18

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: «Χόρεψε» στη βροχή ο «Δικέφαλος του Βορρά»

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: «Χόρεψε» στη βροχή ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/11/2023 21:24
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-0 του Πανσερραϊκού στην Τούμπα για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League σε ένα παιχνίδι όπου ήταν σαφώς ανώτερος και έφτασε σε μία δικαιότατη νίκη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε ένα βροχερό σκηνικό είχε διάθεση, καλές συνεργασίες και είδε τους Οζντόεφ (21'), Μουργκ (28', 71'), Ντεσπόντοφ (74') και Ράφα Σοάρες (80') να πετυχαίνουν τα γκολ της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες ενώ αυτοί του Πάμπλο Γκαρσία, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην Τούμπα δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση έχοντας βέβαια ένα δοκάρι στο 39'.Ο ΠΑΟΚ με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην 3η θέση με 26 βαθμούς, είναι στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό αλλά έχει και ένα παιχνίδι παραπάνω. Από την άλλη ο Πανσερραϊκός γνώρισε την πιο βαριά φετινή του ήττα αλλά παρέμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 13 πόντους.

Εύκολο προβάδισμα σε δύσκολες συνθήκες

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία από την αρχή της αναμέτρησης και απείλησε αρχικά με ένα σουτ του Τάισον στο 5' το οποίο όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Χοβάν. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε ένα σουτ με τον Πηλέα αλλά στο 9' οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» την μπάλα αλλά ο Μπράντον προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να τη βρει όπως ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.

O «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τον πλήρη έλεγχο και στο 21' άνοιξε το σκορ. Ο Τάισον πήρε την μπάλα στα αριστερά της επίθεσης, βρήκε με πολύ ωραία σέντρα τον Οζντόεφ στην καρδιά της περιοχής και αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Χοβάν για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απαντήσουν άμεσα και είχαν μία καλή στιγμή με τον Δεληγιαννίδη στο 24' με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται όμως και στο 28' ο Τάισον βρήκε αυτή τη φορά τον Μουργκ και ο Αυστριακός με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το σκορ επέτρεπε στους παίκτες του Λουτσέσκου να παίζουν με ακόμα μεγαλύτερη άνεση, στο 32' ο Ντεσπόντοφ δεν ήταν εύστοχος μέσα από την περιοχή και επτά λεπτά μετά τα «λιοντάρια» έχασαν τεράστια ευκαιρία για να μειώσουν.

Ο Πηλέας βρέθηκε μπροστά στα αριστερά σε αντεπίθεση, «έσπασε» την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά ο Δεληγιαννίδης με τον Κοτάρσκι εκτός θέσης σημάδεψε το δοκάρι.

«Ζωντάνεψαν» το παιχνίδι οι αλλαγές

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή αλλά να μην ανεβάζει και πολύ ρυθμό. Άφησε λίγο παραπάνω χώρο στον αντίπαλο του αλλά στο 52' έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Μπράντον να μπαίνει στην περιοχή αλλά να βλέπει τον Χοβάν να τον σταματάει σε δύο περιπτώσεις.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επιθετική διάθεση και άλλαξε ταχύτητα μετά την είσοδο του Κωνσταντέλια. Ο Έλληνας άσος ήταν αυτός που στο 71' με υπέροχη ντρίπλα ξεμαρκαρίστηκε και έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Ντεσπόντοφ που γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μουργκ από κοντά έκανε το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε να βγαίνει μπροστά και στο 78' βρήκε και τέρμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος έδωσε πορεία προς την εστία, ο Ντανκερλουί βρήκε ελάχιστα την μπάλα, με τον Χοβάν να μην έχει καλεί αντίδραση και να δέχεται το γκολ.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια στον ΠΑΟΚ και στο 80΄ο Τζίμας έκανε μία τρομερή προσωπική ενέργεια, είδε τον Χοβάν να του αρνείται το γκολ αλλά στην επαναφορά ο Ράφα Σοάρες με δυνατό σουτ έκανε το 5-0.

Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν και άλλο τέρμα, με το τελικό σκορ όμως να μην αλλάζει ως το τέλος.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (77' Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Τροστ-Εκόνγκ, Οζντόεφ (68' Μεϊτέ), Σβαμπ, Μουργκ (77' Τζίμας), Τάισον (69' Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (68' Σαμάτα)

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης (22' Δεληγιαννίδης), Ντανκερλούι, Πηλέας, Πεταυράκης, Μούργος (75' Μασκανάκης) Μορέιρα, Στάικος (63' Μασαρίποφ), Τόμας (46' Θυμιάνης), Άλεξιτς (Μπαΐροβιτς 63').

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες