13

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: «Τριάρα»... μπαλάρα και ηγέτης Κωνσταντέλιας

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: «Τριάρα»... μπαλάρα και ηγέτης Κωνσταντέλιας

Συντάκτης: Agones team
Agones team
4/12/2023 19:51
Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του απέναντι στη Λαμία στην Τούμπα και τη νίκησε εύκολα με (), σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με τον Κωνσταντέλια να ανοίγει το σκορ στο 21' και στο 43' ο Ράφα Σοάρες πέτυχε το 2-0.

Στην επανάληψη ήρθε και τρίτο γκολ από τον Σάστρε στο 57' που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στο φινάλε του πρώτου γύρου τους 29 βαθμούς και θα βρίσκεται σίγουρα στην τριάδα, καθώς προσπέρασε τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ θα αγωνιζόταν αργότερα το βράδυ της Δευτέρας (4/12, 21.00). Μάλιστα αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική επιτυχία για τους Θεσσαλονικείς, «χτίζοντας» ένα μικρό νικηφόρο σερί.Από την άλλη το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου παρέμεινε για τέταρτο συνεχόμενο ματς μακριά από τις επιτυχίες, ωστόσο το πρόσημο από την παρουσία του στο πρώτο μισό της σεζόν είναι θετικό. Εξάλλου η συγκομιδή των 16 πόντων φέρνει τους Φθιώτες στην έβδομη θέση της κατάταξης κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα κινδυνεύσουν.

Ανώτερος και μπροστά με γκολ των Κωνσταντέλια και Σοάρες ο ΠΑΟΚ

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός από το ξεκίνημα. Βέβαια έλειψαν οι μεγάλες φάσεις και στο 12' ο Τάισον δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, δίχως πάντως να ανησυχήσει πραγματικά τον Κοσέλεφ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τόμας πήρε την κάθετη πάσα και δοκίμασε να σκοράρει με προβολή, ωστόσο ο Κοσέλεφ έστω κι αν έμοιαζε να αιφνιδιάστηκε, τελικά έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν συνεχώς και στο 18' ο Τζανδάρης έκανε «φτηνό» λάθος σε κρίσιμο σημείο, με τον Τόμας πάντως να πλασάρει αδύναμα και τον Κοσέλεφ να αποκρούει εύκολα και σταθερά.

Οι φιλοξενούμενοι κυρίως αμύνονταν όμως στο 20' θέλησαν να απειλήσουν και ο Καρλίτος «έπιασε» ένα σουτ περίπου από 35 μέτρα απόσταση, με τον Κοτάρσκι να είναι καλά τοποθετημένος και να μπλοκάρει άνετα.

Τελικά στο 21' οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξαν το σκορ. Ο Ντεσπόντοφ έδωσε την μπάλα στον Κωνσταντέλια και ο 20χρονος σταρ με ωραίο σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σβαμπ με τακουνάκι έδωσε την μπάλα στον Τόμας μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός φορ με ωραίο σουτ προσπάθησε από πλάγια θέση να νικήσει τον Κοσέλεφ, όμως ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν εντελώς χαμένα και στο 35' ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μία σπάνια διπλή ευκαιρία. Ο Τζανετόπουλος «πούλησε» την μπάλα έξω από την περιοχή και ο Τόμας βρέθηκε σχεδόν μπροστά σε κενή εστία, ωστόσο άργησε χαρακτηριστικά, ο Σβαμπ πήρε την μπάλα μετά από την απομάκρυνση του Κοσέλεφ και ο Σβαμπ έδωσε στον Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να σουτάρει πάνω στους αντιπάλους του.

Στο 39' η Λαμία απείλησε με σουτ του Μαρτίνεθ και αμέσως μετά σε φάση διαρκείας οι αμυντικοί των «ασπρόμαυρων» απομάκρυναν σε κόρνερ. Το δίλεπτο πίεσης ολοκληρώθηκε μ' ένα ωραίο σουτ του Μαρτίνεθ που απέκρουσε δύσκολα αλλά και σταθερά ο Κοτάρσκι.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για το συγκρότημα του Λουτσέσκου, με τον Σάστρε να δοκιμάζει ένα ωραίο αλλά άστοχο σουτ στο 41'.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 43' ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Τζανδάρης προσπάθησε να απομακρύνει στο γύρισμα του Μπράντον από αριστερά όμως έστρωσε την μπάλα στον προωθημένο Ράφα Σοάρες και ο Πορτογάλος αριστερός μπακ με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Σάστρε το «καθάρισε» οριστικά, ντεμπούτο για τον Μάρκος Αντόνιο

Με την έναρξη της επανάληψης ήταν φανερή η πρόθεση της Λαμίας να ψάξει ένα γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο ματς. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών ο Καρλίτος ο οποίος στο 50' σούταρε από πλάγια θέση και κέρδισε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Κορνέζος πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος όμως την έστειλε ψηλά άουτ.

Και στο 51' ο έμπειρος Ισπανός επιθετικός έκανε ωραία κίνηση και τελική προσπάθεια, όμως ο Κοτάρσκι ήταν σωστά τοποθετημένος και μάζεψε με άνεση.

Στην πρώτη του καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 57' η άμυνα της Λαμίας ήταν ξανά ανοργάνωτη και ο Κωνσταντέλιας έδωσε ωραία ασίστ στον Σάστρε, με τον Ισπανό να πλασάρει ψύχραιμα για το 3-0, τελειώνοντας και τυπικά την υπόθεση και μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου πλησίασαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά έως τότε στο γκολ. Μετά από φοβερή μπαλιά του Καρλίτος, ο Τσιλούλης πλάσαρε τον Κοτάρσκι ο οποίος ήταν εκτός εστίας, όμως αστόχησε.

Πλέον από τη στιγμή που όλα είχαν κριθεί, οι δύο ομάδες έπαιζαν πιο ελεύθερα και στο 67' ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραίο σουτ που έφυγε άουτ.

Και στο 74' ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σ' ένα γκολ. Ο Ντεσπόντοφ βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από πάσα του Σάστρε, όμως ο Βούλγαρος εξτρέμ αστόχησε.

Αξιοσημείωτο ήταν και το γεγονός ότι στο 76΄, ο Μάρκος Αντόνιο έκανε ως αλλαγή το ντεμπούτο του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» αντικαθιστώντας τον Σβαμπ, με τον Μιχαηλίδη μάλιστα να φοράει το περιβραχιόνιο της ανδρικής ομάδας των «ασπρόμαυρων» για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Οι φάσεις ήταν συνεχόμενες και στο 78' ο Σαμάτα νικήθηκε στο τελείωμα που δοκίμασε μέσα από την περιοχή, καθώς ο Κοσέλεφ απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 85' ο Σαμάτα έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισε σωστά την μπάλα στο «ύψος» του πέναλτι, όμως ο Τάισον δεν μπόρεσε να σκοράρει και ο Κοσέλεφ απέκρουσε εντυπωσιακά. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Οζντόεφ βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής αλλά αστόχησε.

Η τελευταία αξιόλογη φάση ήταν για τη Λαμία στο 89', με τον Τσιλιανίδη να κάνει ωραία κούρσα και να σουτάρει λίγο άουτ.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στον χρόνο που απέμενε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλο βρήκε δίκαιο κι άνετο νικητή τον ΠΑΟΚ με 3-0.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (83' Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76' Μάρκος Αντόνιο), Τσιγγάρας (71' Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83' Τζίμας), Μπράντον (71' Σαμάτα)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Σαντάνα (59' Μάλτσι), Τζανδάρης, Mαρτίνεθ (59' Τόσιτς), Τσιλούλης (85' Τσιλιανίδης), Καρλίτος (72' Λόνγκο)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες