9

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης - Παναθηναϊκός 2-0: Κυνικοί «κίτρινοι»  θριάμβευσαν κι έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή

Άρης - Παναθηναϊκός 2-0: Κυνικοί «κίτρινοι» θριάμβευσαν κι έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
26/11/2023 22:29
Ο Άρης νίκησε «καθαρά» τον Παναθηναϊκό με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι «κίτρινοι» πανηγύρισαν δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα κι ανέβηκαν στους 20 βαθμούς και την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των επτά αναμετρήσεων δίχως «τρίποντο» κόντρα στο «τριφύλλι».

Στον αντίποδα το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπέστη τη δεύτερη φετινή του ήττα και την πρώτη έπειτα από έξι «διπλά» στη Σούπερ Λιγκ. Παραμένουν στην κορυφή με συγκομιδή 28 πόντων, ωστόσο πλέον νιώθουν την «καυτή ανάσα» των ανταγωνιστών τους, καθώς τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ έχουν έναν βαθμό λιγότερο και ο τέταρτος ΠΑΟΚ, δύο.Τα γκολ του θριάμβου της ομάδας του Άκη Μάντζιου σημειώθηκαν από τον Μορόν στο 43' μετά από αδιανόητη γκάφα του Μπρινιόλι και του Μενέντες σε φάση διαρκείας στο 72'.

Πιο απειλητικός ο Παναθηναϊκός αλλά προβάδισμα του Άρη με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται την γκάφα του Μπρινιόλι

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αρκετά αναγνωριστικό με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι και να πιέζουν δίχως όμως να καταγράφεται κάποια φάση από τις δύο πλευρές.

Χρειάστηκε το ρολόι να δείξει το 21ο λεπτό για να δημιουργηθεί η πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης και ο Βέρμπιτς συνεργάστηκαν άψογα και ο Έλληνας στράικερ μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, με τον Ισπανό όμως να αποκρούει και να κρατάει το 0-0.

Η πρώτη σπουδαία στιγμή για τους «κίτρινους» ήρθε στο 28'. Ο Κώτσιρας έκανε «φτηνή» γκάφα και ο Παναγίδης έκλεψε και μπήκε από αριστερά στην περιοχή, όμως το συρτό και δυνατό σουτ που δοκίμασε, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι.

Στο 32' το «τριφύλλι» απείλησε σε δύο περιπτώσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Ιωαννίδης αρχικά έφυγε στην κόντρα και δοκίμασε να σκοράρει από πολύ πλάγια θέση με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Αράο πήρε την κεφαλιά, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να έχει καλή τοποθέτηση και να μπλοκάρει εύκολα.

Πλέον πάντως και οι γηπεδούχοι έβρισκαν κενούς χώρους και στο 33' ο Σουλεϊμάνοφ βρήκε ωραία από δεξιά, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο κι αρκετά άστοχο.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρης πήρε το προβάδισμα. Ο Μπρινιόλι έκανε αδιανόητο λάθος καθυστερώντας να απομακρύνει, ο Μορόν του έκλεψε την μπάλα και σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μπερνάρ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ωραία συνεργασία όμως σούταρε άστοχα και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Μενέντες «καθάρισε» το ματς για την ομάδα του Μάντζιου

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί να πιέσει και να έχει μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Γεντβάι στο 52', μετά από κόρνερ του Μπερνάρ, όμως ο Κουέστα ήταν ξανά σωστά τοποθετημένος κι απέκρουσε εύκολα.

Στο 61' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με το αριστερό σουτ του Τσέριν έξω από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ.

Ούτε η κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 65' ανησύχησε πραγματικά τον Κουέστα ο οποίος έμοιαζε να βρίσκεται σε εξαιρετική βραδιά.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 72'. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μορόν βρέθηκε σε θέση βολής, ο Μπρινιόλι τον νίκησε, αλλά ο Μενέντες πήρε το «ριμπάουντ» και εκτέλεσε σωστά για το 2-0.

Οι «πράσινοι» έψαχναν ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο, όμως το τελείωμα του Ιωαννίδη και στο 86' δεν ήταν δυνατό και ο Κουέστα μάζεψε ξανά.

Δύο λεπτά μετά ο Γεντβάι αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο το σουτ του Κροάτη σέντερ μπακ δεν θα μπορούσε να νικήσει τον Κουέστα.

Αμέσως μετά ο Μορόν είχε μεγάλη ευκαιρία στην κόντρα, αλλά νικήθηκε από τον Μπρινιόλι και δεν έγινε το 3-0.

Και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βαγιαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σημάδεψε τον απροσπέλαστο Κουέστα ο οποίος ήταν ανίκητος.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κορέια από την Πορτογαλία που βρήκε θριαμβευτές τους Θεσσαλονικείς με 2-0.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (94' Πάρντο), Βερστράτε, Ζουλ (69' Τζούρασεκ), Παναγίδης (64' Μενέντες), Σουλεϊμάνοφ (93' Κάρλσον), Μορόν (94' Σαμόρα)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74' Βαγιαννίδης), Σένκεφελεντ, Γεντβάι (92' Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74' Σπόραρ), Βέρμπιτς (61' Τζούρισιτς), Ιωαννίδης

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες