5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα και μπαλάρα για τον «Δικέφαλο»

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα και μπαλάρα για τον «Δικέφαλο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/1/2024 22:22
Ο ΠΑΟΚ με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, διέλυσε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και πέρασε στην κορυφή μετά την ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι. Μπάμπα (29’), Μεϊτέ (49’), Τζίμας (53’) και Ριένστρα (66’ αυτ.) οι σκόρερ για τον «Δικέφαλο» που είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Μοιραίος ο Μπατίστ για τους Ηπειρώτες με δύο χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πάτησε γκάζι στο δεύτερο μέρος και έφτασε σε εμφατική νίκη με 4-0, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Άρη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος από το αμυντικό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά βρήκε τη λύση από στατική φάση, ανοίγοντας το σκορ με τον «καυτό» Μπάμπα (29’) που σκόραρε για 3ο σερί ματς. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπατίστ στις αρχές και στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στους Θεσσαλονικείς.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και «καθάρισαν» το ματς με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (49’ Μεϊτέ, 53’ Τζίμας) ενώ ενδιάμεσα είχαν άλλες δύο κλασσικές ευκαιρίες. Το 4-0 ήρθε στο 66’ με αυτογκόλ του Ριένστρα, ενώ ακολούθησαν τρεις μεγάλες φάσεις του Μπράντον με δοκάρι και δύο χαμένα τετ-α-τετ.

Το 4-0 ήταν το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται την ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι και να πιάνει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, με τον ίδιο να υπερτερεί στην ισοβαθμία. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε στην τελευταία θέση, μαζί με την Κηφισιά, στους 12 βαθμούς και στο -2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κετζιόρα και Σάστρε. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μεϊτέ και Οζντόεφ, στα «φτερά» ήταν οι Τάισον και Ντεσπότοφ ενώ ο Μούργκ έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Τζίμα, που ξεκίνησε για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν στο αρχικό σχήμα

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-5-2. Ο Κλέιμαν ήταν από τα γκολπόστ, τριάδα στην άμυνα οι Μπακαδήμας, Παντελάκης και Εραμούσπε και Σόρια-Κιάκος σε ρόλο φουλ-μπακ. Στα χαφ έπαιζαν οι Τζίνο, Ριένστρα και Χαραχάλιος, ενώ Μπατίστ και Κόντε ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Ο Μπατίστ πήγε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα λίγο έλλειψε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού ο Μπατίστ έκανε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά και γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Κόντε, ο οποίος δεν μπόρεσε για λίγο να κάνει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από χαμένη κατοχή των γηπεδούχων, ο Μπατίστ πήγε να βγει ξανά υπό προϋποθέσεις τετ-α-τετ, αλλά καθυστέρησε και οι παίκτες του «Δικεφάλου» κατάφεραν να απομακρύνουν.

Πήρε τον απόλυτο έλεγχο ο ΠΑΟΚ και βρήκε τη λύση από στατική φάση

Μετά το μουδιασμένο πρώτο 10λεπτο, οι «ασπρόμαυροι» ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και έψαχναν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη φάση για την ομάδα του Λουτσέσκου ήρθε στο 20’ και ήταν κλασσική ευκαιρία, με τον Τζίμα να μην καταφέρνει να νικήσει τον Κλέιμαν από τα δύο μέτρα.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 29ο λεπτό μετά από στατική φάση. Μετά από εκτέλεση του Μουργκ, ο Εραμούσπε δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Ντεσπότοφ ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, ο Κλέιμαν απόκρουσε και ο Μπάμπα πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γκανέζος σκόραρε για 3ο σερί ματς μέσα στο 2024 επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο και απείλησε ξανά στο 44’ με μια σέντρα-σουτ του Σάστρε, υποχρεώνοντας τον Κλέιμαν σε δύσκολη επέμβαση. Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν στο 45’ ο Μπατίστ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα από την περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο, αφού η φάση στο 2ο λεπτό δεν καταγράφηκε στη στατιστική.

«Ασπρόμαυρος» σίφουνας με δύο γκολ και δύο μεγάλες φάσεις σ’ ένα τετράλεπτο

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με το πόδι στο γκάζι προκειμένου να «κλειδώσουν» τη νίκη και τα κατάφεραν, σκοράροντας δεύτερο γκολ στην πρώτη τους φάση. Στο 49’, μετά από νέο χτύπημα φάουλ του Μουργκ, οι αμυντικοί του ΠΑΣ έδιωξαν και ο Μεϊτέ με σέντρα-σουτ από τα δεξιά εντός περιοχής αιφνιδίασε τον Κλέιμαν στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν ξανά στην επίθεση και στο 50’ είχαν χαμένο τετ-α-τετ με τον Τζίμα, ο οποίος δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Ισραηλινό γκολκίπερ. Στο 52’ ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κετζιόρα να αστοχεί με προβολή από τα δύο μέτρα στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η τρίτη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ μετά το 2-0 αποδείχθηκε… φαρμακερή για τον ΠΑΣ. Στο 53’ ο Σάστρε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζίμας ξέφυγε υπέροχα από τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0.

Από ενέργεια του Σάστρε το 4-0

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Γρηγορίου άλλαξε την επίθεση του περνώντας τους Ροσέρο και Μπάλαν αντί των Λεό και Κόντε. Η πίεση του ΠΑΟΚ κόπιασε μετά το τρίτο γκολ αλλά στο 66’ κατάφερε να βρει και τέταρτο τέρμα, έστω και με δόση τύχης. Ο Σάστρε έκανε κούρσα από τα δεξιά και επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στον Ριένστρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κλέιμαν, με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ στον άσο του ΠΑΣ.

Τα πάντα είχαν κριθεί και στο 67’ ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή μπροστά περνώντας τους Μπράντον, Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς αντί των Τζίμα, Μουργκ και Ντεσπότοφ, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και τον Μάρκος Αντόνιο στη θέση του Οζντόεφ. Από την πλευρά του ο Γρηγορίου άλλαξε το σχηματισμό σε 4-2-3-1 με την είσοδο των Έφορντ και Λιάσου στη θέση των Μπακαδήμα και Καραχάλιου.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από Μπράντον λίγο πριν το φινάλε

Η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 71’ με τον Ροσέρο να βρίσκεται σε καλή θέση λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά το πλασέ του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 5ο λεπτό αλλά ο Μπράντον πλάσαρε άουτ από κοντά σπαταλώντας τη μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια, ο οποίος πέρασε ανάμεσα σε Παντελάκη, Σόρια και έδωσε μισό γκολ στο συμπαίκτη του. Αν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα θα μιλούσαμε ενδεχομένως για το γκολ της αγωνιστικής.

Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και στο 79’ ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς και τον Λύρατζη αντί του Σάστρε. Ο ΠΑΣ έψαχνε το γκολ της τιμής αλλά άφηνε κενά στα μετόπισθεν και στο 83’ ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά κοντά σε πέμπτο γκολ αλλά ο Μπράντον νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κλέιμαν. Ο Ισπανός δεν τα κατάφερε ούτε στην τρίτη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε καθώς στο 87’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το 4-0 ήταν το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να πιάνει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το ισόπαλο 2-2 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στην τελευταία θέση και στο -2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79’ Λύρατζης), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (67’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τζίμας (67’ Τόμας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Τζίνο, Ριένστρα, Καραχάλιος (72’ Έφορντ), Κιάκος, Λεό Μπατίστ (62’ Ροσέρο), Κόντε (62’ Μπάλαν)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες