2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με αύρα Τερίμ και καλή εμφάνιση η νίκη για τους «πράσινους»! (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με αύρα Τερίμ και καλή εμφάνιση η νίκη για τους «πράσινους»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/1/2024 22:57
Ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πίεσαν ψηλά, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ. Τελικά το βρήκαν στο 25' με πολύ ωραίο τελείωμα του Ιωαννίδη ενώ στο 48' o Βιλένα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Ολλανδού με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μάλιστα το πέτυχε την ημέρα των γενεθλίων του. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ, ενώ την Κυριακή θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό για τη 17η αγωνιστική.

Από την άλλη ο ΠΑΣ, με τον Γρηγορίου να κάνει επίσης ντεμπούτο, παρέμεινε χωρίς νίκη για 14η σερί αγωνιστική και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με εννιά βαθμούς.

«Πράσινη» πίεση και δίκαιο προβάδισμα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το ξεκίνημα δυνατά στο παιχνίδι, θέλησε να πιέσει ψηλά και μόλις στο 2' είχε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Μαντσίνι βρήκε τον Αϊτόρ μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός έκανε το σουτ αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε σταθερά.

Έξι λεπτά μετά ο Ιωαννίδης με ωραία προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά και πάλι ο Κλέιμαν είχε σωστή αντίδραση. Οι «πράσινοι» συνέχισα να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες και στο 11' έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Μαντσίνι βρήκε χώρο μέσα από την περιοχή να κάνει το πλασέ όμως ο Κλέιμαν για άλλη μία φορά έδιωξε σε κόρνερ.



Το τριφύλλι έμενε ψηλά, ο Μπερνάρ ζητούσε την μπάλα αρκετά και είχε διάθεση να δημιουργήσει. Στο 17' βέβαια ήταν ο ΠΑΣ αυτός που βγήκε στην επίθεση αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Παμλίδης δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού είχε αποτέλεσμα στο 25' με τον συνήθη ύποπτο φέτος Ιωαννίδη να ανοίγει το σκορ. Ο Μπερνάρ πήρε την μπάλα στον άξονα και με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Έλληνα επιθετικό ο οποίος με τρομερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κλέιμαν.



Οι «πράσινοι» και μετά το γκολ έμειναν μπροστά και στο 29' είχαν νέα ευκαιρία αλλά ο Μαντσίνι σούταρε πάνω στον Κλέιμαν. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ ήταν μονίμως σε θέση επίθεσης και στο 36' «άγγιξαν» το 2-0. Έπειτα από κόρνερ ο Βαγιαννίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Αράο από κοντά με το κεφάλι δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.



Γρήγορο 2-0, έπεσε έπειτα ο ρυθμός

Οι «πράσινοι» μπήκαν με την ίδια επιθετική διάθεση και στην επανάληψη και μόλις στο 48' κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Μλαντένοβιτς πάσαρε στον Βιλένα και αυτός με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κλέιμαν και «έγραψε» το 2-0.



Ο ΠΑΣ θέλησε να αντιδράσει και λίγο μετά έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο Ροσέρο με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να σκοράρει και να βάλει την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα με τον Αϊτόρ να βρίσκει στην κίνηση την μπάλα αλλά να την στέλνει άουτ.

Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα δεν είχε τον ίδιο καλό ρυθμό, ο Παναθηναϊκός κρατούσε εύκολα το προβάδισμα του, με τον ΠΑΣ να μην βρίσκει χώρους για να απειλήσει. Στο 88' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν όμως στην αντεπίθεση αλλά ο Αράο με τρομερή προβολή «έσωσε» την ομάδα του από το γκολ.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ είχε νέα ευκαιρία με τον Λέο, ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσιάρα βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τη νίκη στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (80' Ζέκα), Μπερνάρ (61' Τζούρισιτς), Μαντσίνι (62' Τσέριν), Αϊτόρ (62' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (86' Γερεμέγεφ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγόριου): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (69' Γκάρο), Παμλίδης (79' Τζίμας), Ριένστρα (70' Λέο ), Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Μπάλαν (69' Κόντε).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες