2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Γκέλα με το... καλημέρα για τους πρωταθλητές (video)

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Γκέλα με το... καλημέρα για τους πρωταθλητές (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/8/2023 23:35
Η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών βρέθηκε πίσω μόλις στο 1ο λεπτό απέναντι στον Πανσερραϊκό, έχασε σωρεία μεγάλων ευκαιριών αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 78’ με τον Γκατσίνοβιτς για το τελικό 1-1 στην «Opap Arena». Ο Άλεξιτς το γκολ των Σερραίων, τεράστια εμφάνιση από τον γκολκίπερ Χοβάν ο οποίος απέκρουσε και πέναλτι στο 62'.

Με το αριστερό ξεκίνησε η ΑΕΚ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της μένοντας στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό στην «OPAP Arena» για την πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα.

Η «Ένωση» που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές ελέω τραυματισμών και… Αντβέρπ, βρέθηκε πίσω μόλις στο 1ο λεπτό από το γκολ του Άλεξιτς και στη συνέχεια παρότι κυριάρχησε στο παιχνίδι, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, δεν κατάφερε να φέρει… τούμπα το σκορ και αρκέστηκε στην ισοφάριση με το τέρμα του Γκατσίνοβιτς στο 78’.

Αν ο Αλμέιδα έχει παράπονα από τους παίκτες του στο επιθετικό κομμάτι αυτά έχουν να κάνουν μόνο με το τελείωμα των φάσεων, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δημιουργήσαν πολύ μεγάλο αριθμό ευκαιριών, όμως στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσαν να βρουν εστία ενώ στο δεύτερο έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό γκολκίπερ των Σερραίων ο οποίος κατέβασε ρολά με απόκρουση πέναλτι και άλλες 3-4 σπουδαίες επεμβάσεις.

Αμυντικά η «Ένωση» προβλημάτισε έντονα με την εικόνα της και αν ο Πανσερραϊκός ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να βρει ένα δεύτερο τέρμα στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Το ματς:


Με εννέα αλλαγές η ΑΕΚ σε σχέση με την Αντβέρπ

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον κατεβάζοντας την ΑΕΚ με εννέα διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Αντβέρπ, διατηρώντας μόνο τον γκολκίπερ Αθανασιάδη και τον Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο αριστερό βρέθηκε ο Μοχαμάντι, ενώ Μήτογλου και Χρυσόπουλος (ντεμπούτο) ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Γαλανόπουλος και Γιόνσον, στο αριστερό άκρο ο Πισάρο, στο δεξί ο Ελίασον ενώ στην επίθεση ο Μάνταλος έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον Πανσερραϊκό με τον Χόβαν στην εστία, τους Πεταυράκη, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδη και Ντανκερλούι τετράδα στην άμυνα, τους Ουεντραόγκο και Στάικο στη μεσαία γραμμή με τον Ματίας μπροστά τους ενώ στην επίθεση οι Πηλέας και Μούργος ήταν στα δύο άκρα, με τον Άλεξιτς στην κορυφή.

Γκολ από το ξεκίνημα ο Πανσερραϊκός

Καλύτερο ξεκίνημα δε γίνονταν για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μπήκε με το πόδι στο γκάζι, είχε χαμένο τετ-α-τετ μόλις στα 13’’, με τον Ματίας να μην μπορεί να νικήσει τον Αθανασιάδη, και τελικά πήρε το προβάδισμα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Πηλέας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Άλεξιτς με κεφαλιά έκανε το 0-1!



Ρεσιτάλ αστοχίας από Φαν Βέερτ και σία

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει άμεσα αντίδραση και απείλησε για πρώτη φορά στο 4’ με άστοχη κεφαλιά του Φαν Βέερτ έπειτα από σέντρα του Ελίασον. Τρία λεπτά μετά ο Γιόνσον έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο αφύλαχτος Φαν Βέερτ βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Ολλανδός φορ ήταν πρωταγωνιστής και στην τρίτη μεγάλη ευκαιρία της «Ένωσης», όταν στο 12’ πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του του Χοβάν στη σέντρα του Μοχάμαντι αλλά το τελείωμα του δε βρήκε εστία.





Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυχτικά τον Πανσερραϊκό και στο 23’ κέρδισαν προς στιγμήν πέναλτι για χέρι του Ουεντραόγκο όμως μετά από τσεκάρισμα του VAR ο Γκορτσίλας πήρε ορθώς πίσω την απόφαση του.



Οι νεοφώτιστοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το μηδέν και στο 28’ σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για το 0-2 όταν μετά από λάθος της ΑΕΚ λίγο έξω από την περιοχή, ο Άλεξιτς έκανε το πλασέ απέναντι από τον Αθανασιάδη, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ομάδα του Αλμέιδα συνεχίζονταν καθώς στο 31’ ο Πισάρο έκανε το σουτ εντός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και ο Γαλανόπουλος στην επαναφορά σούταρε άουτ!



Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μάνταλου να απειλήσει όταν μετά από έξοχη κυκλοφορία, ο Έλληνας άσος πλάσαρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.



Η πίεση της ΑΕΚ δεν απέδιδε καρπούς, με τον Φαν Βέερτ να είχε ακόμα μια χαμένη ευκαιρία με άστοχη κεφαλιά στο 40’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Ο Πανσερραϊκός κράτησε το μηδέν και στο φινάλε του ημιχρόνου είχε τεράστια στιγμή για δεύτερο τέρμα, όταν μετά από κόρνερ και αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά.



Τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Πηλέα από τον Σιντιμπέ, όμως ο διαιτητής δεν θεώρησε πως υπήρχε παράβαση ενώ δεν ειδοποιήθηκε από τον VAR. Έτσι το 1-0 υπέρ του Πανσερραϊκού έμεινε ως το ημίχρονο.

Πίεση δίχως αποτέλεσμα για την «Ένωση»

Ο Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης βγάζοντας τον αρνητικό Χρυσόπουλο για να περάσει τον Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ ο Μοχαμάντι ήταν μαζί με τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Από την πλευρά του Πάμπλο Γκαρσία πέρασε τον Θυμιάνη αντί του Ματίας.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει συντριπτικό ποσοστό κατοχής ωστόσο στα πρώτα λεπτά δεν είχε την ίδια ένταση στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ της έλειπε το κάθετο παιχνίδι. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να σκοράρει από στατική φάση στο 49’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Σιντιμπέ αλλά ο Χοβάν απέκρουσε σωτήρια. Από την πλευρά του ο Πανσερραϊκός «φλέρταρε» μ’ ένα απίστευτο γκολ στο 59’ καθώς ο Μήτογλου έχασε τον Άλεξιτς, αυτός είδε τον Αθανασιάδη εκτός εστίας και πήγε να τον νικήσει από μακριά με ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα όμως πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο!



Ούτε με πέναλτι ο Φαν Βέερτ

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η «Ένωση» κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πισάρο από τον Γκοτζαμανίδη. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χοβάν ο οποίος έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν στην εστία του.



Στο 65’ ο Γκαρσία προχώρησε σε τριπλή αλλαγή περνώντας τους Γούλερι, Τσαγκαλίδη και Μπαΐροβιτς αντί των Άλεκσιτς, Πηλέα και Μούρκο. Το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να συνέχιζε την πίεση για το γκολ της ισοφάρισης αλλά αυτό δεν έρχονταν με τίποτα. Στο 68’ ο Χοβάν νίκησε το σουτ του Γιόνσον μέσα από την περιοχή ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Πισάρο. Στο 70’ ήρθε και τρίτη καλή στιγμή της ΑΕΚ με κοντινή κεφαλιά του Φαν Βέερτ αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στην εστία.

«Χρυσή» αλλαγή ο Γκατσίνοβιτς

Ακολούθησαν τρεις αλλαγές για τον Αλμέιδα ο οποίος πέρασε τον Αραούχο αντί του Ελίασον, τον Σιμάνσκι στη θέση του Γαλανόπουλου ενώ έβγαλε και τον Σιντιμπέ για να βάλει τον Γκατσίνοβιτς. Ο τελευταίος ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, όταν στο 72’ κοντρόλαρε ωραία τη μπάλα στα πλάγια της περιοχής μετά από σέντρα του Γιόνσον, σύγκλινε προς την εστία παρά το μαρκάρισμα του Πεταυράκη και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.



Τεράστιες επεμβάσεις από Χοβάν

Ο Αλμέιδα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 80’ με την είσοδο του Ζίνι αντί του Μάνταλου, με τον νεαρό άσο να ήταν άκρως ενεργητικός από τα πρώτα λεπτά απειλώντας στο 81’ με σουτ εντός περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο Χοβάν. Ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού ήταν πραγματικά συγκλονιστικός αφού στο τρίλεπτο 83’-86’ έκανε δύο τεράστιες αποκρούσεις σε ισάριθμα σουτ του Γιόνσον ενώ στη συνέχεια των φάσεων Αραούχο και Πισάρο αντίστοιχα δεν μπόρεσαν να σπρώξουν από κοντά στα δίχτυα.





Άντεξε ως το τέλος ο Πανσερραϊκός

Παρά τα οχτώ λεπτά καθυστερήσεων, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Πανσερραϊκός υπέφερε αλλά άντεξε την πίεση ως το φινάλε, παίρνοντας έναν σπουδαίο βαθμό σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και δείχνοντας ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνιση του στην πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό.



ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Χρυσόπουλος (46' Πινέδα), Μήτογλου, Σιντιμπέ (71' Γκατσίνοβιτς), Γαλανόπουλος (71' Σιμάνσκι), Γιόνσον, Πισάρο, Ελίασον (71' Αραούχο), Μάνταλος (80' Ζίνι), Φαν Βέερτ

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Στάικος (84' Στίνα), Ματίας (46' Θυμιάνης), Πηλέας (64' Τσαγκαλίδης), Μούργος (64' Μπαίροβιτς), Άλεξιτς (64' Γούλερι)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες