11

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Λύτρωση στο 90’ για τα «λιοντάρια»

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Λύτρωση στο 90’ για τα «λιοντάρια»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/9/2023 19:30
Ο Πανσερραϊκός με γκολ του Άλεξιτς στο 90’ κέρδισε με 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στις Σέρρες και πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του, πιάνοντας προσωρινά Παναθηναϊκό και ΟΦΗ στην 3η θέση με 9 βαθμούς! Προηγήθηκαν δις με Πηλέα (9’ πεν.) και Στάικο (32’) τα «λιοντάρια» που είχαν και χαμένο πέναλτι, ισοφάρισαν προσωρινά με Παντελάκη (11’) και Τσαούση (62’) οι Ηπειρώτες που πλήρωσαν τα φθηνά λάθη στα μετόπισθεν.

Σ’ ένα εξαιρετικό παιχνίδι στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα, επεκτείνοντας σε πέντε ματς το αήττητο σερί του.

Οι νεοφώτιστοι πραγματοποίησαν άλλη μία καλή εμφάνιση και προηγήθηκαν δύο φορές με πέναλτι του Πηλέα (9’) και μακρινό σουτ του Στάικου (32’), όμως οι μαχητικοί Γιαννιώτες απάντησαν ισάριθμες με κεφαλιά του Παντελάκη (11’) και σουτ του Τσαούση (62’). Ο Πανσερραϊκός είχε χαμένο πέναλτι με τον Πηλέα στο 70’ για να ανακτήσει το προβάδισμα του, αλλά τα κατάφερε με τη συμπλήρωση 90 λεπτών χάρη σε πλασέ του Άλεξιτς έπειτα από στατική φάση.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έκανε το 2x2 στη φυσική της έδρα και έφτασε τους εννέα βαθμούς μετά από έξι παιχνίδια (2-3-1), ανεβαίνοντας προσωρινά στην 3η θέση μαζί με Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Θανάση Στάικου πλήρωσε ξανά τα φθηνά λάθη άμυνας και γκολκίπερ (το 2-1 που δέχεται ο Κλέιμαν είναι το blooper της σεζόν) και παρά την βελτίωση του στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Ρομέρο, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό, ενώ στο 90+6’ έχασε με αποβολή τον Καραχάλιο. Ήταν η πρώτη της εκτός έδρας ήττα φέτος και έμεινε με 5 βαθμούς μετά από έξι παιχνίδια (1-2-3).

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε τον Πανσερραϊκό με τον Χοβάν κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας απαρτίζονταν από Δεληγιαννίδη, Αυλωνίτη, Μπέργκστρεμ και Πεταυράκη. Στα χαφ ήταν οι Στάικος, Ουεντραόγκο και Χατζηστραβός, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Πηλέας και Μούργος, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Άλεξιτς.

Στον αντίποδα, ο Θανάσης Στάικος, που είχε επιστροφές, κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, και τετράδα της άμυνας του Τσαούση, Σόρια, Εραμούσπε και Παντελάκη. Στη μεσαία γραμμή θέση πήραν οι Καραχάλιος και Τζίνο, με τους Τζίμα, Παμλίδη στα δύο άκρα της επίθεσης ενώ ο Γκάρο έπαιζε κοντά στον Κόντε στην επίθεση.

Προηγήθηκε με το καλημέρα ο Πανσερραϊκός αλλά το χάρηκε μόνο για ένα λεπτό

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και ο Πανσερραϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή. Στο 9’ ο Χατζηστραβός κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Καραχάλιου και ο Πηλέας με εύστοχη εκτέλεση «έγραψε» το 1-0.

Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε το σκορ στα ίσα. Στο 11’ ο Τσαούσης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Παντελάκης με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, ανέκτησαν το προβάδισμα από απίστευτη γκάφα του Κλέιμαν

Ο Πανσερραϊκός δεν πτοήθηκε, πιέζοντας για να ανακτήσει το προβάδισμα του και στο 17’ «άγγιξε» το 2-1 με τον Χατζηστραβό ο οποίος απέφυγε τα μαρκαρίσματα και πλάσαρε από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Επτά λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν μετά από κόρνερ ο Αυλωνίτης έπιασε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν έκανε ασταθή απόκρουση και ο Άλεξις από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Οι Σερραίοι πίεζαν ψηλά βάζοντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία του ΠΑΣ Γιάννινα και στο 32’ κατάφεραν να κάνουν το 2-1 έστω και σε μια ανέλπιστη φάση. Ο Στάικος επιχείρησε μακρινό σουτ από τα 31 μέτρα, η μπάλα κυλούσε χωρίς δύναμη προς την εστία του Κλέιμαν αλλά ο Ισραηλινός γκολκίπερ έκανε λάθος εκτίμηση της πορείας της και δέχτηκε ένα απίθανο γκολ στην κλειστή του γωνία.

Τα «λιοντάρια» είχαν το μομέντουμ και στο 35’ πλησίασαν και σε τρίτο τέρμα με σουτ του Άλεξιτς εντός περιοχής το οποίο κόντραρε σωτήρια η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Τρία λεπτά μετά ο Κλέιμαν αντέδρασε αυτήν τη φορά σωστά σε νέο μακρινό σουτ του Στάικου και το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων έμεινε ως το ημίχρονο.

Ανέβηκε με τον Ροσέρο ο ΠΑΣ και βρήκε νέα ισοφάριση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, αλλά στο 54’ ο Στάικος προχώρησε σε διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, περνώντας τους Μορέιρα και Ροσέρο ανί των Χατζηστραβό και Τζίμα, με τον τελευταίο να αντιμετώπιζε ενοχλήσεις. Οι αλλαγές και κυρίως η είσοδος του Ρομέρο έδωσαν επιθετική πνοή στους Γιαννιώτες, οι οποίοι είχαν κερδίσει μέτρα ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58’ ο Χόβαν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Ροσέρο ενώ στο επόμενο λεπτό ο Εραμούσπε έπιασε κεφαλιά από καλή θέση αλλά δε βρήκε εστία.

Το 2-2 για τον ΠΑΣ ήρθε στο 62’. Μετά από γέμισμα του Ροσέρο, η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Τσαούσης με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Χαμένο πέναλτι ο Πηλέας αλλά τα «λιοντάρια» λυτρώθηκαν στο 90’

Στο 66’ ο Στάικος έκανε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή περνώντας τον Λώλη αντί του Γκάρο. Ένα λεπτό μετά ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μούργου από τον Τζίνο. Ο Πηλέας ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι ο Γκαρσία προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Σοφιανού και Μασκανάκη αντί των Μούργο και Πηλέα. Παράλληλα άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2 με τον Μασκανάκη λίγο πίσω από τον Άλεξιτς στην επίθεση, ενώ ο Σοφιανός που έκανε ντεμπούτο πέρασε στην αριστερή πτέρυγα. Στο 86’ ο Ουρουγουανός έκανε άλλες δύο αλλαγές σε πρόσωπα βάζοντας τους Ντανκερλούι και Θυμιάνη αντί των Δεληγιαννίδη και Ουεντραόγκο. Ο Στάικος από την πλευρά του «φρέσκαρε» πρόσωπα αλλάζοντας φορ (Μπάλαν αντί Κόντε) και αμυντικό χαφ (Λιάσο αντί Τζίνο).

Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν αρκετές στατικές φάσεις στα τελευταία λεπτά και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μία εξ αυτών. Στο 90’ ο Πεταυράκης εκτέλεσε συρτά για τον Άλεξις, η άμυνα του ΠΑΣ πιάστηκε στον ύπνο και ο άσος του Πανσερραϊκό με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής έκανε το 3-2.

Αποβλήθηκε ο Καραχάλιος στο φινάλε

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε όλος μπροστά στην αναζήτηση της ισοφάρισης αλλά τα πάντα τελείωσαν στο 90+5’ με τον Καραχάλιο να χάνει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του και εν συνεχεία να τραβάει τον Σοφιανό, που έβγαινε σε τετ-α-τετ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα κι έτσι ο Πανσερραϊκός έκανε το 2x2 στη φυσική του έδρα, φτάνοντας ήδη τους εννέα βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης (Ντάνκερλουϊ 86'), Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας (Μασκανάκης 71'), Ουεντραόγκο (Θυμιάνης 87'), Στάικος, Μούργος (Σοφιανός 71'), Χατζηστραβός (Μορέιρα 55'), Άλεξιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Γκάρο (Λώλης 66'), Τζίνο (Λιάσος 90'), Παμλίδης, Τζίμας (Ροσέρο 55'), Κόντε (Μπάλαν 88').

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Λύτρωση στο 90’ για τα «λιοντάρια»
Οι πανηγυρισμοί των παικτών με τον κόσμο στο φινάλε

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες