2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πανσερραϊκός - Βόλος 2-2: Έμειναν «όρθιοι» και πήραν... ανάσα παραμονής οι Βολιώτες

Πανσερραϊκός - Βόλος 2-2: Έμειναν «όρθιοι» και πήραν... ανάσα παραμονής οι Βολιώτες

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
27/1/2024 21:32
Ο Πανσερραϊκός και ο Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, σε συναρπαστικό παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία δεν πανηγύρισε μία τρίτη διαδοχική επιτυχία αλλά παρέμεινε αήττητο για τέταρτο σερί ματς, την ώρα που το σύνολο του Άνχελ Λόπεθ δεν γνώρισε μεν την έκτη του συνεχόμενη ήττα, αλλά παρέμεινε χωρίς «τρίποντο», με τον Ισπανό τεχνικό να μην έχει καταφέρει να αλλάξει την κατάσταση από τότε που αντικατέστησε τον Κώστα Μπράτσο.Τα «λιοντάρια» έχουν συγκεντρώσει 22 βαθμούς και φιγουράρουν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας πέντε πόντους από την πρώτη εξάδα και τη Λαμία, χάνοντας ευκαιρία να μείνουν σε απόσταση βολής.

Στον αντίποδα οι Βολιώτες με συγκομιδή 14 πόντων στέκονται στην 11η θέση της κατάταξης και αύξησαν τη διαφορά τους στους τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, δίνοντας μεγάλη «μάχη» για τη σωτηρία.

Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημειώθηκαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους από τον Ασενχούν και στο τρίτο των καθυστερήσεων του ματς από τον Γκαρσία με πέναλτι, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν αρχικά ισοφαρίσει στο 50' με πέναλτι του Θυμιάνη και είχαν κάνει την ανατροπή στο 59' με κεφαλιά «ψαράκι» του Δεληγιαννίδη στο 59'.

Καλύτερος ο Πανσερραϊκός αλλά προβάδισμα για τον Βόλο με Ασενχούν

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά στο ματς. Έπειτα από ένα πολύ άστοχο σουτ του Μπετανκόρ στο 2', η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8', με τον Στάικο να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και να σουτάρει, όμως ο Καλογερόπουλος τον κόντραρε.

Ένα λεπτό μετά ο Ντανκερλούι έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Τομάς πήρε την κεφαλιά, με τον Κόβατς να αποκρούει και να μην του επιτρέπει να σκοράρει.

Στο 16' ο Τομάς προσπάθησε να απειλήσει με μία σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Ντανκερλούι δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Κόβατς δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και δεν καταγράφηκαν σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με το παιχνίδι να περιορίζεται στη μεσαία γραμμή και τα φάουλ να είναι πολλά.

Στο 39' και σε μία ανύποπτη φάση η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή του Πανσερραϊκού και ο Διαμαντής προσπάθησε να απομακρύνει, με τον διαιτητή Ανδριανό να καταλογίζει πέναλτι για χέρι.

Ωστόσο έπειτα από χρήση VAR η απόφαση άλλαξε, καθώς η μπάλα είχε βρει πρώτα το σώμα του Έλληνα αμυντικού και στη συνέχεια στο χέρι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό, ο Διαμαντής έκανε τραγική γκάφα στη μεσαία γραμμή και ο Γκαρσία έκανε ωραία πάσα στον Ασενχούν, με τον τελευταίο να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή και να εκτελεί σωστά τον Χόβαν για το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ανατροπή σε εννιά λεπτά για τα «λιοντάρια, ο Γκαρσία γλίτωσε τους φιλοξενούμενους από την ήττα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να κερδίζει πέναλτι στο 47', καθώς ο Άλεξιτς μπήκε από δεξιά στην περιοχή και ο διαιτητής Ανδριανός καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σιέλη.

Ο Θυμιάνης ανέλαβε την εκτέλεση στο 50' και νίκησε τον Κόβατς ισοφαρίζοντας 1-1 και σημειώνοντας το τέταρτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το ματς είχε «ανοίξει» και στο 58' ο Άλεξιτς δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, με τον Κόβατς να εκτινάσσεται και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ωστόσο μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Στάικο και ο τελευταίος πραγματοποίησε μία «γλυκιά» σέντρα και ο Δεληγιαννίδης στο δεύτερο δοκάρι με πανέμορφη κεφαλιά «ψαράκι» παραβίασε την εστία των Θεσσαλών για το 2-1.

Ο χρόνος κυλούσε δίχως σημαντικές φάσεις και οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι έπαιζαν πιο προσεκτικά για να ελέγξουν τα μετόπισθεν.

Αυτή η στάση λίγο έλειψε να τους κοστίσει, καθώς στο 78' ο Μωραΐτης έφυγε μόνος του απέναντι στον Χόβαν όμως το τελείωμά του δεν ήταν καθόλου καλός και ο έμπειρος πορτιέρο απέκρουσε με το πόδι.

Στη συνέχεια της φάσης ο Μύγας απείλησε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Τα «λιοντάρια» είχαν κλειστεί άνευ λόγου τόσο πίσω και τελικά το «πλήρωσαν» στο 92'. Ο Οικονόμου έκανε απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Μύγα και τον πάτησε εντός περιοχής, ο ρέφερι Ανδριανός έχασε και αυτή τη φάση και μετά από χρήση VAR καταλογίστηκε η παράβαση.

Την ευθύνη πήρε ο Γκαρσία στο 94' και ισοφάρισε 2-2, εκτελώντας στο κέντρο της εστίας. Ακολούθησε ένταση και σύρραξη των δύο πάγκων, με την κατάσταση να ξεφεύγει για λίγη ώρα και τον διαιτητή να μοιράζει κάρτες πριν συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Τίποτα δεν άλλαξε στον χρόνο που απέμενε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με το χορταστικό 2-2.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (90' Γκοτζαμανίδης), Στάικος, Μορέιρα, Ντανκερλούι (46' Άλεξιτς), Τομάς (86' Μούργος), Ουάρντα (90' Πεταυράκης), Μπετανκόρ (77' Οικονόμου)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Ασλανίδης (63' Μωραΐτης), Καλογερόπουλος, Σιέλης (63' Ράσιτς), Μύγας, Άλχο, Τσοκάνης (74' Ντέλετιτς), Κίτσος (46' Κόμπα), Γιάβριτς, Ασενχούν, Γκαρσία

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες