5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Απίστευτη αυτοχειρία της «Ένωσης» στο Αγρίνιο  (video)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Απίστευτη αυτοχειρία της «Ένωσης» στο Αγρίνιο (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
18/12/2023 19:16
Η ΑΕΚ προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0 στην έδρα του Πανσερραϊκού αλλά οι Αγρινιώτες κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσα (2-2) και να πάρουν μεγάλο βαθμό στη μάχη της παραμονής. Γκαρσία (2’) και Ελίασον (14’) τα γκολ της «Ένωσης», ισοφάρισαν με Ζοάο Πέδρο (37’ πεν.) και Μπαλντασάρα (65’) τα «καναρίνια».

Ένα διαφαινόμενο εύκολο απόγευμα για την ΑΕΚ εξελίχθηκε σε γκέλα ολκής για τους πρωταθλητές. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το πρώτο τέταρτο κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά οι ψυχωμένοι Αγρινιώτες δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και έφεραν το σκορ στα ίσα (2-2) παίρνοντας έναν σπουδαίο βαθμό στη μάχη της σωτηρίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» έθεσαν ισχυρές βάσεις νίκης με τα δύο γρήγορα τέρματα των Γκαρσία (2’) και Ελίασον (14’) όμως στο 35’ ο Μουκουντί υπέπεσε σε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να μειώσει με τον Ζοάο Πέδρο κόντρα στη ροή. Η «Ένωση» δεν είχε την ίδια ένταση στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι το πίστευαν όλο και περισσότερο και στο 63’ ισοφάρισαν σε 2-2 με τρομερό σουτ του Μπαλντασάρα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες της ΑΕΚ πίεσαν για τρίτο γκολ και σπατάλησαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 83’ αλλά εν τέλει δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν το προβάδισμα τους.

Το 2-2 έμεινε ως το τέλος και η ΑΕΚ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος όπως και την ευκαιρία να περάσει μόνη στην κορυφή. Με το βαθμό, οι πρωταθλητές έφτασαν τους 31 και βρίσκονται στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός πήρε δεύτερο θετικό αποτέλεσμα μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση και στο -1 από τους νεοφώτιστους.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε τον Παναιτωλικό με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε και Μλάντεν τριάδα στην άμυνα και τους Λιάβα και Τορεχόν σε ρόλο φουλ-μπακ. Χατζηθεοδωρίδης, Μπαλντασάρα και Χουάνπι ήταν η τριάδα στον άξονα ενώ Φρεντερίκο Ντουάρτε με Ζοάο Πέδρο ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα με Αθανασιάδη κάτω από την εστία και τους Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα και Σιντιμπέ στην τετράδα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μάνταλος και Σιμάνσκι με τους Ελίασον και Ζίνι στα άκρα, ενώ ο Γκατσίνοβιτς έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Τρομερό «κιτρινόμαυρο» ξεκίνημα με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε γινόταν για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο δεύτερο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Ελίασον τράβηξε δύο παίκτες πάνω του και έδωσε στον Σιντιμπέ, αυτός έκανε με τη μία το γέμισμα από τα δεξιά, ο Ζίνι άφησε τη μπάλα και ο Γκαρσία με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 1-0.



Η «Ένωση» είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 14’ διπλασίασε το προβάδισμα της με υπέροχο γκολ του Ελίασον. Ο Σουηδός άσος πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, σύγκλινε προς τον άξονα προσπερνώντας δύο παίκτες του Παναιτωλικού και με υπέροχο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Καπίνο για το 2-0.



Μείωσε με πέναλτι ο Παναιτωλικός

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν για τρίτο τέρμα έχοντας μια καλή στιγμή στο 24’ με πλασέ του Ζίνι το οποίο μπλόκαρε ο Καπίνο. Ωστόσο ο Παναιτωλικός στην πρώτη του φάση κατάφερε να κερδίσει πέναλτι και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Μετά από κόρνερ, ο Μλάντεν τσίμπησε τη μπάλα από τον Μουκουντί, ο οποίος σε προσπάθεια του να απομακρύνει τον βρήκε στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών. Ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα μειώνοντας σε 2-1, σκορ που έμεινε ως το ημίχρονο.



Το πίστεψαν και ισοφάρισαν με σουτάρα του Μπαλντασάρα οι γηπεδούχοι

Η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια ένταση στο ξεκίνημα της επανάληψης και η πρώτη της καλή στιγμή ήρθε στο 61’ με ένα μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Καπίνο. Ο Παναιτωλικός όσο περνούσαν τα λεπτά, κέρδιζε ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση και στο 65’ κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπαλντασάρα και αυτός με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Αθανασιάδη.



Τεράστια χαμένη ευκαιρία ο Γκατσίνοβιτς για το 3-1

Μετά την ισοφάριση ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές περνώντας τους Τσούμπερ, Γιόνσον και Ρότα αντί των Ζίνι, Σιμάνσκι και Σιντιμπέ, με τον τελευταίο να αποχωρεί με ενοχλήσεις. Από την πλευρά του ο Πετράκης είχε περάσει από το 64’ τον Καρέλη αντί του Χουάνπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν όλοι μπροστά ψάχνοντας το τρίτο γκολ, το οποίο λίγο έλειψε να έρθει στο 82’. Ο Γιόνσον έβγαλε υπέροχη ψηλοκρεμαστή μπαλιά για τον Γκατσίνοβιτς, αυτός έπιασε το γυριστό στην κίνηση αλλά ο Καπίνο με μεγάλη επέμβαση κράτησε το 2-2. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μάνταλος δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς τον πρόλαβε ο Τορεχόν.



Άντεξε ο Παναιτωλικός, φωνές για πέναλτι στην «Ένωση»

Στο 86’ ο Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Φαν Βέερτ αντί του Μουκουντί αλλά και τον Μήτογλου στη θέση του Μοχαμάντι. Η ΑΕΚ πίεζε για το πολυπόθητο τρίτο γκολ έχοντας δύο άστοχες κεφαλιές με Βίντα (90’) και Φαν Βέερτ (90+3’) όπως κα ένα σουτ του Γιόνσον (90+5’) το οποίο μπλόκαρε ο Καπίνο. Στην τελευταία φάση του ματς οι παίκτες της «Ένωσης» ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαλτασάρα στον Βίντα αλλά ο διαιτητής άφησε να συνεχιστεί το ματς και λίγο αργότερα σφύριξε τη λήξη.



Η ΑΕΚ ξεκίνησε με γκέλα τον δεύτερο γύρο και έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη στην κορυφή. Έφτασε τους 31 βαθμούς και ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην δεύτερη θέση ενώ βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός έφτασε τους 10 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση και στο -1 από την 12η Κηφισιά.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι (64' Καρέλης), Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (81' Μπελεβώνης), Τορεχόν, Φρεντερίκο Ντουάρτε, Πέδρο (90' Τσιγγάρας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (86' Φαν Βέερτ), Μουκουντί (86' Μήτογλου), Βίντα, Σιντιμπέ (68' Ρότα), Σιμάνσκι (68' Γιόνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι (68' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία

Τα στιγμιότυπα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες