8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης - Λαμία 2-2: «Έμφραγμα» στο φινάλε για τους «κίτρινους»

Άρης - Λαμία 2-2: «Έμφραγμα» στο φινάλε για τους «κίτρινους»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/12/2023 19:01
Άρης και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) στο «Κλ. Βικελίδης» στο ματς-θρίλερ που άνοιξε την αυλαία της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μορόν, που πέτυχε και τα δύο τέρματα (47', 74') και πλέον είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 9, ο Άρης κρατούσε τη νίκη μέχρι το 90'+5' έχοντας βρει τις απαντήσεις στην αντίσταση της μαχητικής Λαμίας, που είχε φτάσει προσωρινά στην ισοφάριση με πανέμορφο γκολ του Ακούνια στο 57'. O Κοσέλεφ όμως ήταν σε σπουδαία βραδιά και κράτησε όρθιους του φιλοξενούμενους και ο Μάλτσι με βολέ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Άρης έχασε έτσι την ευκαιρία να εδραιωθεί περαιτέρω στην εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, αφού έμεινε για δεύτερο σερί ματς μακριά από τις νίκες, φτάνοντας τους 24 βαθμούς και έχει πλέον διαφορά 7 βαθμών από τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει πάντως ένα ματς λιγότερο.

Στον αντίποδα η Λαμία ανέβηκε στους 17 βαθμούς και έμεινε 7η θέση, συμπληρώνοντας πέντε ματς μακριά από τις νίκες, αλλά σίγουρα παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό στη «μάχη» της παραμονής και τονώνοντας τη ψυχολογίας της.

Υπεροχή των γηπεδούχων, αλλά χωρίς φάσεις

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν αυτί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν με τον Ακύνια στο 7', όταν ο Κουέστα βγήκε γρήγορα από την εστία του και πρόλαβε να διώξει, αλλά η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους «κίτρινους», με το ματς να παίζεται εξ' ολοκλήρου έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, αλλά αδυνατούσα ωστόσο να δημιουργήσουν φάσεις με δύο σουτ του Σουλεϊμάνοφ και του Οντουμπάτζο να μη βρίσκουν στόχο, περνώντας λίγο άουτ και την πρώτη μεγάλη τους στιγμή να καταγράφεται στο 29' όταν ο Κοσέλεφ απέκρουσε εντυπωσιακά τη κεφαλιά του προωθημένου Φαμπιάνο.

Η άμυνα της Λαμίας πάντως είχε «μπλοκάρει» τα ατού του Άρη, που απείλησε ξανά στο 43', όταν ο Μένεντες έκανε πανέμορφη ατομική προσπάθεια και εξαπέλυσε δυνατό σουτ που τράνταξε το δοκάρι του Κοσέλεφ, με τις δύο ομάδες πάντως να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

«Εκτελεστής» Μορόν, «τιμωρός» Μάλτσι και «σωτήρας» Κοσέλεφ

Με την έναρξη πάντως της επανάληψης οι παίκτες του Μάντζιου φάνηκε να λύνουν τον «γόρδιο δεσμό» αφού ο Μορόν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κορνέζου και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ.

Η Λαμία όμως όχι μόνο δεν σάστισε αλλά βρήκε και άμεσα απάντηση, αφού στο 54' απείλησε με τον Καρλίτος να κάνει τ σουτ και τον Κουέστα να αποκρούει, ενώ ο Σλίβκα που πήρε το «ριμπάουντ» έκανε διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ. Στο 57' πάντως μετά από στημένη φάση, ο Ακούνια γυριστό σουτ από πλάγια θέση έφερε το ματς στα ίσα και «πάγωσε» τους Θεσσαλονικείς.

Ο Κοσέλεφ ύψωσε τείχος στα επόμενα λεπτά σταματώντας αρχικά σουτ του Ζαμόρα στο 66', ενώ στο 67' απέκρουσε σουτ του Ρουπ και στην ίδια φάση νίκησε και τον Φαμπιάνο εξ επαφής κρατώντας την ισοπαλία, αλλά στο 74' δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην άπιαστη κεφαλιά του Μορόν, που έδωσε ξανά προβάδισμα στον Άρη και φάνηκε να τον «λυτρώνει».

Οι Φθιώτες όμως δεν είχαν απιε τη τελευταία τους λέξη και ανέβασαν τις γραμμές τους πιέζοντας για την ισοφάριση, την ώρα που οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους, αλλά είτε έκαναν τη λάθος επιλογή, είτε κάποιος -συνήθως ο Κοσέλεφ με μακρινές εξόδους, τους σταματούσε τη τελευταία στιγμή, όπως τον Νταρίντα στο 80' πριν εκτελέσει σε τετ--α-τετ.

Ο Κουέστα σταμάτησε τον Καρλίτος σε αντίστοιχη φάση στο 83', με τη Λαμία να προσπαθεί με συνεχή γεμίσματα να βρει κάποια φάση στα τελευταία λεπτά και να τελικά να τα καταφέρνει στο 5ο και τελευταίο ελπτό των καθυστερήσεων με το μονοκόμματο σουτ του Μάλτσι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας.

Οι συγκινήσεις πάντως δεν είχαν τελειώσει, αφού στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής της Λαμίας και ο Μορόν εκτέλεσε συρτά και με δύναμη, αλλά ο Κοσέλεφ, με τη δέκατη απόκρουσή του στο ματς (!) κράτησε το 2-2 και τον βαθμό για τους Φθιώτες, την ώρα που ο Άρης έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να πατήσει πιο γερά στην εξάδα αλλά και να πλησιάσει την τετράδα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα (94' Τζούρασεκ), Ζουλ (94' Βερστράτε), Πάρντο (46' Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90' Κάρλσον), Μενέντες (67' Ρουπ), Μορόν.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (72' Στάνκο), Τσιλούλης (92' Τσούκαλος), Σλίβκα (85' Μάλτσι), Ακούνια (72' Τόσιτς), Καρλίτος (85' Σίντκλεϊ).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες