4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Έσπασαν το... ρόδι στο πρώτο ματς στο σπίτι τους οι Σερραίοι

Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Έσπασαν το... ρόδι στο πρώτο ματς στο σπίτι τους οι Σερραίοι

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
23/9/2023 21:56
Ο Πανσερραϊκός νίκησε 2-0 τη Λαμία στο πρώτο ματς που έδωσε φέτος στη φυσική του έδρα και πανηγύρισε έτσι το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Οι Σερραίοι ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, και με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας να ανοίξει το σκορ στο 25', οταν ο Χόβαν αντέδρασε όμως σωστά, κυριάρχησαν και πήραν μία δίκαιοι νίκη. Ο Κοσέλεφ ύψωσε «τείχος» για 65 λεπτά στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά ο εξαιρετικός Άλεκσιτς άνοιξε τον δρόμο της νίκης στο 66', με τον Στάικο στο 70' να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με το οποίο «σφράγισε» την επιτυχία της ομάδας του. Συνεπώς ο Πανσερραϊκό ανέβηκε στους 6 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, ενώ η Λαμία έμεινε στους 5 αντίστοιχα, συμπληρώνοντας τρία ματς χωρίς νίκη.

Με ενθουσιασμό οι γηπεδούχοι, πιο κοντά στο γκολ οι φιλοξενούμενοι

Ορεξάτοι ήταν στο ξεκίνημα οι παίκτες του Πανσερραϊκού, που για πρώτη φορά φέτος έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους στη φυσική τους έδρας, η οποία υπέστη εντυπωσιακό λίφτινγκ. Μόλις στο πρώτο λεπτό εξάλλου ο Άλεκσιτς παραλίγο να επωφεληθεί από κακή συνεννόηση στην άμυνα της Λαμίας, αλλά τελευταία στιγμή ανακόπηκε, ενώ στο 16' ο Δεληγιαννίδης μπήκε στην μεγάλη περιοχή των Φιωτών από δεξιά και έκανε δυνατό συρτό σουτ αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Κοσέλεφ.

Οι Σερραίοι είχαν τον έλεγχο, έχοντας πάρει τη «μάχη» του κέντρου, και πίεζαν για το γκολ, με τον Στάικο να να προσπαθεί στο 24' να αιφνιδιάσει τον Κοσέλεφ αλλά να μην τα καταφέρνει.

Ένα λεπτό αργότερα πάντως σημειώθηκε η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους και αυτή ήταν για τη Λαμία, που έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της επιθετικά, με τον Χόβαν να αποκρούει εντυπωσιακά το βολέ του Καρλίτος, ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή του.

Τα δεδομένα του παιχνιδιού πάντως δεν άλλαξαν, με τους γηπεδούχους να διατηρούν την κατοχή και να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, απειλώντας με σουτ του Μούργου από καλή θέση στο 27', ενώ στο 31' ο Πεταυράκης πριακά δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα σε σέντρα του Πηλέα στο πρώτο δοκάρι.

Έως το φινάλε του πρώτου μέρους η Λαμία κατάφερε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, «παγώνοντας» τον ρυθμό, αλλά χωρίς να καταφέρει αν απειλήσει ξανά και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς σκορ στην ανάπαυλα.


Άλεκσιτς και Στάικος έριξαν το... τείχος του Κοσέλεφ

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν πανομοιότυπο με εκείνο του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Πανσερραϊκός συνέχισε να πιέζει και να ελέγχει απόλυτα το ματς, με τη Λαμία να μοιάζει ακίνδυνη. Στο 53' Άλεκσιτς με καρφωτή κεφαλιά έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Κοσέλεφ του είπε ξανά «όχι», ενώ στο 61' ο άσος του Πανσερραϊκού αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Βόκολος που ήδη είχε ρίξει στο ματς τον Τόσιτς, έριξε και τον Λόνγκο, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει τη μπάλα στο πάνω μισό του γηπέδου, αλλά αυτό δεν λειτούργησε και τελικά στο 66' ήρθε το... μοιραίο για τους Φθιώτες.

Ο Κοσέλεφ έδειξε ξανά καλά αντανακλαστικά αποκρούοντας την κεφαλιά του Μπέργκστρεμ, αλλά ο Άλεκσιτς ήταν εκεί για να πάρει το «ριμπάουντ» και σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ και ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα ο Πανσερραϊκός διπλασίασε τα τέρματά του και έριξε οριστικά στο «καναβάτσο» τη Λαμία. Ο Στάϊκός με τρομερό σκροπ σουτ από τα 25 μέτρα «τρύπησε» τον Κοσέλεφ, που άγγιξε τη μπάλα αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία προς τα δίχτυα και πλέον οι γηπεδούχοι πήραν τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη.

Η συνέχεια του ματς βρήκε τους Σερραίους να οπισθοχωρούν δίνοντας χώρο στη Λαμία και περιμένοντας να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν μάταια να βρουν κάποιο διάδρομο προς την εστία του Χόβαν.

Στο 87' ο Ντάνκρελούϊ έφυγε πολύ γρήγορα σε αντεπίθεση, στην οποία ο Άλεκσιτς δέχθηκε μαρκάρισμα που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, χωρίς πάντως να υποδειχθεί κάτι από τον ρέφερι, ο οποίος μάλιστα απέβαλε τον αναλυτή των γηπεδούχων από τον πάγκο λόγω της έντασης των παραπόνων του.

Έως το φινάλε πάντως δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να πανηγυρίζει τελικά την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και τη Λαμία να μένει μακριά από τις νίκες για τρίτο σερί ματς.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας (86’ Ντάνκερλουϊ), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64’ Χατζηστραβός), Τομάς (46’ Μασκανάκης), Άλεξιτς (90+4’ Μπαΐροβιτς).

Λαμία (Λεωνίδας. Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (64’ Σαντάνα), Νούνιες (79’ Τσιλιανίδης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (64’ Λόνγκο), Τσιλούλης (46’ Τόσιτς), Καρλίτος (84’ Ακούνια).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες