2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-5: «Ασπρόμαυρη» παράσταση και στο Πανθεσσαλικό (video)

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-5: «Ασπρόμαυρη» παράσταση και στο Πανθεσσαλικό (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/1/2024 18:00
Ο ΠΑΟΚ έκανε.... παρέλαση και στο Πανθεσσαλικό επικρατώντας 5-1 του Βόλου για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League και δεν το... κουνάει από την κορυφή.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολλά νεύρα ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τέρματα των Ντεσπόντοφ (22') και Μουργκ (45'+1) απλοποιώντας τα πράγματα για τη συνέχεια. Στο δεύτερο μέρος πάντως οι «ασπρόμαυροι» δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με τρία ακόμα τέρματα (Ντεσπόντοφ 51', Τάισο 71' και Τζίμας 89') μετέτρεψε σε θρίαμβο τη νίκη του, τη στιγμή που ο Βόλος αν και πάλεψε πολύ δεν μπορούσε παρά να υποκλιθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου του πετυχαίνοντας απλά το γκολ της... τιμής με τον Ντέλετιτς στο 58'.Συνεπώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τους 44 βαθμούς και παραμένει στην κορυφή, όπου περιμένει να δει αν θα έχει συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (28/1), Αντίθετα ο Βόλος υπέστη την πέμπτη σερί ήττα του και παρέμεινε στους 14 βαθμούς στη 12η θέση και το +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ένταση, VAR και «ασπρόμαυρες» βάσεις νίκη

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν πολύ ψηλά αιφνιδιάζοντας τους Θεσσαλονικείς και μόλις στο 4' ήρθε και η πρώτη αμφισβητούμενη φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες. Ο Μπάμπα μάρκαρε δυνατά τον Μύγα, με τους Θεσσαλούς να φωνάζουν για πέναλτι, αλλά τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε» αφού τσέκαρε και το VAR, αν και σε κάθε περίπτωση το μαρκάρισμα φάνηκε να είναι εκτός περιοχής.



Η ένταση πάντως ήταν εμφανής, με τον Λουτσέσκου να εκρήγνυται στο 9' μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Ντέλετις στον Σάστρε και τον πάγκο του ΠΑΟΚ να ακολουθεί ζητώντας τον λόγο από τον Σιέλη που πήρε να πάρει γρήγορα τη μπάλα ώστε να συνεχιστεί το ματς. Ευτυχώς η σύρραξη αποφεύχθηκε όμως και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές σταδιακά και απείλησαν πρώτη με τον Τόμας να μην προλαβαίνει οριακά να βρει τη μπάλα σε γύρισμα του Οζντόεφ στο 17', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κόστιτς απομάκρυνε με γροθιές δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ.

Τελικά στο 22' ο Μιχαηλίδης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Βούλγαρο εξτρέμ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και αυτός έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε άμεσα ανοίγοντας το σκορ. Το γκολ κατακυρώθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο στο VAR για το αν χρησιμοποίησε το χέρι του με τον διαιτητή να δείχνει τελικά σέντρα.



Πλησιάζοντας προς το μισάωρο λοιπόν ξεκίνησε έναν νέος κύκλος έντασης. Αρχικά οι Βολιώτες διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη κάρτα στον Μιχαηλίδη μετά από δυνατό φάουλ στον Γκλάβσιτς στο 27', αλλά μετά από έλεγχο στο VAR δεν προέκυψε κάτι, ενώ στο 29' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μύγα να μπαίνει στην πορεία της μπάλας, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκλάβσιτς στέλνοντάς την στα δίχτυα, με τον ώμο. Το τέρμα όμως ακυρώθηκε καθώς ο Μωραΐτης ήταν σε θέση οφσάιντ και θεωρήθηκε πως επηρεάζει τη φάση.



Η εν λόγω εξέλιξη «ξύπνησε» τον ΠΑΟΚ που άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός και στο 35' «άγγιξε» το δεύτερο γκολ με τον Τόμας να σουτάρει με δύναμη από τα όρια της περιοχής αλλά τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι.



Με το πολύ γεμάτο πρώτο μέρος να φτάνει στο φινάλε του ο Βόλος απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Ντέλετιτς να πιέζει ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ και να κλέβει τη μπάλα, αλλά δεν είχε ιδιαίτερες επιλογές και δεν κατάφερε κάτι.

Στα πέντε των λεπτά των καθυστερήσεων που υποδείχθηκαν όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να βρουν το δεύτερο τέρμα που έψαχναν ώστε να τους... λύσει εντελώς τα πόδια. Τόμας και Ντεσπόντοφ συνδυάστηκαν πανέμορφα, με τη μπάλα να φτάνει στον Μουργκ με σουτ δεν λάθεψε.



Στο 45'+5' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν και τρίτο γκολ αλλά ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε από πολύ μακριά ο Μεϊτέ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρι και το πρώτο μέρος έληξε αμέσως μετά.



«Πάρτι» στην επανάληψη από τους Θεσσαλονικείς παρά την προσπάθεια των Θεσσαλών

Οι όποιες πιθανότητες του Βόλου για να μπει ξανά στο ματς, εκμηδενίστηκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Μπορεί αρχικά ο Κόστιτς να σταμάτησε τον Οζντόεφ στο 50', αλλά στην επόμενη φάση δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο εξαιρετικό πλασέ του Ντεσπόντοφ που έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» της εστίας και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.



Οι Θεσσαλοί πάντως δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να προσπαθούν. Έτσι στο 58', από υπέροχη προσπάθεια του Γκλάβτσιτς, ο Ντέλετιτς πλάσαρε τον Κοτάρσκι για το 1-3, αλλά στο 71' ο Τάισον σκόραρε για πρώτη φορά στη Stoiximan Super League σουτάροντας και με την μπάλα να κοντράρει και στον Σιέλη «ξεγελώντας» τον Κόστιτς.





Με το ματς να έχει γίνει πλέον τυπική διαδικασία Ο ΠΑΟΚ έχασε στη συνέχεια κι άλλες ευκαιρίες να φτάσει και σε πέμπτο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 89' με κοντινό σουτ του Τζίμα, που έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα σε μία ακόμα ευρεία νίκη των «ασπρόμαυρων».



Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (46’ Κίτσιος), Λούνα (46’ Ασεχνούν), Τσοκάνης (62' Μπερτόγλιο), Σιέλης, Μπαριέντος (79' Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραϊτης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μουργκ (68' Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, Ντεσπόντοφ (68' Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (75' Τζίμας).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες