1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: «Διπλό» στην Κρήτη με... διπλό Ποντένσε (video)

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: «Διπλό» στην Κρήτη με... διπλό Ποντένσε (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
30/10/2023 23:31
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, αποδίδοντας παράλληλα πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρά το ροτέισιον στο οποίος προχώρησε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο γκολ του Ποντένσε (10', 54') και τους Γιόβετιτς, Μασούρα, Καμαρά και Πορόζο να ξεχωρίζουν, έφυγαν με το τρίποντο, από την «αλώβητη» μέχρι σήμερα έδρα του ΟΦΗ και έτσι μείωσαν στον έναν πόντο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, περιμένοντας πάντα και τη δικαστική απόφαση για την έφεση που έχουν καταθέσει αναφορικά με τη τιμωρία τους και το ντέρμπι που έχει κατακυρωθεί με 0-3 στους «πράσινους».Στον αντίποδα ο ΟΦΗ δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που «λύγισε» ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη στο Ηράκλειο, αφού «εγκλωβίστηκε» στον ρυθμό των Πειραιωτών, και το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ βαρύτερο για αυτόν. Οι Κρητικοί παρέμειναν έτσι στους 13 βαθμούς, υποχωρώντας στην 7η θέση και το -1 πλέον από τον 6ο Άρη.

Γρήγορο γκολ και κυριαρχικό ποδόσφαιρο από τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε τον «μαέστρο» του, Κώστα Φορτούνη, αλλά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε πολύ άνετος επιθετικά, με τους ξεκούραστους Γιόβετιτς, Σολμπάκεν, Μασούρα να είναι πολύ κινητικοί στην επίθεση και τους Ποντένσε και Καμαρά να δίνουν τον ρυθμό.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε σε θέση άμυνας γρήγορα, με τους «ερυθρόλευκους» να κυκλοφορούν με άνεση τη μπάλα και στο 10', σε μία φάση που ξεκίνησε από πανέξυπνη πάσα του Καμαρά στον Κίνι, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν, το σκορ, αφού ο Πορτογάλος «έσπασε» για τον Μασούρα, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σημάδεψε στο δεύτερο δοκάρι τον Ποντένσε που με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Το γρήγορο γκολ έδιωξε το όποιο άγχος από τους παίκτες του Μαρτίνεθ, που επιχειρούσαν διάφορους συνδυασμούς στη συνέχεια, με τους Σολμπάκεν και Γιόβετιτς να «σπαταλούν» καλές προϋποθέσεις, ενώ στο 24' ο Καμαρά με άψογη πάσα 30 μέτρων βρήκε τον Γιόβετιτς στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο τελευταίος προσπάθησε να κάνει κοντρόλ με το στήθος και ο Μπάουμαν βγήκε και μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι, που στο 26' έχασαν τον Μπάκιτς με αναγκαστική αλλαγή και τον Φελίπε να περνάει στη θέση του, έδειχναν... πελαγωμένοι καθώς αδυνατούσαν να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη μπάλα. Στο 26' ο Πασαλίδης πρόλαβε και έβαλε προβολή κοντράροντας τη μπάλα σε δυνατό σουτ του Γιόβετιτς, μετά από αντεπίθεση, ενώ στο 29' ο Μαυροβούνιος επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ ύστερα από κάθετη πάσα του Έσε αλλά αστόχησε.



Άλλος ένας «μαγικός» συνδυασμός μεταξύ Γιόβετιtς και Ποντένσε στο 34', έφερε τον Πορτογάλο σε θέση βολής εντός περιοχής, αλλά ο Πορτογάλος προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Μασούρα σε κενή εστία και ο Καρώ, που επίσης διαμαρτυρόταν για ενοχλήσεις, πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα.



Με το ρολόι να δείχνει το 45ο λεπτό, ο Μασούρας με πείσμα κέρδισε κόντρα στα όρια της περιοχής αλλά επέλεξε να σουτάρει, αντί να πασάρει προς τους Γίοβετιτς και Σολμπάκεν στο δεύτερο δοκάρι, κι έτσι η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται βρίσκοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ και τον ΟΦΗ αποδιοργανωμένο και χωρίς καν τελική προσπάθεια.



«Χτύπησε» ξανά ο Ποντένσε και έκανε τυπική διαδικασία το ματς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, αφού ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση με στόχο ένα δεύτερο τέρμα που θα «καθάριζε» το ματς. Στο 46' και το 48', η άμυνα των Κρητικών σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Μασούρα, αλλά στο 54' μετά από πίεση ψηλά, ο Γιόβετιτς «έκλεψε» τη μπάλα από τον Βούρο μέσα στην περιοχή και την έστρωσε στην κενή εστία για τον επερχόμενο Ποντένσε που πλάσαρε χωρίς πρόβλημα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.



Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να απειλούν, δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες με τον Μασούρα να κάνει το διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή στο 60', αλλά τη μπάλ να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, τον Γιόβετιτς και τον Γιόβετις στο 64' να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Μπάουμα επιχειρώντας απευθείας εκτέλεση φάουλ.



Η μοναδική «απάντηση» του ΟΦΗ, αφού μέχρι τότε όποτε πλησίαζε στην περιοχή, οι επιθετικοί του έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Πορόζο, ήταν το δυνατό σουτ του Τοράλ στο 72’ που έφυγε λίγο άουτ και από εκεί κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ, αφού αμφότερες ομάδες συμβιβάστηκαν με το αποτέλεσμα και το σκορ και τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε.



ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46’ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79’ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (67’ Τοράλ), Μπάκιτς (25’ λ.τρ. Λουίζ Φελίπε), Ντίκο (67’ Ριέρα).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Μαντί Καμαρά (83’ Σκάρπα), Ποντένσε (83’ Καρβάλιο), Σολμπάκεν (65’ Μπιέλ), Μασούρας (76’ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65’ Ελ Κααμπί).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες