4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 3-2: Επιβίωσε στο... θρίλερ κι έκανε σεφτέ με ήρωα τον Βέργο

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 3-2: Επιβίωσε στο... θρίλερ κι έκανε σεφτέ με ήρωα τον Βέργο

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/10/2023 22:03
Ο Ατρόμητος νίκησε 3-2 τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι, σε συναρπαστικό αγώνα για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League και χαμογέλασε για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομπάιγ και ήρωα τον Βέργο.

Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο 49' και στο 73' και το πήρε προσωπικά ανατρέποντας την κατάσταση, μετά το γκολ που είχε βάλει μπροστά τους Αγρινιώτες στο 21' από τον Φρεντ Ντουάρτε. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν ξανά με τον Λιάβα στο 82', όμως ο Βέργος στο 91' πέτυχε το τέρμα της νίκης, αν και χρειάστηκαν οκτώ λεπτά για να μετρήσει το γκολ του, καθώς αρχικά υποδειχθεί οφσάιντ που όμως δεν ίσχυσε μετά από χρήση VAR.Ο Σάσα Ίλιτς στο ντεμπούτο του στην άκρη του πάγκου της ομάδας του Περιστερίου κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην παρθενική της νίκη στη σεζόν. Πλέον ανέβηκε στους 6 βαθμούς και βρίσκεται παρέα με τον Παναιτωλικό στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας προσπεράσει τόσο τον ΠΑΣ Γιάννινα όσο και τον Βόλο.

Τρεις φορές απείλησε ο Ντουάρτε πριν δώσει προβάδισμα στον καλύτερο Παναιτωλικό

Μόλις 33 δευτερόλεπτα χρειάστηκε να περάσουν από τη σέντρα προκειμένου να καταγραφεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Φρεντ Ντουάρτε εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Ασεβέδο, πήρε την πάσα από τον Ζοάο Πέδρο και πέρασε τον Τσιντώτα πλασάροντας σε κενή εστία, ωστόσο η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και ο Ντε Μποκ απομάκρυνε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή του τέρματος.

Οι γηπεδούχοι ήταν δραστήριοι επιθετικά και στο 4' είχαν τη δική τους σημαντική στιγμή προκειμένου να πάρουν το προβάδισμα. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε ωραία κίνηση και συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το τέρμα του Καπίνο.

Το ματς ήταν αρκετά «ανοιχτό» και στο 13' ο Χουάνπι βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Φρεντ Ντουάρτε, με την προσπάθεια του τελευταίου πάντως να μην είναι καθόλου καλή και να περνάει αρκετά άουτ.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου και πιο συγκεκριμένα στο 21' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τορεχόν μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σέντραρε, με τον Ντουάρτε στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και τον διαιτητή Παπαδόπουλο να ακυρώνει το γκολ για χέρι.

Από το ριπλέι πάντως ήταν εμφανές ότι ο Πορτογάλος είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το σώμα και όχι με κάποια παράβαση και δεν υπήρχε κανένας λόγος να σφυρίξει ο ρέφερι. Τελικά μετά από χρήση VAR το γκολ μέτρησε κανονικά για το 0-1.

Η απογοήτευση του Σάσα Ίλιτς για την εικόνα του Ατρόμητου ήταν εμφανής, καθώς η ομάδα του παρουσιαζόταν αδύναμη να φτιάξει φάσεις. Στο 32' πάντως ο Αντζιέλσκι κέρδισε φάουλ σε καλή θέση και ο Έντερ το εκτέλεσε απευθείας περνώντας την μπάλα πάνω από το τείχος αλλά αστοχώντας.

Στο 43' ο Ατρόμητος έχασε μία πολύ μεγάλη και κλασική ευκαιρία. Ο Καμαρά με πανέμορφη κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Γιουμπιτάνα, όμως ο τελευταίος αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, καθώς νίκησε τον Καπίνο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε έως το φινάλε του ημιχρόνου και το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Γκολάρα Ρομπάιγ για ισοφάριση και δεύτερο τέρμα του Γάλλου για την ολική ανατροπή

Ο Ατρόμητος μπήκε φουριόζος στην επανάληψη και χρειάστηκε να περάσουν μόλις τέσσερα λεπτά για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ρομπάιγ εκμεταλλεύτηκε μία κακή συνεννόηση των αμυντικών των φιλοξενούμενων και με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Καπίνο κι έφερε το ματς στα ίσα (1-1), βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες.

Το μομέντουμ ήταν πια στην πλευρά των γηπεδούχων οι οποίοι πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και είχαν πιστέψει ότι ήταν σε θέση να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Στο 58' ο Ντε Μποκ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κούντε στην κίνηση σούταρε απελπιστικά άστοχα από πολύ καλή θέση.

Χρειάστηκε το ρολόι να δείξει το 72ο λεπτό προκειμένου να υπάρξει κάποια σπουδαία φάση και ήταν ξανά για το σύνολο του κόουτς Ίλιτς. Μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Ρομπάιγ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ενώ εξουδετέρωσε τον Καπίνο, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Ατρόμητος κατόρθωσε να φτάσει στην ανατροπή με τον Ρομπάιγ να εκμεταλλεύεται την αδυναμία της άμυνας των Αγρινιωτών να απομακρύνουν σε φάση διαρκείας και μετά από τραγική γκάφα του του Μπρούνο Ντουάρτε ο οποίος αντί να διώξει, κατάφερε να στρώσει την μπάλα στον έμπειρο εξτρέμ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα για το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Ο Παναιτωλικός τα είχε εντελώς χαμένα και στο 75' ο Ρομπάιγ «άγγιξε» ένα τρίτο προσωπικό γκολ αλλά και για την ομάδα του, με τον Καπίνο να τον σταματάει σε τετ α τετ.

Υπέροχο τέρμα του Λιάβα και... 2-2, όμως ο Βέργος είπε την τελευταία λέξη

Κόντρα στη ροή του ματς οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 82' ο Βοΐλης κοντρόλαρε κι έδωσε στον Λιάβα, με τον μπακ-χαφ του «Τίτορμου» να κάνει το κοντρόλ, να μπαίνει στην περιοχή και να νικάει τον Τσιντώτα για το 2-2.

Όλα κρέμονταν πλέον από μία κλωστή και στο 91' ο Ατρόμητος φάνηκε ότι πήρε το ματς, με τον Βέργο να σκοράρει από τη μικρή περιοχή και τον βοηθό διαιτητή να καταλογίζει οφσάιντ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιληφθεί το VAR για να αποφασιστεί αν τελικά ήταν ακάλυπτος ο Έλληνας φορ.

Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ λεπτά προκειμένου από το VAR να ειδοποιήσουν τον ρέφερι Παπαδόπουλο ότι το γκολ ήταν κανονικό κι έπρεπε να μετρήσει για το 3-2.

Στο 101' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πέρες και δεν έμελλε να αλλάξει το παραμικρό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που βρήκε τον Ατρόμητο να θριαμβεύει.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντρα, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ, Έντερ (102' Τσακμάκης), Κούντε (63' Έρλινγκμαρκ), Γιουμπιτάνα (46' Βαλέντσια), Καμαρά, Ρομπάιγ (83' Φριτζόνσον), Αντζιέλσκι (63' Βέργος)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (83' Ντίας), Χουάνπι (88' Ξενιτίδης), Τορεχόν, Φρ. Ντουάρτε (66' Βοΐλης), Πέδρο

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες