15

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-1: Επέστρεψαν «σπίτι» τους με παλικαρίσια ανατροπή και νίκη τα «λιοντάρια»

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-1: Επέστρεψαν «σπίτι» τους με παλικαρίσια ανατροπή και νίκη τα «λιοντάρια»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
6/11/2023 20:00
Ο Πανσερραϊκός πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 2-1 στο ματς που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Τα «λιοντάρια» στην επιστροφή τους στη φυσική τους έδρα βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 16' από τέρμα του Ριέρα, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 24' με τον Χατζηστραβό. Αν και δέχτηκαν αρκετή πίεση, με τον ΟΦΗ να είναι πολύ καλύτερος ανά διαστήματα, οι Σερραίοι είχαν τον γκολκίπερ τους, Χόβαν, σε εξαιρετική ημέρα και στο φινάλε κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή με πέναλτι του Μούργου (88').Με αυτό το τρίποντο ο Πανσερραϊκός ανέβηκε στους 12 βαθμούς και την 8η θέση, κάνοντας «ζημιά» στον ΟΦΗ, που έμεινε στους 13 χάνοντας την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις ήττες του Άρη και της Λαμίας και να πλασαριστεί στην εξάδα, αφού παρέμεινε στην 7η θέση.

Από... μισό ημίχρονο κυριαρχίας κι από ένα γκολ

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο ΟΦΗ ήταν που πήρε την πρωτοβουλία απειλώντας αρχικά στο 7' με σουτ του Τοράλ από καλή θέση, και ύστερα από συνεργασία των Μεγιάδο και Ντίκο, αλλά ο Αυλωνίτης έβαλε την κόντρα απομακρύνοντας σωτήρια τη μπάλα.

Στο 16' πάντως η κινητικότητα των Κρητικών επιβραβεύτηκε με τον Τοράλ να κάνει πανέμορφη κάθετη πάσα στον Ριέρα, που απέφυγε διαδοχικά τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά και τον επερχόμενο Χόβαν και πλάσαρε στην κενή εστία ανοίγοντας το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα τρία λεπτά αργότερα, αλλά ο Χόβαν απέκρουσε με υπερένταση τα διαδοχικά σουτ των Μαρινάκη και Τοράλ.

Με το πρώτο εικοσάλεπτο ουσιαστικά να ανήκει εξ ολοκλήρου στην ομάδα του Νταμπράουσκας, η ισοφάριση στο 24' ήρθε εντελώς κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Αφού στην πρώτη ολοκληρωμένη τους τελική προσπάθεια, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ, με πανέμορφο πλασέ του Χατζηστραβού από τα όρια της περιοχής, που έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μπάουμαν.

Το μομέντουμ έτσι άλλαξε απότομα πλευρά με τον κόσμο να μπαίξει στην εξίσωση, «σπρώχνοντας» τον Πανσερραϊκό στην επίθεση. Ο Άλεκσιτς με ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ στο 34', ανάγκασε σε επέμβαση τον Μπάουμαν, ενώ στο 35' μετά από κόρνερ, ο Στάικος έπιασε αμαρκάριστος την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απομάκρυνε ξανά.

Αυτή ήταν και η τελευταία άξια αναφοράς φάση στο πρώτο μέρος, αφού έως το φινάλε ο ρυθμός έπεσε και οι ομάδες οδηγήθηκαν τελικά ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο Χόβαν σταμάτησε τους Κρητικούς, ο Μούργος είπε την τελευταία λέξη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ πήρε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα και στο 55’ είχε άλλη μία καλή στιγμή, όταν απ’ τη σέντρα του Τοράρινσον από τα αριστερά, ο Ντίκο έστρωσε την μπάλα στον Ριέρα, όμως το τελείωμά του πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία πάντως απόι πλευράς φιλοξενούμενων χάθηκε στο 58’ όταν ο Γκαγέγκος όταν από τρομερή ατομική ενέργεια του Ριέρα από τα δεξιά, έκανε κάκιστο τελείωμα με προβολή απ’ το ύψος της μικρής περιοχής.

Το ματς είχε αποκτήσει «τρελό» ρυθμό και στο 62’ ο Χοβάν απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε, ενώ στο 65’ ο Πανσερραϊκός εμφανίστηκε για πρώτη φορά επιθετικά στο δεύτερο μέρος με τον Τομάς να χάνει σπουδαία ευκαιρία πλασάροντας πάνω απ’ τα δοκάρια, από πολύ ευνοϊκή θέση εντός περιοχής. Στο 67’ ο Ντίκο πλάσαρε πολύ άστοχα σε πλάγιο τετ-α-τετ και έπειτα από αυτό το γεγονός ο ρυθμός άρχισε να πέφτει.

Στο 84' όμως, σε μία φάση που δεν... μύριζε γκολ, Ο Άλεκσιτς «τσίμπησε» την μπάλα με το κεφάλι προ του Καρώ ο οποίος έπεσε πάνω του μέσα στην περιοχή. Ο Παπαπέτρου έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά το VAR κάλεσε τον Έλληνα ρέφερι για να δει ξανά τη φάση και τελικά καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Μούργος ανέλαβε την εκτέλεση στο 88’, έστειλε απ’ την άλλη γωνία τον Μπάουμαν κι έκανε το 2-1 για τα «λιοντάρια», χαρίζοντας στην ομάδα του μία υπερπολύτιμη νίκη, αφού στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων οι απογοητευμένοι Κρητικοί δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι (90’ Δεληγιαννίδης), Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πηλέας (77’ Πεταυράκης), Χατζηστραβός, Μορέιρα, Στάικος, Τομάς (70’ Μούργος), Μασαρίποφ (77’ Γούλερι), Άλεκσιτς (89’ Κολομπίνο).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Tοράρινσον, Βούρος, Καρώ (90’ Μοσκέρα), Πασαλίδης, Μεγιάδο (90’ Γκλάζερ), Γκαγέγκος, Ριέρα (90’ Νέιρα), Τοράλ (48’ Λουίζ Φελίπε), Ντίκο.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες