1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-3: Πέρασε από την Τρίπολη με ηγέτη Τσούμπερ

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-3: Πέρασε από την Τρίπολη με ηγέτη Τσούμπερ

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/10/2023 18:02
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ελίασον ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ. Με δέκα παίκτες από το 52' οι Αρκάδες που είχαν και δοκάρι.

Ο Αστέρας ήταν μεν καλύτερος στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που είχε καθώς είτε το δοκάρι είτε ο Στάνκοβιτς δεν του επέτρεψαν να σκοράρει. Από την άλλη η ΑΕΚ σε μία από τις λίγες αξιόλογες της ευκαιρίες βρήκε το γκολ με τον Ελίασον στο 45+4' και πήγε με το υπέρ της σκορ στα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν δυνατά στο δεύτερο μέρος και να ψάξουν την ισοφάριση αλλά είδαν τον Καστάνιο στο 52' να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους ίδιους. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, βρήκε και δεύτερο γκολ στο 77' με τον Μοχαμάντι και «κλείδωσε» τη νίκη της. Στο 86' μάλιστα ο Τσούμπερ που ήταν από τους κορυφαίους του παιχνιδιού διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση έφτασε τους 17 βαθμούς, πέρασε στη 2η θέση και πλέον στρέφει την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ την Πέμπτη για το Europa League. Από την άλλη ο Αστέρας παρέμεινε στους 8 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Τις ευκαιρίες ο Αστέρας, το γκολ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλησε να πάρει την μπάλα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Αστέρα όμως να έχει την πρώτη τελική στο 5' με ένα άστοχο σουτ του Καλστά και την Ένωση να απαντάει δύο λεπτά μετά με τον Τσούμπερ αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιτεθούν και να πιέσουν ψηλά και είχαν μία δεύτερη υποψία ευκαιρίας στο 13' αλλά η κεφαλιά του Χατζισαφί δεν βρήκε στόχο ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζουγκάνοβιτς έπειτα από κόρνερ για τον Αστέρα.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού όμως άνηκε στους γηπεδούχους όταν στο έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Καλτσάς μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση όταν έφυγε πάλι στην πλάτη του Χατζισαφί αλλά και πάλι από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ. Ο Αστέρας ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος, εκμεταλλευόταν τα λάθη της ΑΕΚ και στο 31' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Ρεγκίς που βρέθηκε σε τετ α τετ.

Η ΑΕΚ δεν έδειχνε συγκεντρωμένη στο γήπεδο, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις. Ένα σουτ του Τσούμπερ στο 37' δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον Παπαδόπουλο.

Στην τελευταία φάση όμως του πρώτου μέρους οι παίκτες του Αλμέιδα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Τσούμπερ βγήκε ωραία από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα, με τον Ελίασον να προλαβαίνει την άμυνα του Αστέρα και από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η κόκκινη έκανε μεγαλύτερο φαβορί την ΑΕΚ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Καστάνιο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσούμπερ και η ΑΕΚ απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τη νίκη.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ένωση είχε την υπεροχή και την κατοχή στο παιχνίδι, ο Γιόνσον απείλησε με ένα σουτ στο 66' που έφυγε λίγο άουτ και η διάθεση για δεύτερο γκολ ήταν εμφανής από την ΑΕΚ.

Ο Αστέρας δυσκολευόταν να απειλήσει με δέκα παίκτες, οι φιλοξενούμενοι με υπομονή προσπαθούσαν να βρουν χώρους προς την εστία του Παπαδόπουλο και στο 77' μέσω στατικής φάσης το κατάφεραν. Ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μοχαμάντι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι πλέον είχε ουσιαστικά κριθεί, η ΑΕΚ συνέχισε να βρίσκεται μπροστά και να φτιάχνει ευκαιρίες και τελικά βρήκε το τρίτο τέρμα στο 86' με ένα ωραίο πλασέ του Τσούμπερ. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Αλμέιδα κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα έως το τελικό σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (73' Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46' Αλάγκπα), Ρεγκίς, Καλτσάς (55' Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (74' Ζουγκλής), Μιριτέλο (82' Μάντζης)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72' Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (65' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72' Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος (65' Ζίνι), Αραούχο (46' Πινέδα)

Ο Αναγνωστόπουλος κράτησε όρθια την Κηφισιά!


Η Κηφισιά και ο ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη Λαμία σε ένα παιχνίδι όπου οι Κρητικοί αγωνιζόντουσαν με παίκτη παραπάνω από το 36' και έχασαν πέναλτι στο τέλος, με τον Αναγνωστόπουλο να αποδεικνύεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.

Ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς κράτησε όρθια την ομάδα του αποκρούοντας το πέναλτι του Φελίπε, με τον ΟΦΗ να δυσκολεύεται για άλλο ένα παιχνίδι εκτός έδρας όπου παραμένει χωρίς νίκη .

Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στην επανάληψη καθώς οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία κυρίως για τη φάση της κόκκινης, έκλεισαν καλά τους χώρους και πήραν έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο ΟΦΗ έφτασε τους 13 πόντους και παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας, την ώρα που η Κηφισιά ανέβηκε στους επτά και στη 10η θέση.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες