4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-0: Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση με την άμυνα να... εκτελεί (video)

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-0: Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση με την άμυνα να... εκτελεί (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
8/10/2023 21:32
Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-0 του Παναιτωλικού στην OPAP Arena στο εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας της Stoiximan Super League.

Με τους αμυντικούς της σε ρόλο... εκτελεστών, αφού δύο τέρματα πέτυχαν οι Βίντα (34') και Ρότα (36') για την Ένωση που «λύγισε» τη μαζική άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος πάλεψε αλλά δεν μπορούσε να πετύχει περισσότερα στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του. Ο Μoυκουντί στο 89' έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα και η Ένωση επέστρεψε έτσι στις νίκες, μετά την εκτός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ, και ανέβηκε στους 14 βαθμούς, πιάνοντας τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της βαθμολογίας και μειώνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός παρέμεινε χωρίς νίκης μετά από 7 ματς στο πρωτάθλημα και με 3 βαθμούς βρίσκεται στη 13η και προτελευταία θέση.

«Καθάρισαν» σε ένα δίλεπτο οι «κιτρινόμαυροι»

Από το πρώτο λεπτό στο ματς η ΑΕΚ ξεκίνησε να πιέζει πολύ ψηλά κλείνοντας τον Παναιτωλικό στο 1/3 του γηπέδου. Στο 9' ήρθε και η πρώτη τελική προσπάθεια, με τον Αραούχο να εκτελεί εκτός ισορροπίες ύστερα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Μάνταλου, αλλά να αστοχεί, ενώ στο 11' ο Έλληνας μέσος αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο 14' ο Μάνταλος ξανά, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ελίασον, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης στο ματς.



Οι γηπεδούχοι είχαν «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή των Αγρινιωτών, που αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους και αμύνοντας συνεχώς, κλείνοντας πάντως καλά τους διαδρόμους, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» επιχειρούσαν με διάφορους τρόπους να απειλήσουν.

Μετά το 25' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν μερικά μέτρα το γήπεδο, δημιουργώντας μάλιστα καλή προϋπόθεση με τον Ζοάο Πέδρο νε φεύγει σε αντεπίθεση στο 28' και να πασάρει στον Σενγκέλια, που πάτησε περιοχή, αλλά ο Κάλενς τον ανέκοψε προλαβαίνοντας τα χειρότερα.

Η Ένωση πάντως συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στο 33' έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν Ρότα, Μάνταλος και Πισάρο συνεργάστηκαν εξαιρετικά, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Αραούχο, από το ύψος του πέναλτι.

Πάνω όμως που το άγχος άρχιζε να κάνει την εμφάνισή του στους παίκτες του Αλμέιδα, ήρθε ο Βίντα να δώσει ξανά -όπως και με τον Άγιαξ- τη λύση στο 34', αφού ύστερα από κόρνερ του Ελίασον σηκώθηκε ψηλότερα απ'όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.



Πριν καν μάλιστα καταλάβουν τι συνέβη οι παίκτες του Παναιτωλικού, ο Ελίασον συνεργάστηκε εκ νέου με τον Πισάρο και μπήκε στην περιοχή από αριστερά κάνοντας το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Ρότα μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.



Έχοντας βάλει πλέον γερές βάσεις νίκης η ΑΕκ χαλάρωσε στα επόμενα λεπτά, με τον Παναιτωλικό να χάνει τεράστια ευκαιρία να μειώσειο στο 41'. Ύστερα από κακή εκτίμηση του Χατζισαφί ο Σενγκέλια έκλεψε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ελίχθηκε σουτάροντας, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει και τον επερχόμενο Ζοάο Πέδρο που πήρε το «ριμπάουντ» να αστοχεί σε σουτ στην κίνηση. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα απείλησε ξανά στο 43', αλλά η εντυπωσιακή εναέρια ενέργειά του εντός περιοχής, βρήκε έτοιμο τον Στάνκοβιτς που μπλόκαρε.

Με το πρώτο μέρος να οδεύει στο φινάλε του, η ΑΕΚ πρόλαβε πάντως να χάσει ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Αραούχο αρχικά να αστοχεί σε σχεδόν κενή εστία στο 44', ενώ στο 45'+1' ο ίδιος παίκτης μετά από σλάλομ και σουτ, έστειλε τη μπάλα άουτ.



Στο ρελαντί η Ένωση στην επανάληψη

Στην επανάληψη η ΑΕκ από το ξεκίνημα πήγε σε μία λογική διαχείρισης του προβαδίσματός της, αφού και η κόπωση από τα συνεχόμενα ματς άρχισε να κάνει από νωρίς την εμφάνισή της. Στο 51' πάντως ο Αραούχο, που έψαχνε το γκολ, προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε το συρτό σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός.

Οι Αγρινιώτες από την πλευρά τους, χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν βγήκαν πιο μπροστά, ανεβάζοντας τις γραμμές τους. Στο 53' μάλιστα ο Γιόνσον σταμάτησε με τάκλιν τον Χατζηθεοδωρίδη που μπήκε στην περιοχή και θα γινόταν επικίνδυνος, αν ο Σουηδός δεν προλάβαινε.



Το ματς κύλησε πολύ ήσυχα πάντως μετά το 60', με τους παίκτες των δύο ομάδων να μοιάζουν να κάνουν... αγγαρεία. Ένας μικροτραυματισμός του Βίντα στο 70' ανησύχησε τους ανθρώπους της Ένωση, με τον Κροάτη πάντως να συνέρχεται και να συνεχίζει λίγο αργότερα.



Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές «φρεσκάροντας» τις ομάδες τους και δοκιμάζοντας πράγματα, με τον Αλμέιδα μάλιστα να τοποθετεί τον Πινέδα σε θέση αριστερού μπακ, περνώντας τον Γκατσίνοβιτς στη θέση του Χατζισαφί.

Για να δούμε πάντως αξιόλογη φάση ξανά στο ματς φτάσαμε στο 80', όταν ο Ντουάρτε έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Στάνκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν έτσι γκολ, αλλά αντιθέτως δέχθηκαν ένα ακόμα, με τον Μουκουντί να σκοράρει με κοντινή προσπάθεια, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 89' και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.





Αυτό καθώς λίγο αργότερα ο Άμραμπατ δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Καπίνο και να μετατρέψει σε θρίαμβο τη νίκη της ομάδας του. Η ΑΕΚ έψαξε ένα ακόμη τέρμα στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων και στο 90'+5' ο Μουκουντί λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά, αλλά η κεφαλιά του, μετά από «γλυκιά» εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού, ενώ όταν τελικά βρήκε δίχτυα με «ριμπάουντ» και σουτ του Μάνταλου ύστερα από νέα κεφαλιά του Ζίνι και απόκρουση του εντυπωσιακή επέμβαση του Καπίνο, αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.





Το ματς έτσι ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να φτάνει σε μία σχετικά εύκολη νίκη, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει το μηδέν για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, μετά από 13 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και ταυτόχρονα να πλησιάζει στην κορυφή.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58' Μουκουντί), Χατζισαφί (78' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (77' Άμραμπατ), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77' Ζίνι), Μάνταλος, Αραούχο (83' Πόνσε).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε (73' Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Ξενιτίδης (57' Φρ. Ντουάρτε), Μπουζούκης (46' Λιάβας), Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μπαλντασάρα), Ζοάο Πέδρο.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες