2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Λύτρωση από τη βούλα στο 90+3’ για την «Ένωση» (video)

Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Λύτρωση από τη βούλα στο 90+3’ για την «Ένωση» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/9/2023 23:32
Η ΑΕΚ με πέναλτι του Άμραμπατ στο 90+3’ κέρδισε με 3-2 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω με 1-0 στο 8’ και έπαιζε με παίκτη λιγότερο στο 24’ λόγω αποβολής του Μάνταλου. Η «Ένωση» το έφερε… τούμπα σ’ ένα πεντάλεπτο με Γιόνσον (32’) και Τσούμπερ (37’), ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 72’ από το δεύτερο γκολ του Ντέλετιτς αλλά λυτρώθηκε στο φινάλε από την άσπρη βούλα.

Για ακόμα ένα παιχνίδι η ΑΕΚ υπέπεσε σε πολλά φθηνά λάθη και «φλέρταρε» με δεύτερη διαδοχική απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, όμως κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από τον Βόλο (3-2) και να σπάσει το… ρόδι.

Η ομάδα του Αλμέιδα έβαλε ξανά δύσκολα στον εαυτό της και βρέθηκε πίσω στο σκορ για ακόμα ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν με τον Ντέλετιτς να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του στο 8’ έπειτα από αβίαστο λάθος του Μουκουντί. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο στο 24’ όταν και έχασε με απευθείας κόκκινη τον Μάνταλο ωστόσο όπως αποδείχθηκε μίλησε η καρδιά της πρωταθλήτριας.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφεραν τα πάνω κάτω σ’ ένα πεντάλεπτο από στατικές φάσεις (32’ Γιόνσον, 37’ Τσούμπερ) και παρότι ισοφαρίστηκαν στο 72’ από δεύτερο γκολ του Ντέλετιτς, δεν τα παράτησαν. Ο Μουκουντί εξιλεώθηκε από το λάθος του στο ξεκίνημα του ματς κερδίζοντας πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Άμραμπατ με εύστοχο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 3-2, χαρίζοντας την πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Οι πρωταθλητές πήραν το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα και πηγαίνουν με καλό κλίμα στη διακοπή, ωστόσο είναι ζητούμενο να βελτιώσουν την ανασταλτική τους λειτουργία, μιας και έχουν δεχτεί πρώτοι γκολ και στα έξι επίσημα που έχουν δώσει φέτος.

Για τον Βόλο πρόκειται για ένα άκρως απογοητευτικό αποτέλεσμα αφού είχε όλες τις συνθήκες για να πάρει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι πηγαίνει στη διακοπή με μόλις ένα βαθμό, αυτόν της πρεμιέρας στην Λαμία, όπου ισοφάρισε από το πουθενά στο φινάλε με μακρινό σουτ του Άλχο.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Κώστας Μπράτσος παράταξε τον Βόλο με τον Σιαμπάνη κάτω από τα δοκάρια, τους Κίτσο, Σιέλη, Ασλανίδη και Άλχο τετράδα στην άμυνα, ενώ Τσοκάνης και Τρουιγιέ ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κορνέτ και Ντέλετιτς έπαιξαν στα δύο άκρα, ο Κόμπα στο «10» και ο Μωραίτης στην κορυφή.

Από την πλευρά του, ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε φανέλα βασικού στον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια ενώ η τετράδα της άμυνας απαρτίζονταν από Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα. Ο Γαλανόπουλος έπαιξε δίπλα στον Γιόνσον στη μεσαία γραμμή, με τον Τσούμπερ στα αριστερά και τον Ελίασον στα δεξιά. Τέλος, ο Μάνταλος έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Πόνσε.

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την ΑΕΚ και πίσω από το 8’

Όπως και στα πέντε πρώτα επίσημα παιχνίδια της, έτσι και στον Βόλο η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 8’ ο Μουκουντί έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Ντέλετιτς το εκμεταλλεύτηκε, μπήκε με τη μπάλα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Στάνκοβιτς κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.



Το 1-0 ήρθε δύο λεπτά μετά την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα για την ΑΕΚ, καθώς στο 6’ ο Ρότα ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα στην περιοχή και σούταρε στην κλειστή γωνία του Σιαμπάνη, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι.



Αποβλήθηκε ο Μάνταλος αλλά η ΑΕΚ έφερε τα πάνω κάτω σ’ ένα πεντάλεπτο

Το ματς έδειχνε να στραβώνει για τα καλά για την «Ένωση» όταν στο 24’ ο Μάνταλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στο σώμα του Κόμπα.



Κι όμως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο χάρη σε στατικές φάσεις. Η αρχή έγινε στο 32’ με τον Ελίασον να εκτελεί φάουλ στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Γιόνσον πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 37’ με εξαιρετικό απευθείας χτύπημα φάουλ του Τσούμπερ, στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του Σιαμπάνη. To 2-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να απειλεί ξανά με χτύπημα φάουλ του Ελίασον στο 45’ αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ του Βόλου απομάκρυνε με τις γροθιές.



Μπήκε πιεστικά ο Βόλος, απορρόφησε την πίεση η ΑΕΚ αλλά την πάτησε ξανά από τα λάθη της

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπράτσος προχώρησε σε δύο αλλαγές προσώπων στην άμυνα περνώντας τους Κρούζλιακ και Μεταξά αντί των Κίτσου και Ασλανίδη. Ο Βόλος προσπάθησε να ασκήσει πίεση και στο 49’ λίγο έλειψε να βγει σε τετ-α-τετ έπειτα από νέο λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, όμως ο Βίντα πρόλαβε τον Μωραΐτη και έδιωξε σε κόρνερ. Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή, με τον Άλχο να βγάζει τη σέντρα για τον Κόμπα, αυτός έπιασε αφύλαχτος την κεφαλιά στην περιοχή αλλά δε βρήκε εστία.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Μπράτσος πέρασε τον Εγκίν αντί του Κορνέτ και λίγο πιο μετά άλλαξε φορ, με τον Μραζ να αντικαθιστά τον Μωραίτη. Από την πλευρά του, ο Αλμέιδα άλλαξε τους δύο επιθετικούς του στο 67’ βάζοντας τους Αραούχο και Ζίνι αντί των Τσούμπερ και Πόνσε.

Η ΑΕΚ είχε φέρει το ρυθμό στα μέτρα της και στο 70’ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Βίντα έπειτα πό κόρνερ, όμως ο Σιαμπάνης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τον Βόλο σε φάση που προέκυψε από λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στο τρανζίσιον, ο Έγκίν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιόνσον έδιωξε πάνω στον Ντέλετιτς και αυτός εκτέλεσε έξοχα μέσα από την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 2-2!

Λύτρωση από την άσπρη βούλα για την ΑΕΚ

Μετά το γκολ ο Αλμέιδα έκανε τρεις αλλαγές, περνώντας τον Σιμάνσκι αντί του Γαλανόπουλου, τον Άμραμπατ στη θέση του Ελίασον και τον Πινέδα σε ρόλο μπακ αντικαθιστώντας τον Χατζισαφί. Από την πλευρά του ο Μπράτσος πέρασε τον Γκλάβιτς αντί του Τρουιγιέ στον άξονα.

Το σκηνικό μετά το 2-2 είχε την ΑΕΚ να κυκλοφορούσε τη μπάλα ψάχνοντας τρόπο να δημιουργήσει ρήγμα στην άμυνα του Βόλου. Αυτό το κατάφερε στο 87’ με τον Άμραμπατ να σεντράρει από τα δεξιά για τον Αραούχο ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» απέδωσε καρπούς στο 90+3’. Μετά από νέα σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά η οποία βρήκε στο απλωμένο χέρι του Κρούζλιακ. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Άμραμπατ με εύστοχη εκτέλεση «έγραψε» το 3-2. Ο Βόλος δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεση του και η ΑΕΚ απέδρασε με πολύ μεγάλη νίκη από το Πανθεσσαλικό, την πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα, που της επιτρέπει να πάει με καλό κλίμα στη διακοπή.



Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Κίτσος (46' Λούνα), Σιέλης, Ασλανίδης (46' Κρούζλιακ), Άλχο, Τσοκάνης, Τρουιγιέ (75' Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (60' Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (71' Μραζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (77' Πινέδα), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Γαλανόπουλος (73' Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68' Αραούχο), Ελίασον (77' Άμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (68' Ζίνι)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες