3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1: Νίκη με άγχος και φουλ του... VAR (video)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1: Νίκη με άγχος και φουλ του... VAR (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/9/2023 23:10
Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπου η Ένωση έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος και παραλίγο να το «πληρώσει». Τρία πέναλτι στο παιχνίδι, ένα ακυρωμένο γκολ και μία κόκκινη για την ΑΕΚ, τεράστια παράπονα για τη διαιτησία από τους Περιστεριώτες.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών και βρήκαν το γκολ με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 31'. Στην επανάληψη ο ρυθμός στο ξεκίνημα ήταν ο ίδιος αλλά η Ένωση δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Όσο περνούσε η ώρα ο Ατρόμητος κέρδιζε μέτρα, βρήκε μάλιστα ένα γκολ με τον Έρλινγκαρκ στο 78' το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 88' ο Ανγκιέλσκι κέρδισε πέναλτι και μαζί την αποβολή του Σιντιμπέ. Ο ίδιος ευστόχησε στην εκτέλεση αλλά στην επόμενη φάση ο Μάνταλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Γκατσίνοβις με χτύπημα αλά Πανένκα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ένωση.

Τα τελευταία λεπτά ήταν... δραματικά με τον Ατρόμητο να «αγγίζει» την ισοφάριση και τον Χατζισαφί να σώζει την ΑΕΚ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -5 από τον Ολυμπιακό έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη ο Ατρόμητος παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κυριαρχία της ΑΕΚ και δίκαιο προβάδισμα

Η ΑΕΚ θέλησε να απειλήσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και στα πρώτα δευτερόλεπτα είχε την πρώτη της τελική με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία και πίεσαν ψηλά τον αντίπαλο τους, με τον Γιόνσον να έχει ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 5' αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα.

Ο Ατρόμητος θέλησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την εστία του Αθανασιάδη την ώρα που η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο επιθετική. Οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν την υπεροχή και από μία στημένη φάση στο 20' ο Κάλενς πήδηξε ψηλότερα απ' όλους αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί κυρίως από στατικές φάσεις και στο 23' ο Μάνταλος εκτέλεσε πάλι το κόρνερ από τα αριστερά, ο Πόνσε αυτή τη φορά κέρδισε τους πάντες στον αέρα αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο.



Στο 29' βέβαια ο Αραούχο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα. Στην επαναφορά ωστόσο ο Μάνταλος διεκδίκησε την μπάλα, με τον Τσακμάκη να τον «γκρεμίζει» μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση, «έστειλε» τον Τσιντώτα από την άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.



Το γκολ αυτό δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να βγει ούτε τώρα μπροστά και την ΑΕΚ να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Στο 37' μάλιστα ο Σιντιμπέ ανέβηκε ωραία από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα όμως ο Πόνσε είχε κακό τελείωμα.

Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε και στην επόμενη φάση της ΑΕΚ, ο Τσιντώτας απέκρουσε όμως το σουτ του με τον Άμραμπατ να παίρνει το ριμπάουντ και να γυρνάει για τον Σιντιμπέ αλλά αυτός έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, συνέχισαν να φτιάχνουν φάσεις και στο 43' ο Αραούχο βρέθηκε στα αριστερά και έκανε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Πριν λήξει το ημίχρονο μάλιστα πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε νέα ευκαιρία, με τον Τσιντώτα όμως να σταματάει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Πόνσε. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους μάλιστα ο Μήτογλου λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ όμως ο Ασεβέδο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Έλληνα αμυντικού.



Φιναλε θρίλερ με τον VAR στο προσκήνιο

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να έχει και πάλι την πρωτοβουλία και νέα ευκαιρία πάλι με τον Πόνσε ο οποίος από πλάγια θέση βέβαια δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Τσιντώτα.

O Ατρόμητος είχε την πρώτη του τελική ευκαιρία στο 60' όταν έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και ο Βαλένσια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα όμως ψηλά άουτ. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε, με την ΑΕΚ να έχει σαφώς την υπεροχή αλλά να μην είναι το ίδιο απειλητική.

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τρόπους να βγουν πιο μπροστά και μάλιστα στο 77' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Έντερ να πιάνει ένα πολύ ωραίο σουτ αλλά τον Στάνκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης όμως ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ με τον Έρλινγκμαρκ αλλά έπειτα από αρκετά λεπτά εξέτασης της φάσης από τον VAR δόθηκε οφσάιντ στον σκόρερ.

Ο Ατρόμητος πήρε όμως ψυχολογία απ' αυτή την εξέλιξη και στην επόμενη φάση ο Ανγκιέλσι έφυγε μόνος του μέσα στην περιοχή με τον Σιντιμπέ να τον ανατρέπει και τον Παπαδόπουλο να δίνει την παράβαση. Ο επόπτης βέβαια σήκωσε τη σημαία, η φάση όμως ελέγχθηκε από τον VAR και πάλι, με τον επιθετικό του Ατρομήτου να είναι εμφανώς καλυμμένος, τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση και να αποβάλει τον Σιντιμπέ.

Ο Ανγκιέλσκι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1 με τους Περιστεριώτες πλέον να έχουν το μομέντουμ. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο Έρλινγκμαρκ ανέτρεψε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, ο Παπαδόπουλος έδωσε σωστά το πέναλτι όμως οι παίκτες του Ατρόμητου διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ζίνι στην αρχή.



Ο VAR για άλλη μία φορά πήρε θέση και επιβεβαίωσε τον Παπαδόπουλο, με τον Γκατσίνοβιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με χτύπημα αλά Πανένκα να «γράφει» το 2-1.



Ο Ατρόμητος πίεσε στα τελευταία λεπτά για να φτάσει στην ισοφάριση και παραλίγο να τα καταφέρει αλλά ο Ανγκιέλσκι είδε τον Χατζισαφί να σταματάει την κεφαλιά του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ (60' Ελίασον), Πισάρο (60' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (60' Τσούμπερ), Πόνσε (60' Ζίνι)

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε (55' Αγκιμπού Καμαρά), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (69' Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (55' Βαλένσια), Κούεν (46' Έντερ), Βέργος (69' Ανγκιέλσκι)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες