στην 6η θέση και να αφήνει τον Ατρόμητο στην 8η και στο -6 από τη ζώνη των πλει-οφ.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παράταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1. Ο Γραμματικάκης ήταν στο τέρμα, ενώ οι Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς και Λύρατζης στην τετράδα της άμυνας, με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του. Μουνάφο, Γιαμπλόνσκι ήταν το δίδυμο στον άξονα κι οι Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρεγκίς πίσω από τον προωθημένο Μιριτέλο.

Από την πλευρά του ο Σάσα Ίλιτς κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-3-3. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κυβρακίδη, Ασεβέδο, Τζαβέλλα και Ντε Μποκ τετράδα στην άμυνα. Κούντε, Έντερ και Έρλινγκμαρκ ήταν η τριάδα στον άξονα και οι Ρομπάιγ, Βαλένσια και Βέργος τριάδα στην επίθεση.

Γκολ στην πρώτη του φάση ο Αστέρας, χαμένο πέναλτι ο Βέργος

Παιχνίδι χωρίς ρυθμό στο πρώτο τέταρτο και η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 16ο λεπτό για τον Ατρόμητο με ένα άστοχο πλασέ του Βέργου στην αντεπίθεση. Από την πλευρά του, ο Αστέρας ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση στο ματς όταν στο 19’ ο Μιριτέλο έβγαλε ωραία για τον Καλτσά, αυτός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρεγκίς με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 1-0.

Ο Ατρόμητος είχε μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσει, με τον Έντερ να κερδίζει πέναλτι στο 33’ σε ανατροπή από τον Μουνάφο, όμως ο Βέργος αστόχησε στην εκτέλεση μη σημαδεύοντας την εστία. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση σ’ ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς τις πολλές κλασσικές φάσεις.

Πιο δυνατά ο Αστέρας και γρήγορο 2-0, απάντησε με αυτογκόλ ο Ατρόμητος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να πατούσε καλύτερα και να «αγγίζει» το γκολ στο 52’ με κοντινή προβολή του Μπαρτόλο αναγκάζοντας τον Τσιντώτα να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή αφού μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Καστάνιο έκανε κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι και ο Ρεγκίς με σουτ στη μικρή περιοχή «έγραψε» το 2-0, πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό γκολ. Είναι αξιοσημείωτο πως η φάση ελέγχθηκε για περίπου πέντε λεπτά από το VAR και εν τέλει το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οι Περιστεριώτες ήταν αναγκασμένοι να πάρουν περισσότερα ρίσκα και στο 61’ «άγγιξαν» το 2-1 με σουτ του Ντε Μποκ, αλλά ο Γραμματικάκης απόκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι. Στο 63’ ο Ίλιτς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Ντιρκς αντί του Έρλινγκμαρκ και ένα λεπτό μετά ο Βέλγος χαφ δημιούργησε το γκολ για τον Ατρόμητος. Μετά από τη δική του σέντρα, ο Ντε Μποκ νίκησε τον Λύρατζη στον αέρα, η μπάλα κόντραρε στον Καστάνιο και κατέληξε στα δίχτυα του Γραμματικάκη για το 2-1.

«Χτύπησαν» στην κόντρα οι Αρκάδες και «κλείδωσαν» το τρίποντο

Αμέσως μετά το γκολ ο Ίλιτς πέρασε τον Ανγκιέλσκι στη θέση του Ρομπάιγ, ενώ ο Ράσταβατς έριξε στο ματς τους Βαλιέντε, Ζουγλή και Χουχούμη αντί των Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο και Άλβαρες.

Το μομέντουμ άνηκε στον Ατρόμητο αλλά στο 77’ ο Αστέρας έφυγε υποδειγματικά στην αντεπίθεση και πέτυχε τρίτο τέρμα με δυνατό σουτ του Καλτσά από το ημικύκλιο. Οι Περιστεριώτες δεν πτοήθηκαν και λίγο έλειψε να απαντήσουν άμεσα έχοντας δοκάρι με δυνατό σουτ του Κούντε από τα όρια της περιοχής.

Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους με την είσοδο των Γκος και Χριστόπουλου αντί των Ρεγκίς και Μουνάφο, με τον τελευταίο να αποχωρεί με ενοχλήσεις, ενώ γύρισαν το σύστημα με τριάδα στην άμυνα.

Ο Ατρόμητος, μην έχοντας άλλα περιθώρια, τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, αλλά άφηνε πολλούς κενούς χώρους και κινδύνευσε με τέταρτο γκολ αλλά ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά στην προβολή του Μιριτέλο στο 87’ και κυρίως στο τετ-α-τετ με τον Ζουγλή στο 90+7’.

Το 3-1 ήταν το τελικό σκορ, με τον Αστέρα να περνάει ξανά στην έκτη θέση και να αφήνει τον Ατρόμητο στο -6 από την εξάδα, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες