11

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατρόμητος - Κηφισιά 3-0: Κυνικοί Περιστεριώτες «λύγισαν» εύκολα τους νεοφώτιστους

Ατρόμητος - Κηφισιά 3-0: Κυνικοί Περιστεριώτες «λύγισαν» εύκολα τους νεοφώτιστους

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
4/1/2024 20:53
Ο Ατρόμητος πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 εντός έδρας απέναντι στην Κηφισιά, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι Περιστεριώτες συνεχίζουν και στο ξεκίνημα του 2024 την αήττητη πορεία τους, καθώς από τότε που ανέλαβε τα ηνία τους ο Σάσα Ίλιτς, δεν έχουν γευτεί ακόμα την πίκρα ενός αρνητικού αποτελέσματος.

Μάλιστα έχουν «χτίσει» σερί οκτώ αγώνων στους οποίους έχουν συλλέξει τέσσερα «τρίποντα» κι έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι σε ισάριθμες περιπτώσεις. Η συγκομιδή των 19 πόντων τους φέρνει στην 8η θέση της κατάταξης.Από την άλλη οι νεοφώτιστοι δεν βλέπουν προς το παρόν να μπορεί να αλλάξει άρδην η μοίρα τους μετά την πρόσληψη του κόουτς Ντέιβιντ Νίλσεν και γνώρισαν δεύτερη σερί ήττα. Έχουν συγκεντρώσει 11 βαθμούς και παραμένουν προτελευταίοι, νιώθοντας την πίεση να είναι έντονη αναφορικά με τη «μάχη» της σωτηρίας.

Όσον αφορά τα γκολ της αναμέτρησης, ο Γιουμπιτάνα μόλις στο 8' άνοιξε το σκορ και στο 56' ο Κούεν πέτυχε το 2-0, σε μία φάση που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Βέργος στο 78'.

Δυνατό ξεκίνημα και γρήγορο προβάδισμα για τον Ατρόμητο με Γιουμπιτάνα

Ο Ατρόμητος θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και το έκανε αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε από νωρίς σε θέση «οδηγού». Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 4' απείλησε με τον Αντζιέλσκι και στο 5' με τον Βαλένσια, πριν ο Γιουμπιτάνα αναγκάσει σε νέα επέμβαση τον Αναγνωστόπουλο στο 7'.

Ένα λεπτό μετά πάντως ο 24χρονος Βέλγος εξτρέμ πήρε την προσωπική του ρεβάνς από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και μετά από ωραία επίθεση, κοντρόλαρε και σούταρε άψογα μέσα από τη μεγάλη περιοχή σκοράροντας για το 1-0.

Έχοντας πάρει αυτό που ήθελαν οι παίκτες του Σάσα Ίλιτς έριξαν τον ρυθμό τους και προσπάθησαν να διατηρήσουν τα ηνία, χωρίς να απειλούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη υποψία φάσης ήταν για τους νεοφώτιστους και καταγράφηκε στο 34', με το μακρινό σουτ του Σάντος να μην ανησυχεί καθόλου τον Τσιντώτα.

Οι παίκτες του κόουτς Νίλσεν έμοιαζαν να θέλουν αλλά να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί και ο χρόνος κύλησε δίχως συγκινήσεις μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους που βρήκε τους Περιστεριώτες να προηγούνται με 1-0.

Ο Κούεν «καθάρισε» το ματς κόντρα στη ροή και με «φωνές» της Κηφισιάς

Με τη σέντρα της επανάληψης ήταν φανερή η πρόθεση της Κηφισιάς να επιτεθεί και να ψάξει την ισοφάριση.

Οι νεοφώτιστοι δημιούργησαν και σπατάλησαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες, με πιο σημαντικές την κοντινή προβολή του Σάντος στο 47' και το δυνατό σουτ του Μασούρα δύο λεπτά αργότερα, με τον Τσιντώτα να εκτινάσσεται και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Αν και οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να πιέζονται αρκετά, ήταν εκείνοι που στο 56' πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Αντζιέλσκι κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Βαλένσια πανέξυπνα το εκτέλεσε την ώρα που οι αμυντικοί της Κηφισιάς διαμαρτύρονταν. Ο Γιουμπιτάνα βρέθηκε σε θέση βολής και προτίμησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Κούεν, με τον τελευταίο να ευστοχεί σε κενή εστία για το 2-0.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εξόργισε τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων αλλά παρά τις διαμαρτυρίες, δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό, μια και ο ρέφερι Ανδριανός δεν είχε κάνει σήμα ότι θα σφύριζε πριν εκτελεστεί το φάουλ.

Πλέον υπήρχε αδιαφιλονίκητο φαβορί για το «τρίποντο» και η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 65', με το σουτ του Έντερ Γκονζάλεθ να είναι άστοχο από πλευράς Ατρομήτου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σάντος βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να ανησυχήσει πραγματικά τον Τσιντώτα.

Ο Βέργος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα»

Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν άλλαξαν ριζικά την εικόνα του ματς στο 78' ο Ατρόμητος πέτυχε και τρίτο γκολ.

Ο Βέργος ο οποίος πάντως είχε περάσει ως επιλογή του Ίλιτς στο ματς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή έπειτα από ασίστ του Κούντε και πλάσαρε ψύχραιμα κι εύστοχα. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά ο διεθνής επιθετικός ήταν σίγουρος ότι το τέρμα του μετρούσε και μετά από χρήση VAR αποδείχθηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο και «γράφτηκε» το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ της τιμής και στο 87' κέρδισαν πέναλτι με τον Τετέη ο οποίος ανατράπηκε από τον Τσιντώτα. Ωστόσο από το VAR είχαν διαφορετική άποψη και τελικά άλλαξε και η απόφαση του διαιτητή ο οποίος τιμώρησε τον Τετέη με κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Το υπόλοιπο του ματς έμοιαζε έτσι κι αλλιώς με τυπική διαδικασία και δίχως να αλλάξει το παραμικρό, το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι βρήκε τους Περιστεριώτες να επικρατούν «καθαρά» και δίκαια με 3-0 και να συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους επί ημερών Σάσα Ίλιτς.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου, Ιμερέκοφ, Κιβρακίδης, Τζαβέλλας, Γκονζάλεθ (76' Έρλινγκμαρκ), Φριτζόνσον (67' Κούντε), Γιουμπιτάνα (82' Ντιρκς), Κουέν, Αντζιέλσκι (67' Βέργος), Βαλένσια (77' Τζοβάρας)

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Μασούρας, Ιπαλίμπο (63' Μπιφουμά), Παπασάββας (Πέιος), Κωνσταντακόπουλος, Σάντος (85' Κλωναρίδης), Αντερέγκεν (63' Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς (77' Τετέη)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες