6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Βόλος - Ολυμπιακός 2-2: «Ερυθρόλευκη» γκέλα σε επεισοδιακό ματς (video)

Βόλος - Ολυμπιακός 2-2: «Ερυθρόλευκη» γκέλα σε επεισοδιακό ματς (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
3/12/2023 19:34
Σ' ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα και διακόπηκε πρόωρα λόγω σοβαρών επεισοδίων, Ολυμπιακός και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Πανθεσσαλικό, με τους Πειραιώτες να χάνουν δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Προηγήθηκαν δύο φορές οι Βολιώτες (20’ Μωραΐτης, 51’ Γκαρσία πεν.), απάντησαν με Ελ Καμπί (44’ πεν.) και Καλογερόπουλο (54’ αυτ.) οι «ερυθρόλευκοι» σ’ ένα ματς με δύο αποβολές (18’ Ρέτσος, 45+12’ Μύγας) και δύο ακυρωθέντα γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων μετά το 2-2.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Πανθεσσαλικό με στόχο να βγάλει αντίδραση μετά τη συντριβή με 5-0 στην έδρα της Φράιμπουργκ ωστόσο έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Βόλο και έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Ήταν ένα παιχνίδι που είχε κυριολεκτικά τα πάντα, μιας και υπήρξαν τρία πέναλτι (το ένα χαμένο), δύο αποβολές, αυτογκόλ αλλά και ακυρωθέντα γκολ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα και στο 19’ έχασε με αποβολή τον Ρέτσο ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Μωραΐτης σκόραρε με διπλή προσπάθεια για το 1-0 των γηπεδούχων, με τους «ερυθρόλευκους» όμως να ισοφαρίζουν στο 44’ με πέναλτι του Ελ Καμπί και να κερδίζουν την αποβολή του Μύγα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Βόλος πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 51’ με πέναλτι του Γκαρσία αλλά ισοφαρίστηκε τρία λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Καλογερόπουλου. Ακολούθησαν φάσεις και από τις δύο ομάδες, με τους Πειραιώτες να βρήκαν δύο φορές δίχτυα αλλά σε αμφότερες περιπτώσεις τα τέρματα ακυρώθηκαν μέσω VAR.

Δυστυχώς σ’ ένα τόσο «χορταστικό» ματς από άποψη γεγονότων, τα πάντα επισκιάστηκαν από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και δυνάμεων της αστυνομίας που προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα στο 90+5’. Η ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα αναπνοής στους ποδοσφαιριστές, με παίκτες του Βόλου να ήταν με οξυγόνο στα αποδυτήρια. Το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από 50+ λεπτά με πασούλες από τις δύο ομάδες, οδηγώντας τον διαιτητή στην οριστική λήξη πριν συμπληρωθούν τα οχτώ λεπτά των καθυστερήσεων.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κόστιτς στην εστία και τους Μύγα, Καλογερόπουλο, Σιέλη και Λούνα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκλάβτσιτς και Τρουιγιέ ήταν στη μεσαία γραμμή με τους Άλχο και Κόμπα ως εξτρέμ και τους Μωραϊτης και Γκαρσία στην επίθεση.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ορτέγα, Μπιανκόν, Ρέτσο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Μαντί Καμαρά με τον Ιμπόρα ήταν στη μεσαία γραμμή. Η μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Φορτούνη, Μπιέλ και Μασούρα ενώ μπροστά τους ήταν ο Ελ Καμπί.

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, πέναλτι-αποβολή ο Ρέτσος και 1-0 ο Βόλος

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βόλου και κατέγραψε το πρώτο σουτ στο 15’ με τον Φορτούνη το οποίο πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από γέμισμα του Μύγα, ο Γκαρσία που έγινε αποδέκτης της μπάλας πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Ρέτσο, κερδίζοντας πέναλτι και την αποβολή του Έλληνα στόπερ. Ο Μωραΐτης που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Πασχαλάκη αλλά πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 1-0.



Απάντησε με πέναλτι ο Ολυμπακός

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Μαρτίνεθ άλλαξε τα πλάνα του, περνώντας τον μέσο Έζε αντί του επιθετικού χαφ Μπιέλ ο οποίος μάλιστα αποχώρησε εκνευρισμένος από το παιχνίδι. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι Πειραιώτες διατήρησαν την κατοχή και έψαχναν τον τρόπο να φανούν απειλητικοί χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ο Βόλος, που στο ημίωρο έχασε με τραυματισμό τον Λούνα (τον αντικατέστησε ο Κίτσιος), αμυνόταν αποτελεσματικά, αλλά στο 38’ υπέπεσε σε πέναλτι μετά από τραγική έξοδο του γκολκίπερ Κόστιτς, ο οποίος γκρέμισε τον Μπιανκόν μετά από εκτέλεση φάουλ. Ο Ελ Καμπί ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 43’.



Ο Πασχαλάκης έσωσε το 2-1 και οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 45+12’

Με τον διαιτητή να δίνει 13 λεπτά καθυστερήσεις λόγω των πολλών ελέγχων στο VAR, ο Ολυμπιακό συνέχιζε να πιέζει για δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο αλλά η μεγάλη φάση πριν την ανάπαυλα άνηκε στον Βόλο. Στο 45+7’ ο Κόμπα βρέθηκε σε θέση βολής και επιχείρησε το σουτ όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε εξ επαφής, κρατώντας το 1-1. Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 45+12’ καθώς ο Μύγας γκρέμισε τον Φορτούνη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Νέο πέναλτι και εκ νέου προβάδισμα ο Βόλος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και στο 50’ ο Βόλος κέρδισε νέο πέναλτι για ανατροπή του Μωραΐτη από τον Ιμπόρα. Ο Γκαρσία ήταν αυτή τη φορά ο εκτελεστής και δε λάθεψε, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους.



Απάντησε με αυτογκόλ ο Ολυμπιακός

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν σχεδόν άμεση, αφού στο 54’ ο Ροντινέι έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς την περιοχή και ο Καλογερόπουλος έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2.



Εκατέρωθεν στιγμές και δύο ακυρωθέντα γκολ για τον Ολυμπιακό

Ακολούθησαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων» η πρώτη στο 56’ με σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή που πέρασε ελάχιστα άουτ και η δεύτερη στο επόμενο λεπτό με τον Έλληνα εξτρέμ να κάνει γύρισμα-μισό γκολ στην «καρδιά» της άμυνας όμως ο Καλογερόπουλος απέκρουσε σωτήρια. Στην επόμενη φάση οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μωραΐτη αλλά ο διαιτητής θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση.



Στο 60’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Μασούρα έπειτα από χτύπημα φάουλ του Φορτούνη με κάθετη πάσα όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για την παρέμβαση του Ελ Καμπί στη φάση.



Ο Λόπεθ προχώρησε στην πρώτη διορθωτική κίνηση με την είσοδο του Αλσανίδη αντί του Μωραΐτη ενώ ο Μαρτίνεθ πέρασε τον Καρβάλιο αντί του Καμαρά, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες στην προσπάθεια τους να βρουν το τρίτο τέρμα άφηναν χώρους στα μετόπισθεν και οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο 71’ ο Γκαρσία απέφυγε τον Ιμπόρα και έδωσε στον Κόμπα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Κορνέτ, ενώ ο Μαρτίνεθ τα έπαιξε όλα για όλα στο 83’ βάζοντας δεύτερο φορ τον Ελ Αραμπί αντί του Μασούρα. Η επόμενη φάση άνηκε και αυτή στον Βόλο, όταν στο 85’ ο Κορνέτ έκανε σέντρα στην περιοχή για τον Άλχο, αλλά το περίτεχνο σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες στο 86’ με άστοχη κεφαλιά του Ελ Καμπί στην περιοχή και τρία λεπτά μετά ο Μαροκινός κατάφερε να βρει δίχτυα έπειτα από στατική φάση αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Ελ Αραμπί που έδωσε την ασίστ. Αξιοσημείωτο πως τόσο στο γκολ του Μασούρα όσο και σε αυτό με τον Ελ Καμπί, οι παίκτες πήγαν να αφιερώσουν το γκολ στον Μαρτίνεθ.



Σοβαρά επεισόδια και διακοπή

Λίγο μετά το ακυρωθέν γκολ, οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που οδήγησε σε σοβαρά επεισόδια με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν για τα αποδυτήρια μην μπορώντας να αναπνεύσουν. Αξιοσημείωτη η εικόνα του γκολκίπερ του Βόλου, Κόστιτς που αποχώρησε υποβασταζόμενος.



Επανέναρξη με πασούλες, επεισόδιο Φορτούνη-Μπέου και άμεσο σφύριγμα λήξης

Μετά από μεγάλη διακοπή, το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά στις 19:28 (50+ λεπτά μετά τη διακοπή) με τους παίκτες των δύο ομάδων να αντάλλαζαν πασούλες. Μάλιστα λίγο έλειψε να προκληθεί επεισόδιο με τον Φορτούνη και τον Αχιλλέα Μπέο ο οποίος βρίσκονταν στη γραμμή του πλαγίου. Ο Παπαπέτρου βλέποντας τις δύο ομάδες να μην είχαν διάθεση να συνεχίσουν το ματς, αποφάσισε να λήξει το παιχνίδι πριν συμπληρωθούν τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Βόλος: Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32' λ.τρ. Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Άλχο, Κόμπα (77' Κορνέτ), Μωραϊτης και Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Μπιανκόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Μαντί Καμαρά (72' Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης, Μπιελ (23' Εσε), Μασούρας και Ελ Καμπί (83' Ελ Αραμπί).

Τα στιγμιότυπα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες