5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-0: Καταιγιστικοί «ασπρόμαυροι» με φοβερό Ζίβκοβιτς και τώρα η Χαρτς

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-0: Καταιγιστικοί «ασπρόμαυροι» με φοβερό Ζίβκοβιτς και τώρα η Χαρτς

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/8/2023 21:58
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ιδανική πρεμιέρα στη Stoiximan Super League, καθώς νίκησε εύκολα στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζϊβκοβιτς ο οποίος πέτυχε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι δύο τέρματα.

Τον δρόμο για την επικράτηση άνοιξε στο 22' ο Μουργκ με ωραίο κοντρόλ και πλασέ. Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για να άλλαζαν τη μοίρα τους ήρθε στο 40', με τον Μιριτέγιο να αστοχεί σε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στην επανάληψη όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Θεσσαλονικείς. Ο Ζίβκοβιτς με δύο γκολ στο 54' και στο 59' «έγραψε» το 3-0 και τα πάντα είχαν κριθεί.Μοναδικό αρνητικό για τους νικητές, ο τραυματισμός του Σαμάτα ο οποίος πέρασε ως αλλαγή κι έπαιξε μόνο για δέκα λεπτά, αποχωρώντας με πρόβλημα στο γόνατο.

Πλέον το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου στρέφει το ενδιαφέρον του στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ με αντίπαλο τη Χαρτς στο Εδιμβούργο. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο «Τάινκαστλ» την προσεχή Πέμπτη (24/8, 21.45).

Από την άλλη οι Αρκάδες θα πρέπει να ξεχάσουν τη μέτρια εμφάνισή τους και να προετοιμαστούν για το ματς του Σαββάτου (26/8) με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο Μουργκ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, χαμένο πέναλτι για τον Αστέρα

Από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν φανερή η πρόθεση του ΠΑΟΚ -παρά το εκτεταμένο ροτέισον του κόουτς Λουτσέσκου- να επιτεθεί και να αναζητήσει ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο του.

Παρά το γεγονός ότι πίεζε αφόρητα, αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες και στο 14' ο Σβαμπ δοκίμασε από μακριά ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μπράντον Τόμας κόντραρε και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε πολύ εύκολα.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 19' είχαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Καλτσάς έκλεψε κι έκανε ωραία μπαλιά στον Ρεγκίς, όμως το σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κοτάρσκι στην κλειστή του γωνία.

Στο 22' όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Ο Καλτσάς «πούλησε» εύκολα την μπάλα σε σημείο που δεν έπρεπε, ο Σβαμπ έκλεψε κι έκανε κάθετη πάσα στον Μουργκ, με τον τελευταίο να παίρνει ωραία την μπάλα και να πλασάρει ψύχραιμα για το 1-0.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Μιριτέγιο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και ο Εκόνγκ τον μάρκαρε, όμως ο διαιτητής Φωτιάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους Αρκάδες να διαμαρτύρονται έντονα, καθώς φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Στο 40' ο Άλβαρεζ έκανε μία σέντρα και ο Μιριτέγιο πρόλαβε τον Εκόνγκ, με τον Νιγηριανό στόπερ να μαρκάρει απρόσεκτα κι αυτήν τη φορά ο ρέφερι δεν θα μπορούσε να μην καταλογίσει την παράβαση.

Ο παίκτης που κέρδισε την εσχάτη των ποινών, ανέλαβε και την εκτέλεσή της, ωστόσο ο Αργεντινός νεοφερμένος επιθετικός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κοτάρσκι, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να έχει πέσει στη σωστή γωνία.

Στο 45' ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη πάσα στον Τάισον με τον Βραζιλιάνο να πέφτει εύκολα από το μαρκάρισμα του Καστάνιο και τον Βασίλη Φωτιά να δείχνει απευθείας την άσπρη βούλα.

Το VAR όμως είχε διαφορετική άποψη κι έστειλε τον διαιτητή να δει ξανά τη φάση. Τελικά ο ρέφερι αποφάσισε ότι δεν υπήρχε παράβαση, δείχνοντας και κίτρινη κάρτα στον Τάισον για «θέατρο».

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και οι «ασπρόμαυροι» πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 1-0, με το γήπεδο να «βράζει» για τη διαιτησία αποδοκιμάζοντας έντονα.

Ο Ζίβκοβιτς «χτύπησε» δύο φορές και «κλείδωσε» τη νίκη των «ασπρόμαυρων»

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν δίχως ιδιαίτερο κόπο και σε δεύτερο γκολ. Ο Σβαμπ έκανε αδύναμο γύρισμα όμως οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έκαναν απανωτές γκάφες και ο Ζίβκοβιτς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη πετυχαίνοντας με εύκολο πλασέ το 2-0 στο 54'.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουργκ έκανε ωραία κούρσα στην αντεπίθεση κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Τάισον, όμως ο Βραζιλιάνος δεν νίκησε στο τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο. Ο Ζίβκοβιτς όμως ακολουθούσε τη φάση και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Πλέον τα πάντα είχαν κριθεί και ήταν φανερό ότι το τελευταίο ημίωρο του αγώνα είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει κάνει το καθήκον του.

Στο 80' οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν την πρώτη τους φάση στην επανάληψη, όμως ο Κοτάρσκι πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ρεγκίς.

Τρία λεπτά αργότερα οι Αρκάδες απείλησαν ξανά, μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Μάντζης έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.

Το μοναδικό άσχημο νέο για τους νικητές ήταν ότι ο Σαμάτα μετά από δέκα λεπτά παρουσίας στο χορτάρι χτύπησε στο γόνατο κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, δημιουργώντας ανησυχία.

Στο 87' ο Κωνσταντέλιας πλησίασε στο γκολ, όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Σγουρή.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι γηπεδούχοι πήραν την εύκολη νίκη με 3-0, στρέφοντας πια το ενδιαφέρον τους στον αγώνα με τη Χαρτς στη Σκωτία για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ (64' Νάσμπεργκ), Μιχαηλίδης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (85' Γιαξής), Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Ζίβκοβιτς (75' Κωνσταντέλιας), Μπράντον Τόμας (75' Σαμάτα, 85' Τζίμας)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (62' Σγουρής), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα (82' Γκαρσία), Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Ρεγκίς, Σίτο (75' Μπαρτόλο), Καλτσάς (82' Ζουγλής), Μιριτέγιο (75' Μάντζης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες