6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0: Πρώτη απώλεια με Καρβαλιάλ για τους «ερυθρόλευκους»

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0: Πρώτη απώλεια με Καρβαλιάλ για τους «ερυθρόλευκους»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
21/12/2023 22:27
Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και υποχρεώθηκε στην πρώτη του απώλεια με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο του. Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους οι Πειραιώτες που ολοκληρώνουν το 2023 στο -3 από την κορυφή.

Με γκέλα αποχαιρετάει τη χρονιά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και γνώρισαν την πρώτη απώλεια βαθμών με τον Καρβαλιάλ στην ομάδα.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν αρκετά στο πρώτο μέρος απέναντι στο αμυντικό παιχνίδι του Ατρόμητου αλλά στην επανάληψη ανέβηκαν με την είσοδο του Γιόβετιτς, δημιουργώντας αρκετές φάσεις, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, όμως αποδείχθηκαν άστοχοι καταγράφοντας μόλις τρία σουτ στο στόχο σε 20 τελικές.

Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος είχε μια καλή στιγμή με δοκάρι του Βαλένσια στο ξεκίνημα της επανάληψης και παρέμεινε αήττητος σε επτά ματς πρωταθλήματος με τον Ίλιτς στον πάγκο του (3-4-0).

Με το βαθμό, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 32 και ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας, όντας στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -2 από τον 2ο Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος πέρασε στην 8η θέση της βαθμολογίας και στο -4 από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Σάσα Ίλιτς παράταξε τον Ατρόμητο με 3-6-1. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με Τζαβέλλα, Ιμερέκοφ και Ντε Μποκ τριάδα στην άμυνα ενώ ρόλο-φουλ μπακ είχαν οι Αθανασίου και Κεσχρίντα. Ο Έρλινγκμαρκ ήταν ο «κόφτης» με τους Κούεν, Έντερ και Γιουμπιτάνα μπροστά του ενώ ο Βαλένσια ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, που δεν υπολογίζει μεταξύ άλλων στους Φορτούνη, Καμαρά και Ελ Αραμπί, κατέβασε τον Ολυμπιακό με Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Ορτέγκα, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι. Δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Καρβάλιο και Έζε, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αφήνει στον πάγκο τον Αλεξανδρόπουλο. Ο Μπρίνιτς πήρε φανέλα βασικού παίζοντας μαζί με Μασούρα και Ποντένσε μπροστά από τα κεντρικά χαφ ενώ ο Ελ Καμπί ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Κακός ρυθμός στο πρώτο μέρος, φλύαρος ο Ολυμπιακός

Το πρώτο ημίχρονο δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη υπεροχή αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρόμητου. Οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούσαν να απειλήσουν από τις πτέρυγες και απείλησαν για πρώτη φορά στο 5’ με σουτ του Ποντένσε έπειτα από γύρισμα του Μασούρα όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα. Στο 13’ ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων όταν μετά από σέντρα του Ροντινέι, ο Μπρίνιτς έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Καρβαλιάλ η οποία δεν είχε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της αλλά ούτε ιδέες στο πως να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου, με την απουσία του Φορτούνη να ήταν αισθητή. Οι Περιστεριώτες, που είχαν κυρίως αμυντικό ρόλο, απείλησαν για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο μέρος στο 26ο λεπτό με άστοχη κεφαλιά του Γιουμπιτάνα από πολύ καλή θέση.

Η είσοδος του Γιόβετιτς του έδωσε επιθετική πνοή

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Καρβαλιάλ άλλαξε το σχηματισμό περνώντας τον Γιόβετιτς αντί του Μπρνιτς. Ο Μαυροβούνιος φορ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με καλό σουτ στο 47’ το οποίο πέρασε λίγο έξω.

Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 53’ και άνηκε στον Ατρόμητο. Ο Γιουμπιτάνα πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε στον Βαλένσια, ο οποίος έκανε το πλασέ στην μικρή περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εξ επαφής στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του μετά το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης. Στο 58’ ο Γιόβετιτς επιχείρησε πλασέ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Ελ Καμπί στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 60’ ο ίδιος έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Τσιντώντας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Τρία λεπτά μετά ο Ρόντινεϊ απείλησε με σέντρα-σουτ από τα δεξιά αλλά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Ο Ίλιτς βλέποντας την ομάδα του να περνούσε δύσκολα προχώρησε σε αλλαγές στο 68’ περνώντας τους Φριτζόνσον και Ρομπαίγ αντί των Έντερ και Γιουμπιτάνα.

Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το μομέντουμ πιέζοντας για το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Στο 69’ το σουτ του Ελ Καμπί αποκρούστηκε από τον Τσιντώντα ενώ στο 75’ ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι αλλά οι παίκτες του Ατρόμητου έβαλαν την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του ο Ρέτσος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι φάσεις των Πειραιωτών διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 79’ ήταν η σειρά του Ποντένσε να «φλερτάρει» με το γκολ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με σουτ από άκρως πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά μετά ο Γιόβετιτς επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 84’ ο Ποντένσε βρέθηκε ξανά σε θέση βολής έπειτα από γύρισμα του Ρέτσου αλλά ήταν και πάλι άστοχος.

Ο Ίλιτς που στο 76’ είχε περάσει τον Βέργο αντί του Βαλένσια, έβαλε στο τελευταίο κομμάτι και τον Κιβρακίδη αντί του Κούεν, με τον Έλληνα μπακ να μένει στον άξονα. Ο Καρβαλιάλ από την πλευρά του δεν προχώρησε σε άλλη αλλαγή ελέω και των λίγων λύσεων λόγω απουσιών.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν διαρκώς τη μπάλα αλλά δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρόμητου. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και οι Πειραιώτες υποχρεώθηκαν σε απώλεια στο φινάλε του 2023.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες